Markedet for digital valuta er fortsatt stabilt. Handlere kan enkelt tjene penger på automatisert handel. Bitcoin koster omtrent 9-10 tusen amerikanske dollar. Det er på tide å tenke på hvordan kryptovalutaer vil utvikle seg videre.

Mange nystartede selskaper i dag prøver å forutsi hvordan Bitcoin vil oppføre seg. Finansmenn prøver i sin tur å finne ut hva publikum på kryptovalutaer er. I denne artikkelen vil jeg prøve å svare på spørsmålet om hvordan populariteten til Bitcoin og andre digitale valutaer sprer seg. Jeg vil vurdere fire aspekter: forskning, geografi, demografi og handel.

Selvfølgelig er det viktig å vite hvem som eier digitale valutaer. Hvor gamle er de, hva er deres alder, hvor bor de.

Kort bakgrunn

La meg minne deg på at for to år siden var BTC i stand til å vokse til 20 tusen amerikanske dollar. Og mange trodde på hans lyse fremtid. Som jeg husker spådde eksperter veksten av den første kryptovalutaen til 100-200 tusen dollar. Imidlertid viste virkeligheten seg å være annerledes. For et år siden falt Bitcoin til $ 3000. Innbyggere rushed for å glemme digitale valutaer.

På slutten av 2018 eide bare 8% av verdens mennesker digitale valutaer. Det er sant at et fall er en grunn til å kjøpe opp kryptovaluta til en lav pris. I 2019 begynte investorer å kjøpe Bitcoin igjen, og en ny vekst begynte på markedet.

Noen få ord om digitale eiendeler

Mange er sikre på at moderne valutaer allerede har “byttet til digital”. Denne vrangforestillingen er, så vidt jeg kan vite, iboende til og med for noen spesialister innen handel. Dette er en misforståelse. Moderne penger er fremdeles ikke digitale. Så blockchain er virkelig en lovende teknologi. Det vil være etterspurt i tradisjonell økonomi.

Klassiske finansinstitusjoner tilbyr ennå ikke penger som overfører verdi. Så dette er bare prototyper av fremtidige operasjoner. Faktum er at når vi foretar en betaling som ikke er kontant, beveger pengene seg ikke noe sted. Ja, det er riktig! De holder seg på plass. Dette er grunnen til at transaksjoner ofte er veldig raske. Faktisk må banken deretter behandle betalingen og foreta de nødvendige transaksjonene. Så alt dette er bare imaginær digitalisering.

Hvordan det finansielle systemet fungerer

I det klassiske økonomiske systemet er det vanligvis en veldig dyp “arbeidsdeling”. Kommersielle banker er vanligvis ansvarlige for å beholde penger. Sentralbanken utsteder ofte penger. Penger overføres fra ett punkt til et annet av betalingssystemer. Regnskapskamre og andre lignende organisasjoner er ansvarlige for tilsynet. Selvfølgelig kontrollerer myndighetsregulatorer systemet. De fleste av operasjonene vi utfører involverer alle fem elementene i systemet..

Kryptovalutaer skiller seg fra fiat-valutaer ved at alle fem elementene er innebygd i koden. Med andre ord fungerer alt av seg selv, uten mellomledd. Bitcoin-arkitektur tillater transaksjoner, utstedelse av penger, revisjon, lagring og kontroll av penger på nettverket. Så å si fem i ett.

Hvorfor den første kryptovalutaen er unik

Som du kan forestille deg, er BTC-mynten fantastisk av mange grunner. Dette er de første virkelig “digitale” pengene i menneskets historie. Når du overfører bitcoins, gjør du en reell overføring av verdi. Midlene beveger seg virkelig! Dette krever ikke flere mellommenn. Alt er bygget på dyp matematisk teori.

Dessverre forstår ikke alle forskjellen mellom banktransaksjoner og BTC-nettverket. Tross alt er dette en veldig delikat ting. Forskjellen er imidlertid enorm. Fremveksten av digitale valutaer har virkelig revolusjonert finansverdenen.

Det er ikke tilfeldig at mange utviklere prøver å kopiere bitcoin-arkitekturen. Hele denne prosessen kan stort sett betraktes som overgangen av vanlige penger til digitale.

De som allerede forstår utsiktene til kryptovalutaer i dag, høster fordelene.

Trend en: forskning

I følge de fleste studier er i dag de viktigste sentrene i kryptovalutaverdenen i USA og Kina. Uansett er det flest gruvearbeidere, kryptovalutaeiere og bare entusiaster der..

Så, omtrent 10-11% av amerikanske borgere har bitcoins og andre digitale valutaer. Bevisstheten om den digitale valutaindustrien vokser i verden. Dette fremgår av en nylig undersøkelse fra Blockchain Capital.

Forresten, på slutten av fjoråret var det mer enn 32 millioner BTC-lommebøker i verden. Det er sant at antall Bitcoin-brukere er mye mindre. Handlere eier vanligvis flere lommebøker. Jeg antar at det er omtrent 10-15 millioner mennesker som eier bitcoins.

Dette betyr at så langt er bare 0,4% av verdens innbyggere deltakere i kryptovalutamarkedet. Imidlertid er det mange flere av dem som på en eller annen måte er interessert i kryptovaluta. Dette kan være mennesker som for eksempel nettopp har hørt om Bitcoin. Eller de som er i nærheten av å kjøpe noen få BTC. Det kan være betydelig mer enn 15 millioner slike mennesker som har hørt noe. Så kryptovaluta-samfunnet kan, etter min mening, bestå av 100 millioner eller flere mennesker.

Fremtidens kryptovalutainfrastruktur

Bitcoin innovasjonssystemBitcoin innovasjonssystem

Ethvert universelt betalingssystem, ifølge forskere, må inneholde visse elementer. Logikken er omtrent slik:

  1. Midler må lagres et sted.
  2. De må kontrolleres på en eller annen måte.
  3. Penger må utstedes og distribueres.
  4. Systemet må behandle transaksjoner og revisjon.

Inntil BTC-nettverket dukket opp, eksisterte alle disse elementene separat. Bitcoin førte dem sammen og gjorde dem desentraliserte. Dette ser ut for meg er hans revolusjonerende ånd..

Interessant, alle elementene er ikke nødvendig for å bygge et desentralisert nettverk. Du kan for eksempel gjøre uten revisjon. I sistnevnte tilfelle vil vi motta et strengt anonymt betalingssystem. Andre elementer kan også inkluderes eller ekskluderes fra systemet. Og til og med gjøre dem sentraliserte.

Kryptovalutahybrider

Eksempler på systemer: bank. I dette systemet er alle elementene sentralisert. Dette er rubler, dollar og alt annet fiat. På den annen side er bitcoin et helt desentralisert system.

Som du kan forestille deg, er det også mellomliggende alternativer. Så Zcash og Monero blir ikke revidert (ingen transaksjonshistorikk). Og XRP-kryptokurrency skiller seg fra bitcoin ved sentralisert utslipp (penger utstedes av Ripple selv).

Forresten, fra synspunktet til den eksakte terminologien, kan ikke XRP kalles en kryptovaluta. Fordi den har et sentralisert utslipp. Slike hybrider blir ofte referert til som digitale valutaer. Men i artikkelen vil vi bruke begge disse begrepene som synonymer..

Det er andre interessante eksempler på hybrider: stablecoin Tether og Gemini Dollar. Dette er sentraliserte digitale valutaer. Utgivelsen deres, som du forstår, kontrolleres av organisasjoner.

Trend to: geografisk

Fra geografisk synspunkt har ingenting endret seg på ti år. Kryptovaluta er mest populær i USA og Kina. Det er sant at digitale valutaer i dag aktivt trenger inn i EU-landene..

Den mest foretrukne nasjonbehandlingen for kryptokurver ble opprettet i EU. Dette er den mest liberale cryptocurrency-lovgivningen. Bitcoin blir også godt mottatt i Latin-Amerika. På grunn av hyperinflasjon har digitale valutaer i Venezuela blitt et reelt betalingsmiddel. Også, cryptocurrency er elsket i Colombia. Kanskje fordi det kan brukes til å handle narkotika.

Situasjonen i Afrika er ikke mindre interessant. I de rike og fattige landene på dette kontinentet søker folk å berike seg med kryptokurver. De tiltrekkes av spillet på forskjellen i kurs og automatisk handel. Tross alt har afrikanere ofte ingen andre inntjeningsmuligheter. Ordet “bitcoin” (på engelsk) treffer ofte Googles søketrender i en rekke afrikanske land.

Hvis bitcoin i større land er mer sannsynlig en konkurrent til lokale bragder, er situasjonen motsatt for små land. Land som Malta eller Belize bruker bitcoin for å styrke sine finansielle systemer.

De største problemene til bankene

Det er interessant å snakke om et annet aspekt av betalingssystemer. Bankene har ett stort problem – de er dårlig knyttet til hverandre. Hva mener jeg? I dag kan tekstfiler åpnes på hvilken som helst datamaskin. Du kan imidlertid bare administrere kontoen din i finansinstitusjonen der kontoen åpnes..

Det er veldig vanskelig å overføre penger over grensen. Du må bruke dyre formidlingstjenester. Mellommenn monopoliserer til og med slike tjenester, slik SWIFT gjorde. I dag er frakobling fra SWIFT et stort problem for bankene. Truer med å tape penger. Så USA truer Russland med sanksjoner – koble fra bankene sine fra SWIFT.

Dessverre er ikke situasjonen i kryptovalutaverdenen mye bedre. For å overføre penger fra ett nettverk til et annet, må du tross alt prøve. Formidlingstjenester er ikke billigere enn i fiat-verdenen.

Så i fremtiden bør det definitivt dukke opp et slags enhetlig system. Slik at du ikke trenger å bruke formidleren til sentrene. Eiendeler må samhandle fritt.

Blockchain og tradisjonell økonomi

Beste kryptovalutaerBeste kryptovalutaer

Digitale eiendeler må bestemmes fullstendig av systemet de er utstedt i. Dette er sikkerhetskravene. Og blockchain kan gi slik sikkerhet.

Blockchain kan bli en “tillitsteknologi” mellom to parter. Det lar deg digitalisere “tillit” for å overføre verdi fra ett system til et annet uten problemer.

Blockchain-teknologi gjør det mulig å sikre en avtale om tilstanden til ethvert digitalt aktivum. Merk at dette bare er et verktøy. Det definerer ikke selve systemet. Den kan brukes som drill eller sag til spesifikke oppgaver. For eksempel å lage bitcoin.

Trend tre: demografisk

I følge mange undersøkelser har innbyggere i store byer, uavhengig av alder, visse ideer om kryptovalutaer. Bitcoin er den mest populære. I samme USA, ifølge ING, har nesten 90% av amerikanske borgere hørt om BTC. Undersøkelsen ble gjennomført i midten av 2019. Imidlertid er folk over 35 ikke begeistret for bitcoin. Den første kryptovalutaen er veldig populær blant unge mennesker. Dette er mennesker 15-35 år.

Unge mennesker investerer også mye i bitcoin. Prosentandel: 20% av ungdommen fra 18-35 år. Samtidig er bare 10% av befolkningen 34-45 utenfor denne alderen investorer i kryptovalutaer. Av mennesker i alderen 45-55 kjøper bare hver 20. kryptovaluta (5%), og utover 65, overstiger ikke antall investorer i BTC 2%.

Og hva som er utenfor USA?

Interessant, tyrker er mest interessert i kryptovaluta i Europa. Det er så mange som 18% av Bitcoin-elskere i Tyrkia! Bitcoin er populært i Polen og Romania (ca. 11-12% hver). I Spania er kryptoens popularitet litt mindre – 10%. I andre land er digitale valutaer enda mindre interessert. I Frankrike er det for eksempel bare 6% av BTC-entusiaster.

Hvilke digitale eiendeler vil bli opprettet i fremtiden

Det pleide å være vanskelig å forestille seg at grupper av entusiaster kunne lage sine egne “penger”. Vi vet nå at dette er mulig. Bitcoin er ikke et regjeringsinitiativ. Den ble opprettet av en gruppe ledet av den mytiske Satoshi Nakamoto..

Nå kan du opprette de mest outlandish eiendelene med et minimum av startfond. Det er nok å ha flere partnere og en idé. Etter det kan du gjennomføre en ICO, få investeringer og begynne å jobbe.

Samtidig bruker bankene fremdeles de mest arkaiske eiendelene. De tåler ikke engang kostnadene. Nettverkene deres er absolutt sentraliserte, og deres pålitelighet er garantert av staten, og ikke av selve betalingssystemets arkitektur. Så det er sannsynlig at banker før eller senere vil bytte til mer avansert teknologi, inkludert blockchain..

Hvordan kryptovaluta skiller seg fra tokeniserte eiendeler

Det er viktig å forstå forskjellen mellom digital valuta og real eiendel omgjort til tokens.

For å få en tokenisert eiendel, må du ha noe ekte: olje, rubel, dollar, gass, hirse, tømmer, eiendom osv. Du kan legge til en blokkjede til en real eiendel. For å forenkle rettighetsadministrasjon.

På den annen side er bitcoin ikke en tokenisering av noe ekte. Dette er en ekte digital ressurs. Fra dette strømmer åpenbart alle fordeler og ulemper med denne kryptovalutaen. For eksempel stammer BTCs volatilitet fra dens digitale natur. Tokenisert gull vil oppføre seg mer rolig. Men bitcoin er en uavhengig valuta og har mer potensial..

I fremtiden vil vanlig fiat bli erstattet av kryptovalutaer. Det skal opprettes et internasjonalt nettverk basert på tillit. Digitale eiendeler av forskjellige slag vil kunne transformere seg fritt til hverandre uten deltakelse av mellomledd basert på blockchain-teknologi.

Trend fire: handel

Prosessen med globalisering er spesielt merkbar i fagboken. Det er kryptovalutaselskaper i USA, EU, Russland, Afrika, Asia og andre regioner på planeten. I følge Coinmap er det opprettet mer enn 13 tusen selskaper i verden som kjøper og selger digitale valutaer..

Minibanker der du kan kjøpe bitcoins er også lokalisert over hele verden. I dag er det ifølge ATM Radar 4000-5000 slike minibanker. De ligger i over 75 land. De fleste minibanker i Canada, USA og Storbritannia.

Alt dette betyr at digitale valutaer har blitt et globalt fenomen. Nesten alle land i verden har sine egne utviklede kryptokurrency-samfunn. Samtidig er det land der kryptovalutaindustrien er mest utviklet. Dette er USA, Japan, Korea, Kina og India..

Oppsummering

Så de fleste bitcoin-eiere bor i USA og Kina. Samtidig er kryptokurrency populær i fattige land, da den lar deg bevare eiendeler under hyperinflasjon. Så i land som Tyrkia og Venezuela spiller digitale valutaer en viktig rolle..

Digitale valutaer behandles best i finansielle havner, land som Malta og Belize. I Russland er fullverdig kryptovalutalovgivning ennå ikke hyggelig. Selv om noen regninger allerede vurderes.

Generelt har de ledende landene i verden ikke tenkt å forby Bitcoin, selv om de kommer til å ta kontroll over det. Vi kan si at verden gradvis godtar kryptovalutaer, men ikke uten problemer.

Se videoen “Verden på 10 år. Bitcoin som grunnlaget for en ny verdensorden “:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me