“De som inte kommer ihåg det förflutna är dömda att leva det igen” 

                           George Santayana, Amerikansk filosof och författare 

En av mina bekanta från St Petersburg, Andrey, bestämde sig en gång för att tjäna pengar på BTC. Han började köpa Bitcoin tillbaka 2013. Då kostade myntet inte mer än $ 100. Under flera år kunde min vän köpa fyra BTC. För Andrey var det bara en hobby.

När bitcoin klättrade till 4000 dollar, köpte Andrey några fler BTC. Vi lyckades tjäna pengar på detta igen, för bitcoin fortsatte att växa! Mot bakgrund av sådana framgångar kunde Andrei inte längre hålla sig själv. Han blev besatt av att köpa den första kryptovalutan..

Min vän bestämde sig för att sälja sin lägenhet i St. Petersburg för att kunna köpa ännu fler bitcoins och bli en miljonär i dollar. Andrey sålde lägenheten och han började hyra ett hus.

Och sedan 2018 kom och en kraftig nedgång i BTC-kursen började. Andrei var tvungen att sälja mynt med förlust för att betala de ackumulerade skulderna. Nu har han fortfarande bitcoins, men de täcker verkligen inte förlusterna i samband med den sålda lägenheten i St Petersburg..

Tyvärr fanns det många berättelser som Andrei vid den tiden. Det är viktigt för oss att komma ihåg dem så att detta inte händer igen i framtiden..

Vilka frågor kommer att behandlas i artikeln?

I den här artikeln kommer jag kort att beröra bitcoins historia. Jag berättar hur den första kryptovalutan började växa kraftigt under andra halvåret 2017. Hur då, under 2018, föll BTC och 2019 började den stiga igen. Eftersom det nu kretsar kring $ 9K-märket.

Jag berättar om den aktuella situationen och gruvarbetarnas problem. Om vilka kryptovalutalagar som kommer att antas i Ryssland och världen. Jag kommer att analysera varför bitcoin växte under 2019 och om det kommer att bli en ny start. Hur Bitcoin återgår till sin tidigare kraft. Slutligen kommer jag att berätta vad som orsakade BTC: s nuvarande beteende, tillväxtsjukdom eller spekulationer hos stora aktörer.

Innehållet i artikeln

 1. Några ord om det förflutna av kryptovalutor
 2. Handelskrig som en drivkraft för Bitcoin-tillväxt
 3. Vad finns i Ryssland?
 4. Ryska kryptovalutoräkningar
 5. Vad finns i väntan på kryptovalutor
 6. Digital valuta blir vanligt
 7. Utsikter för kryptovalutor i Ryssland
 8. Är det värt att gå in i kryptovalutor med huvudet
 9. Slutsats

Några ord om det förflutna av kryptovalutor

Efter en kraftig kort uppgång under andra halvåret 2017 började Bitcoin falla. Under andra halvan av 2018 hade BTC-ägarna en verklig panik. Det här är inte ett skämt – människor förlorade 70% av sina besparingar (faktiskt ännu mer)! Det var inte bara kryptovalutaägare som led. Gruvdrift blev också olönsamt.

Bitcoin mining med ASIC

I genomsnitt kunde en gruvarbetare som tjänade 1000 dollar per månad 2017 generera endast 200 dollar i slutet av 2018 eller ännu mindre! Det var inte möjligt att slå till och med elkostnaden.

Som en följd av hösten 2018, enligt vissa uppskattningar, förblev nästan 95% av investerarna i digitala valutor i rött. Troligtvis förvarades fonderna bara av hedgefonder, som är vana att spela långa och de mest desperata innehavarna som började köpa Bitok i början av kryptovalutabommen..

Men sedan andra kvartalet 2019 har situationen förändrats, efterfrågan på gruvdrift – ASIC – gick uppför backen igen och till och med en brist på enheter uppstod. På bara tre månader, med början i juni, har det varit anslutit 600 000 nya gruvarbetare. 

Många trodde igen på de bästa, goda nyheterna dyker upp, hastigheten växer. Nyhetsbakgrunden förändrades mycket, och folk började diskutera sådana storskaliga projekt som lanseringen av futures för leverans av kryptovaluta på Bakkt-plattformen, skapandet av Vågen från Facebook och Gram från Telegram, lanseringen av den kinesiska “digitala yuanen” “.

Allt visade sig dock inte vara så enkelt som vi ville.

Handelskrig som en drivkraft för Bitcoin-tillväxt

Den nuvarande orsaken till prisökningen på bitcoin har att göra med Kina och USA. Om handelskriget fortsätter kommer priset på bitcoin att stiga. I den Säker analytiker och chef för privata investerares webbplats ADVFN.com Clem Chambers.

Handelskriget mellan USA och Kina undergräver investerarnas förtroende för traditionella finansiella instrument. Lager, dollar, euro, yuan – allt detta ser på något sätt opålitligt ut mot bakgrund av USA: s sanktioner mot Kina och komplikationer mellan USA och Europa .

Mot denna bakgrund ses naturligtvis digitala valutor i ett nytt ljus. De kan till och med kallas en “säker tillflyktsort” för kapital. Naturligtvis är bitcoin fortfarande en högrisktillgång. Men var är det lugnt nu?

Kinesisk yuan till amerikansk dollar

I diagrammet ovan kan du se att Yuans neddragning mot dollarn sedan 2018 har varit cirka 14%! Därför har Bitcoin för kineserna blivit en riktig defensiv tillgång mot bakgrund av ett sådant fall..

Amerikanerna, å andra sidan, kunde gå in i aktierna i sina företag, i dollarn och andra beprövade tillgångar. Så det är inte för ingenting som Kina kallas motorerna för kryptokursutveckling..

Clem ChambersClem Chambers

Clem Chambers, en kryptovalutamarknadsanalytiker och VD för ADVFN, instämmer i detta yttrande. Han nämnde en liknande ställning i prognos Bitcoin, gjord av Forbes. På samma plats bekräftade han att hans riktmärke för Bitcoin är cirka 50 000 USD..

Vad finns i Ryssland?

Och i Ryssland har de inte bråttom att anta lagstiftning inom digitala valutor. År 2017 mot bakgrund av en aldrig tidigare skådad tillväxt på kryptomarknaden började regeringen frenetiskt utveckla nya räkningar. För närvarande är det fortfarande förbjudet att använda kryptovalutor för bosättningar i landet. Så du kan bara drömma om att köpa kaffe för bitcoins..

På sommaren lovade vissa statsduma-suppleanter att parlamentet skulle överväga kryptovalutalagar i höst, men saker finns fortfarande kvar..

Anatoly Aksakov

Och nyligen biträdande Anatoly Aksakov anges, att statsduman inte kommer att ha tid att anta lagen om digitala finansiella tillgångar före den 1 november. Samtidigt lovade han att en kompromiss i frågan om kryptovalutareglering kunde hittas..

Generellt sett har de ryska myndigheterna dålig förståelse för vad kryptovalutor är och är inte redo att skynda sig för att legalisera dem. Tydligen har myndigheterna inte ens bestämt sig för om det är värt att acceptera digitala valutor alls, eller är det bättre att helt enkelt förbjuda dem, som de gjorde i Kina. Till exempel ansåg den ryska centralbanken för ett år sedan kryptovalutor som ett skadligt fenomen och uttrycker nu tvärtom sin lojalitet.

Elvira NabiullinaElvira Nabiullina

Chefen för banken Elvira Nabiullina är nu resonemang att landet kan skapa sin egen nationella digitala valuta. Det ska vara fäst vid guld eller rubel. Men medan chefen för Centralbanken ser “många risker och få fördelar” i den digitala rubeln.

Ryska kryptovalutoräkningar

Digital rubelDigital rubel

Det är värt att nämna vilka lagar Rysslands kryptovalutamiljö kommer att ha i framtiden. I år beslutade statsduman att börja legalisera digitala valutor. Begreppet “digital lag” infördes i civillagen. Det är förankrat i lagen Nr 34-FZ. Detta innebär att framväxten av kryptovalutor från skuggorna redan har börjat. Lagen träder i kraft i december. Det definierar också viktiga begrepp som smarta kontrakt och blockchain..

Som jag sa ovan planerar suppleanterna i år också att överväga flera kryptolag vid första behandlingen. Reglerna för cirkulation av kryptovalutor, investeringar och ICO kommer att bestämmas. Viktiga innovationer:

 • räkningen Nr 419059-7, som beskriver digitala finansiella tillgångar, köp och försäljning av kryptovalutor,
 • proposition av 11.07.2019, införa experimentella juridiska system för digital innovation.

Alla dessa lagar gör det möjligt för den ryska kryptovalutasfären att utvecklas mer fritt och till och med kommer att bidra till införandet av innovativ finansiell teknik i den ryska ekonomin..

Vad väntar på kryptovalutor inom en snar framtid?

Experter förutsäger både fallet av bitcoin och dess tillväxt.

Trofim EremenkoTrofim Eremenko

Till exempel Trofim Eremenko, verkställande partner för VINT Consult, styrelseledamot i föreningen “Stöd och utveckling av Cryptocurrency and Blockchain Technologies”, anser, att i slutet av året kommer bitcoin tillsammans med altcoins att visa positiv dynamik. Kan växa till $ 15.000.

Omkar GodbowlOmkar Godbowl

I sin tur, CoinDesk Markets-analytiker Omkar Godbowl anser, att marknaden nu visar tecken på en baisse vändning. Så för första gången sedan februari 2019 observeras MACD-indikatorn fast i veckodiagrammet under noll. Detta, enligt experten, innebär att Bitcoin kan falla under det psykologiska märket på 9 tusen dollar..

Det är värt att notera att i början av november 2019 upphävde Kina förbudet mot gruvdrift som företag. Det kommer också att ha en fördelaktig effekt på kryptovalutautrymmet. Ekonomisk planeringsbyrå under State Council of China National Development and Reform Commission (NDRC) presenterade den slutliga versionen katalog “Riktlinjer för industriell omstrukturering”. Enligt dokumentet, som träder i kraft den 1 januari 2020, vägrar Kina att åtala gruvarbetare och bekämpa kryptogruva..

Digital valuta blir vanligt

I Ryssland antas nya lagar som ska få kryptovaluta ur den grå zonen. I andra utvecklade länder blir digitala valutor i allmänhet en del av vardagen. Många människor i USA och EU är redan bekväma med att betala med bitcoins på kaféer, museer och hotell. Vanliga amerikaner har plånböcker för att betala sina räkningar. Rednecks köper Ethereum och Bitcoin för sina barnbarn under födelsedagar. Även seniorer börjar investera sina besparingar i kryptovalutaindustrin.

Människor vände sig bara vid den nya digitala verkligheten. För sin del försöker regeringarna ta kontroll över kryptovalutor. Det finns inget behov av att förbjuda, det räcker att skapa en tydlig rättslig ram och rösta tydliga spelregler i branschen, och det kommer att börja vara användbart.

Majoriteten av staten kommer att följa denna väg. Experter är säkra på detta.

Generellt sett blir digitala valutor ett viktigt fenomen från utomstående inom ekonomisk utveckling. Det är sant att det fortfarande inte är klart vilken potential digitala valutor har. Uppenbarligen har situationen med Vågen, Gram och “digital yuan” blivit prejudikat. Och hur historien löses med vart och ett av dessa projekt kommer att visa oss de närmaste utsikterna..

Är det värt att gå in i kryptovalutor med huvudet

Investera i kryptovalutorInvestera i kryptovalutor

Nu försöker många förstå om Bitcoin har blivit en riktigt lovande tillgång? Är det värt att vänta på ett nytt fall som det som hände 2018?

Tom LeeTom Lee

Fundstrat-analytiker Tom Lee förutspådde tidigare en höjning av priset på BTC 2020 till $ 91 000. Han har gjort mycket analytiskt arbete och fokuserat på kryptovalutadiagrammet under de senaste nio åren. Han nyligen anges på uppkomsten av “positiva signaler”:

”Under de senaste dagarna har det funnits många positiva signaler:

– Kinas vänliga politik mot blockchain.

– Nytt maximalt S-index&P 500.

– Bitcoin Misery Index återställs.

Tiden för tillgångs risk-off (guld, amerikanska statsobligationer – författarens anmärkning) har gått och tjurmarknaden har återupptagits. “.

John McAfeeJohn McAfee

John McAfee Säker, att i slutet av 2020 kommer bitcoinpriset att stiga till 1 miljon dollar. Han uppmanade inte att vara uppmärksam på veckovisa svängningar i den första kryptovalutakursen.

Kryptovalutaexpert och handlare Roger Quantrillo anser, att i slutet av detta år kommer bitcoin att kosta mer än 17 tusen dollar.

Slutsats

Köpa kryptovaluta eller inte? Det slutliga beslutet fattas endast av dig.

Du kan lita på yttranden från experter, handlare och analytiker, men om något går fel kommer alla risker att vara på din sida, och den sorgliga historien med Andrey är ett bra exempel på detta..

Naturligtvis är blockchain en mycket lovande teknik som kommer att bli en viktig del av samhället. Med populariseringen och utvecklingen av blockchain kommer nästan alla människor på planeten att ha en uppfattning om kryptovalutamarknaden. Alla experter är enhälliga överens om detta yttrande..

I allmänhet är John McCaffy, Roger Quantrillo, Tom Lee, Clem Chambers och många andra experter övertygade om att Bitcoin kommer att växa nästa år. Detta bekräftas indirekt av processerna för reglering av kryptovalutamarknaden runt om i världen och det stora intresset för stora företag för denna teknik, för att inte tala om sådana projekt som Libra och Gram..

Allt nytt orsakar avslag och motstånd. Detta är en normal reaktion i samhället, som är inneboende i oss av naturen själv. Blockchain-teknik och kryptovalutor är helt nya fenomen, vars massdistribution och antagande ännu inte har varit.

Därför besvara frågan om det finns utsikter för bitcoin och andra kryptovalutatillgångar: Svaret är ovillkorligt – Ja!

Kommer kryptovaluta att bli en by-pass-sak? Svaret är också ja!

Ska du gå kraftigt in i kryptovalutor? Andreys exempel säger – Nej!

Glöm inte riskerna och behandla kryptovaluta som en långsiktig investering. Alla experter kommer att bekräfta dessa ord..

”I livet vinner du alltid något och förlorar något. Var glad och glad när du vinner. Ångrar inte och har inte ångrat det. Titta aldrig tillbaka – du kan fortfarande inte ändra det förflutna. Men jag försöker lära av hans misstag “.

                                                                             Richard Branson, grundare av Virgin Group.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me