Några år senare, när slöjan av entusiasm har avtagit och röken från marknadsföringskrig har rensats, blir den verkliga tekniken hos många titaner i TOP30 Coinmarketcap mindre attraktiv och utvecklare lämnar projekt i massor. I den här artikeln kommer vi att förstå varför stora projekt förlorar sina positioner..

Brist på värde

UCL Blockchain i samarbete med Imperial College London hölls studie, på grundval av vilken vi kom fram till att de flesta transaktioner i EOS-, Tezos- och Ripple-nätverk saknar ekonomisk mening.

Så till exempel, efter att ha kontrollerat transaktionsdata mellan 1 oktober 2019 och 30 april 2020, i EOS och Ripple, visade de flesta transaktionerna egenskaper som liknar DoS-attacker. På Eos initierades 95% av transaktionerna av EIDOS airdrop. 

Vid Ripple har mer än 94% av transaktionerna inget ekonomiskt värde: av 90 000 XRP-plånböcker som slutförde 150 miljoner transaktioner under den undersökta perioden slutförde 30 000 konton bara en transaktion, medan 18 plånböcker kopplade till Huobi slutförde hälften av alla transaktioner.

Eftersom antalet transaktioner per block är betydligt högre än antalet nödvändiga bekräftelser (32) används för Tezos större delen av bandbredden, nämligen 76%, för att upprätthålla enighet.

Slutsatsen av studien: alla tre blockkedjor visar en hög genomströmningsnivå, men deras enorma potential är långt ifrån helt realiserad. Faktum är att under hela observationsperioden var endast 0,2% av alla transaktioner transaktioner med direkt token.

Första samtal

Tidigare, i februari 2020, stöder Coinbase representanter förklarade om en minskning av prestanda i EOS-nätverket, med inaktiverande av uttag av tokens och en fördröjning av upplupningen av insättningar i flera dagar.

EOS New York, en stor blockproducent i EOS-nätverket, reagerade till det här inlägget på Reddit:

“Inte sant. Nätverket är igång och Coinbase flyttar skulden för sina interna infrastrukturproblem. Ingen annan organisation rapporterar problem. Ingen av våra iakttagelser visar några problem. De kan vända sig till någon av två dussin kunniga blockproducenter för gratis hjälp, men de gör det istället. Vilken typ av problem ser de? De ger absolut inga detaljer. “

En annan ledande blocktillverkare, EOS Nation, kommenterade också situationen på Twitter:

”Trots det faktum att vissa mikrogafflar dök upp i nätverket den 20 februari är EOS Mainnet extremt pålitlig just nu. Om du fortfarande har problem, tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig gärna att lösa dem. “

Tidigare i november 2019, Coinbase redan inför med en ökad belastning på EOS-nätverket och problemet med behandling av klienttransaktioner. Då provades nätverksbelastningen av EIDOS-tokens.. 

Källa till kodare

Nyaste studie Outlier Ventures visar att utvecklare under det senaste året har lämnat välkända blockchain-projekt i massor. Till exempel leder EOS (-86%), Bitcoin Cash (-63%) och TRON (-51%) till en betydande minskning av utvecklaraktiviteten.

När det gäller EOS kan den massiva utvandringen av utvecklare, vilket resulterade i en nedgång på 94% i koduppdateringar, tillskrivas ett minskat intresse för projektet sedan lanseringen av dess mainnet. När det gäller TRON citerar forskarna negativ marknadsdynamik som den främsta orsaken, varigenom antalet koduppdateringar minskade med 96%..

Nya Titans

Ändå visar nya aktörer som Polkadot (+ 44%) och Cosmos (+ 15%) betydande tillväxt i utvecklaraktivitet, även om med tanke på deras senaste stora lanseringar kanske tillväxten inte fortsätter i en sådan takt. Theta (+ 931%) och Cardano (+ 580%) hade rekordet för tillväxten i veckovisa koduppdateringar. Analytiker tillskriver den snabba tillväxten av Theta-uppdateringar till lanseringen av det andra huvudnätverket i slutet av maj, senaste prisförändringar och låg utvecklingsaktivitet i mitten av 2019. Anledningen till ökningen av Cardano-uppdateringar är sannolikt en kombination av den kommande utgåvan och den senaste prisåtgärden. I båda fallen kommer sannolikt inte denna tillväxt att fortsätta..

Utvecklingen av kärnprotokoll under det senaste året har varit mycket volatil över hela branschen. Bland de 30 bästa företagen efter marknadsvärde minskade och ökade projektutvecklingsaktiviteterna ungefär lika, vilket kan indikera migrering av utvecklare efter mer gynnsamma förhållanden och utsikter.

Distansliv

Tydligen är det svårt att upprätthålla glansen av innovativ teknik och genialiteten i decentraliseringsmodellen för stora projekt på avstånd, vilket är särskilt viktigt i en så transparent miljö som blockchain-industrin. Som alltid mer attraktiva förhållanden, ljusa idéer och banbrytande teknologier hoppar framåt och drar massor av entusiaster med dem och lämnar de tidigare titanerna utan arbete. Vi måste bara titta på striden på Olympus.

Informationen kan innehålla analyser och prognoser för kryptovalutamarknaden, som är förknippade med höga risker. Informationen presenteras endast i informationssyfte och ska inte tolkas som en rekommendation att köpa eller sälja tillgångar. Du måste göra din egen grundliga undersökning innan du fattar några investeringsbeslut. Alla risker, förluster och kostnader i samband med investering, inklusive fullständig förlust av huvudinsättningen, är ditt ansvar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me