Den här sommaren i kryptoindustrin kan bara kallas DeFi på sommaren. Det är svårt att föreställa sig en person som är intresserad av krypt, som inte skulle ha hört åtminstone kanten av örat om den allmänna hysterin kring decentraliserad ekonomi. Vi har sett lanseringen och tillväxten av dussintals, om inte hundratals, projekt som tillsammans har skapat ett kraftfullt nätverk av decentraliserad finansiering. De intuitiva gränssnitten och den deklarerade höga avkastningen på passiva investeringar har lett till en mångfaldig ökning av blockerade medel i DeFi-ekosystemet, över 6 miljarder dollar idag, och industrin fortsätter att växa med en hastighet på över 500 miljoner dollar per vecka. Vi såg också introduktionen av ett antal nya originalprodukter. Men nya och väl genomtänkta är två stora skillnader, och många av DeFis viktiga brister förblir olösta. I dagens inlägg diskuterar vi de bästa DeFi-projekten att se upp för under andra halvan av 2020..

Attraktionsledare investerarnas och utvecklarnas uppmärksamhet 

DIA

DIA (Decentralized Information Asset) är ett schweiziskt ideellt blockchain-projekt med öppen källkod som syftar till att implementera transparent data och öppna orakler. Inom DeFi-ekosystemet övervakas DIA av en decentraliserad grupp av DIA-tokeninnehavare och deras representanter, och DIA-styrningstoken fungerar som ett incitament för viktiga marknadsaktörer. 

DIA är inställt på att bli den öppna källkoden för Bloomberg för kryptovaluta och finansiell information. DIA var ett av de mest efterlängtade DeFi-projekten, vilket bekräftades av det otroliga surrandet vid auktionen den 3 augusti. Nu handlas DIA-token till ett pris som är nästan 60 gånger högre än det första. Projektet stöds av kända investerare som Outlier Ventures.

Orion-protokollet

Orion-protokollet (ORN) kom in på marknaden som den första dynamisk myntförsörjning (DYCO) och blev en av de hetaste erbjudandena 2020. Orion bygger B2B- och B2C-lösningar baserade på den mest avancerade likviditetsaggregat som någonsin utvecklats under ledning av VD Alexei Koloskov, en erfaren blockchain-utvecklare och skapare av Waves decentraliserade börs..

Orion har partnerskap med Elrond Network, Bitmax, MXC och Acheron. Sedan lanseringen på Kucoin och Bitmax har nästan 33% av ORNs ursprungliga erbjudande satts i förväg. Token visade 70x tillväxt vid sin topp, nu handlas den på cirka 40x. 

Förening

Förening var ett av de första företagen i den nuvarande DeFi-hype-cykeln som fick massiv uppmärksamhet när deras inhemska COMP-token ökade i värde innan de korrigerades till nuvarande nivåer. Compound är ett penningmarknadsprotokoll som tillåter användare att tjäna ränta eller låna tillgångar mot säkerhet, allt på Ethereum blockchain. 

Processen att fylla likviditetspoolen på Compound är relativt enkel, så att alla kan börja tjäna räntor direkt med räntor som automatiskt justeras baserat på utbud och efterfrågan. Antalet tillgångar som blockeras i Compound har ökat mer än sju gånger sedan 1 juni (eller på 2,5 månader) och idag motsvarar det 760 miljoner dollar.

Lust efter finans

Ett av de mest spännande projekten, Lust efter finans, dök upp på scenen i juli när deras inhemska YFI-token upplevde en svimlande ökning tack vare ett begränsat utbud baserat på exklusivitet som ursprungligen reserverades för likviditetsleverantörer (jordbrukare). Yearn fungerar som ett decentraliserat ekosystem för aggregatorer som använder utlåningstjänster, vilket gör det möjligt för medlemmar att vara värd för tokens som USDC, DAI och USDT att ha vikt i Yearns urval av de mest lukrativa utlåningsmöjligheterna. 

Företaget leds av utvecklaren André Cronier, som inledde processen med tanken på att demokratisera DeFi. Det fanns ingen pre-mining, pre-sale eller distribution av medel bland teammedlemmarna, vilket innebär att de flesta av YFI-tokens ägs av samhället. Sedan början av augusti har YFI fyrdubblats. Det kommer att bli intressant att se hur symbolen beter sig de närmaste månaderna..  

dHedge

Drivs av Synthetix, dHedge är populärt bland toppinvesterare som Blocktower Capital och Three Arrows Capital och har utvecklat ett nytt protokoll för decentraliserad kapitalförvaltning som syftar till att demokratisera handel för alla. Företaget meddelade nyligen att det skulle gå ur stealth-läget.. 

Med Synthetix zero-slippage-handelsmodell och en växande pool av tillgångar som stöds skapar dHedge nya sätt att utnyttja derivatlikviditet som Synthetix-protokollet ger. Synthetix tillåter för närvarande användare att pruta, lagra och handla en mängd tillgångsbaserade derivat inklusive kryptovalutor, fiatvalutor och råvaror. Följ de officiella dHedge-kanalerna så att du inte missar lanseringen av plattformen. 

Uniswap

Uniswap Är en av drivkrafterna bakom den nuvarande hausseartade DeFi-kampanjen. Fungerar som en decentraliserad börs, Uniswap skiljer sig från andra DEX-börser genom att den använder incitamentiserade likviditetspooler istället för orderböcker. Användare som väljer att tillhandahålla likviditet belönas som en procentandel av de avgifter som betalas för varje transaktion med Ethereum.

Uniswap har för närvarande över 170 miljoner dollar i likviditetspooler och hundratals nya noteringar per vecka. För nybörjare finns det en inlärningskurva för att använda Uniswap eftersom den drivs av anslutna externa ERC-20-plånböcker som används för att handla tillgångar och tillhandahålla likviditet. Det finns också överväganden angående glidning och volatilitet som bör övervägas innan du använder Uniswap.. 

Curve Finance

Lanserades i början av 2020, Kurva tillåter användare att handla mellan stablecoins med låg glidning och en algoritm med låg avgift utformad speciellt för stabila tillgångar. Curve var en av de tidiga förespråkarna för lönsamt jordbruk och erbjuder för närvarande 7 pooler där användare kan sätta stablecoins för att få belöningar som nya valutor. Det finns för närvarande över 1 miljard dollar låsta i Curve-pooler, upp från 15 miljoner dollar den 1 juni 2020.

Tack vare sitt enkla gränssnitt är Curve en av de mest populära DeFi-plattformarna och har fått beröm för sina användarvänliga funktioner och transparent dokumentation. Företaget har aktivt stöttat andra DeFi-projekt de senaste månaderna. Teamet beslutade nyligen att utfärda sin egen token för att hantera plattformen. Den ticker som redan är känd för många är CRV. Binance, OKEx och andra börser listade snabbt token och priset nådde för närvarande $ 50 med en uppskattning i början av 10 cent. 

Tillverkare DAO

Med nästan 1,5 miljarder dollar i tillgångar, Tillverkare DAO, är förmodligen det mest kända namnet på den här listan och med goda skäl. Den decentraliserade utlåningsplattformen stöder DAI, en USD-pegged stablecoin och en av de mest populära stablecoins i kryptovalutaindustrin. Maker DAO tillåter vem som helst att öppna ett valv, blockera kryptovalutasäkerhet och generera DAI mot denna säkerhet. 

Enligt DeFi-Pulse, Tillverkarens dominans över andra projekt i sektorn är 23,1% när det gäller mängden blockerade tillgångar. 

Aleph.im

Aleph.im Är en av de hetaste nykomlingarna till DeFi-arenan de senaste månaderna. Aleph är ett chattprotokoll för maskiner där blockchain fungerar som noder för decentraliserad datorkraft och lagring. Den offentliga molnmarknaden förväntas nå cirka 374 miljarder dollar år 2020 och överstiga 520 miljarder dollar år 2022. Amazons AWS leder för närvarande marknaden, men efterfrågan på decentraliserade lösningar har aldrig varit större. 

Ett bevis på Aleph.ims framgång är att deras webbplats är online just nu. Aleph kommer också att listas som en av partnerna i det mycket publicerade Serum-projektet, världens första helt decentraliserade derivatutbyte (se nedan).

Serum

Senast tillkännagav det ledande kryptoderivatutbytet FTX tillsammans med Solana-teamet ett projekt Serum, världens första fullfjädrade decentraliserade spot- och derivatbörs som verkar i en kedja av centraliserad limiterad orderbok (CLOB) i Solana-nätverket. Den kommande DEX kommer att sträva efter att kapitalisera där andra har misslyckats genom att tillhandahålla tillförlitlig handel över kedjor i den hastighet och pris som kunderna efterfrågar. Och trots att den är byggd på Solana kommer den att vara kompatibel med Ethereum. Som vi vet kommer de flesta DeFi-protokoll till ett centraliserat orakel – ofta det mest kritiska ögonblicket, men så är inte fallet med Serum.

Serum skiljer sig från andra, och detta är dess styrka. Dess programvara möjliggör snabb DEX-handel; det stöder kedjekedjor, stablecoins, wrap för BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH och ERC-20 tokens, orderböcker och möjligheten att skapa egna och nya finansiella produkter. Dessutom är det helt decentraliserat. Det finns inga orakler med centraliserade priskanaler; inga domstolar på vars integritet du litar. Serum är ren DeFi. Till skillnad från nuvarande DeFi-produkter är det snabbt och billigt. Arkitekturen är inställd för att stödja nodoperatörer med incitament att satsa genom SRM-inflation, handelsprovisioner och ett delegations- / remissystem som kallas “ledare”. 

SRM-token är ryggraden i Serum-ekosystemet på den infödda Solana-infrastrukturen (SPL-token) med korslistning som en ERC-20-standard. Token kommer att integreras helt i Serum. Den 7 augusti hölls en IEO på FTX- och Bitmax-börsen, och den 11 augusti gjordes en notering på många större börser, inklusive Binance. För närvarande handlas token 17 gånger dyrare än startauktionspriset, och som högst nådde det cirka x50.

Förutom de nämnda Solana och FTX inkluderar Serums huvudpartner sådana välkända företag i kryptobranschen som 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block och andra. Många av dem är också serumvaliderare. Enligt grundarnas prognoser borde den fullständiga lanseringen av Serum-börsen ske inom några veckor. 

  

Decentralisering är finansieringens framtid

Mot bakgrund av den globala hälsokrisen och den ekonomiska krisen har DeFi-projektens popularitet ökat, vilket har lett till att nya institutionella och enskilda aktörer har kommit på marknaden. DeFi-tokenvärde YTD ökat med hundratals procent. Möjligheterna för nystartade företag som använder denna teknik är oändliga, vilket ger ett stort löfte för diversifiering och tillväxt av DeFi-ekosystemet. Nya kardinal DeFi-produkter dyker upp, byggda med lägre kostnader och redo att gå till massmarknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me