“De som ikke husker fortiden, er dømt til å leve den igjen” 

                           George Santayana, Amerikansk filosof og forfatter 

En bekjent av meg fra St. Petersburg, Andrey, bestemte seg en gang for å tjene penger på BTC. Han begynte å kjøpe Bitcoin tilbake i 2013. Da kostet mynten ikke mer enn $ 100. I flere år var min venn i stand til å kjøpe fire BTC. Så for Andrey var det bare en hobby.

Da bitcoin klatret til 4000 dollar, kjøpte Andrey litt mer BTC. Vi klarte å tjene penger på dette igjen, fordi bitcoin fortsatte å vokse! På bakgrunn av slike suksesser kunne Andrei ikke lenger beherske seg. Han ble besatt av å kjøpe den første kryptovalutaen..

Min venn bestemte meg for å selge leiligheten i St. Petersburg for å kjøpe enda flere bitcoins og bli en dollar-millionær helt sikkert. Andrey solgte leiligheten, og han begynte å leie et hus.

Og så kom 2018 og et kraftig fall i BTC-kursen begynte. Andrei måtte selge mynter med tap for å betale ned den akkumulerte gjelden. Nå har han fortsatt bitcoins, men de dekker absolutt ikke tapene knyttet til den solgte leiligheten i St. Petersburg..

Dessverre var det mange historier som Andrei på den tiden. Det er viktig for oss å huske dem slik at dette ikke skjer igjen i fremtiden..

Hvilke spørsmål vil bli dekket i artikkelen?

I denne artikkelen vil jeg kort berøre historien til bitcoin. Jeg skal fortelle deg hvordan den første kryptovaluta begynte å vokse kraftig i andre halvdel av 2017. Hvordan da, i løpet av 2018, falt BTC, og i 2019 begynte det å stige igjen. Som det nå dreier seg om $ 9K-merket.

Jeg skal fortelle deg om dagens situasjon og problemene med gruvearbeidere. Om hvilke cryptocurrency-lover som vil bli vedtatt i Russland og verden. Jeg vil analysere hvorfor bitcoin vokste i 2019, og om det vil bli en ny start. Hvordan Bitcoin går tilbake til sin tidligere kraft. Til slutt vil jeg fortelle deg hva som forårsaket den nåværende oppførselen til BTC, vekstsykdom eller spekulasjoner fra store aktører.

Innholdet i artikkelen

 1. Noen få ord om fortiden til kryptovalutaer
 2. Handelskrig som en pådriver for Bitcoin-vekst
 3. Hva er i Russland?
 4. Russiske kryptovaluta regninger
 5. Hva er i butikken for kryptovalutaer?
 6. Digital valuta blir vanlig
 7. Utsikter for kryptovalutaer i Russland
 8. Er det verdt å gå inn i kryptokurver med hodet
 9. Konklusjon

Noen få ord om fortiden til kryptovalutaer

Etter en kraftig kort økning i andre halvdel av 2017 begynte Bitcoin å falle. I andre halvdel av 2018 hadde BTC-eierne en skikkelig panikk. Dette er ikke en vits – folk mistet 70% av sparepengene (faktisk enda mer)! Det var ikke bare kryptovalutaeiere som led. Gruvedrift ble også ulønnsomt.

Bitcoin gruvedrift med ASIC

I gjennomsnitt kunne en gruvearbeider som tjente $ 1000 per måned i 2017, bare generere $ 200 ved utgangen av 2018, eller enda mindre! Det var ikke mulig å slå av engang strømkostnadene.

Som et resultat av høsten 2018, ifølge noen estimater, var nesten 95% av investorene i digitale valutaer i rødt. Mest sannsynlig ble midlene bare holdt av hedgefond, som er vant til å spille lange og de mest desperate eierne som begynte å kjøpe Bitok ved begynnelsen av kryptovalutabommen..

Siden andre kvartal i 2019 har imidlertid situasjonen endret seg, etterspørselen etter gruvedrift – ASIC – gikk opp bakken igjen og til og med mangel på enheter dukket opp. På bare tre måneder, med start i juni, har det vært koblet 600.000 nye gruvearbeidere. 

Mange trodde igjen på de beste, gode nyhetene dukker opp, frekvensen vokser. Nyhetsbakgrunnen forandret seg mye, og folk begynte å diskutere store prosjekter som lanseringen av leveringsterminer for kryptovaluta på Bakkt-plattformen, opprettelsen av Vekten fra Facebook og Gram fra Telegram, lanseringen av den kinesiske digitale yuanen. “.

Alt viste seg imidlertid ikke å være så enkelt som vi ønsket.

Handelskrig som en pådriver for Bitcoin-vekst

Den nåværende årsaken til økningen i prisen på bitcoin har å gjøre med Kina og USA. Hvis handelskrigen fortsetter, vil prisen på bitcoin stige. I det sikker analytiker og direktør for private investors nettsted ADVFN.com Clem Chambers.

Handelskrigen mellom USA og Kina undergraver investortilliten til tradisjonelle finansielle instrumenter. Aksjer, dollar, euro, yuan – alt dette ser på en eller annen måte upålitelig ut på bakgrunn av amerikanske sanksjoner mot Kina og komplikasjoner mellom USA og Europa .

Mot denne bakgrunnen ses selvfølgelig digitale valutaer i et nytt lys. De kan til og med kalles en “trygg havn” for kapital. Selvfølgelig er bitcoin fremdeles en høyrisikoformue. Men hvor er det rolig nå?

Kinesisk Yuan til Amerikansk Dollar kurs

I diagrammet over kan du se at Yuan-uttaket mot dollaren siden 2018 har vært omtrent 14%! Derfor, for kineserne, har Bitcoin blitt en reell defensiv ressurs på bakgrunn av et slikt fall..

Amerikanerne klarte derimot å gå inn i aksjene i selskapene sine, inn i dollar og andre dokumenterte eiendeler. Så det er ikke for ingenting at Kina kalles motorene for fremgang i kryptovaluta..

Clem ChambersClem Chambers

Clem Chambers, en kryptovalutamarkedsanalytiker og administrerende direktør i ADVFN, er enig i denne oppfatningen. Han nevnte en lignende stilling i prognose Bitcoin, laget av Forbes. På samme sted bekreftet han at målverdien for Bitcoin er rundt 50.000 USD..

Hva er i Russland?

Og i Russland har de ikke hastverk med å vedta lovgivning innen digitale valutaer. I 2017, på bakgrunn av enestående vekst i kryptomarkedet, begynte regjeringen hektisk å utvikle nye regninger. Foreløpig er det fortsatt ikke tillatt å bruke kryptokurver til bosetninger i landet. Så du kan bare drømme om å kjøpe kaffe til bitcoins..

Om sommeren lovet noen statsduma-varamedlemmer at parlamentet ville vurdere kryptovalutalovene i høst, men ting er fortsatt der..

Anatoly Aksakov

Og nylig varamedlem Anatoly Aksakov oppgitt, at Statsdumaen ikke vil ha tid til å vedta loven om digitale finansielle eiendeler før 1. november. Samtidig lovet han at det kunne bli funnet et kompromiss om spørsmålet om regulering av kryptovaluta..

Generelt har russiske myndigheter en dårlig forståelse av hva kryptovalutaer er, og er ikke klar til å skynde seg å legalisere dem. Tilsynelatende har myndighetene ikke en gang bestemt ennå om det er verdt å godta digitale valutaer i det hele tatt, eller det er bedre å bare forby dem, slik de gjorde i Kina. For eksempel betraktet den russiske sentralbanken for et år siden kryptokurver som et skadelig fenomen, og uttrykker nå tvert imot sin lojalitet.

Elvira NabiullinaElvira Nabiullina

Lederen for banken Elvira Nabiullina er nå argumentasjon at landet kan lage sin egen nasjonale digitale valuta. Det skal være festet til gull eller rubelen. Imidlertid, mens lederen av sentralbanken ser “mange risikoer og få fordeler” i den digitale rubelen.

Russiske kryptovaluta regninger

Digital rubelDigital rubel

Det er verdt å nevne hvilke lover cryptocurrency-samfunnet i Russland vil ha i fremtiden. I år bestemte statsdumaen seg for å begynne å legalisere digitale valutaer. Konseptet “digital lov” ble introdusert i Civil Code. Det er nedfelt i loven Nr. 34-FZ. Dette betyr at fremveksten av kryptokurver fra skyggene allerede har begynt. Loven vil tre i kraft i desember. Den definerer også viktige konsepter som smarte kontrakter og blockchain..

Som jeg sa ovenfor, planlegger varamedlemmene i år også å vurdere flere kryptolover ved første lesning. Reglene for sirkulasjon av kryptovalutaer, investeringer og ICO vil bli bestemt. Viktige innovasjoner:

 • regning Nr. 419059-7, som beskriver digitale finansielle eiendeler, kjøp og salg av kryptovalutaer,
 • regning av 11.07.2019, innføring av eksperimentelle juridiske regimer for digital innovasjon.

Alle disse lovene vil tillate at den russiske kryptovaluta-sfæren utvikler seg mer fritt, og vil til og med bidra til innføring av innovative finansielle teknologier i den russiske økonomien..

Hva som venter på kryptokurver i nær fremtid?

Eksperter spår både fallet av bitcoin og veksten.

Trofim EremenkoTrofim Eremenko

For eksempel Trofim Eremenko, administrerende partner for VINT Consult, medlem av styret i foreningen “Support and Development of Cryptocurrency and Blockchain Technologies”, vurderer, at ved utgangen av året vil bitcoin sammen med altcoins vise positiv dynamikk. Kan vokse til $ 15.000.

Omkar GodbowlOmkar Godbowl

I sin tur, CoinDesk Markets-analytiker Omkar Godbowl vurderer, at markedet nå viser tegn på en bearish reversering. Så, for første gang siden februar 2019, observeres MACD-indikatoren som er fast i det ukentlige diagrammet under null. Dette, ifølge eksperten, betyr at Bitcoin kan falle under det psykologiske merket på 9 tusen dollar..

Det er verdt å merke seg at i begynnelsen av november 2019 opphevet Kina forbudet mot gruvedrift som en virksomhet. Det vil også ha en gunstig effekt på kryptovalutaområdet. Economic Planning Agency under State Council of China National Development and Reform Commission (NDRC) presenterte den endelige versjonen katalog “Retningslinjer for industriell omstilling”. I følge dokumentet, som vil tre i kraft 1. januar 2020, nekter Kina å tiltale gruvearbeidere og kjempe mot kryptodrift..

Digital valuta blir vanlig

I Russland blir det vedtatt nye lover som skal bringe kryptovaluta ut av den grå sonen. I andre utviklede land blir digitale valutaer generelt en del av hverdagen. Mange mennesker i USA og EU er allerede komfortable med å betale med bitcoins på kafeer, museer og hoteller. Vanlige amerikanere har lommebøker for å betale regningene. Rednecks kjøper Ethereum og Bitcoin til barnebarna sine i bursdager. Selv eldre begynner å investere sparepengene sine i kryptovalutaindustrien.

Folk ble bare vant til den nye digitale virkeligheten. For sin del prøver regjeringer å ta kontroll over kryptovalutaer. Det er ikke nødvendig å forby, det er nok å skape et klart juridisk rammeverk og gi klare spilleregler i bransjen, og det vil begynne å være nyttig.

Flertallet av staten vil følge denne veien. Eksperter er sikre på dette.

Generelt blir digitale valutaer et viktig fenomen fra utenforstående av økonomisk utvikling. Det er sant at det fremdeles ikke er klart hva potensialet i digitale valutaer er. Åpenbart har situasjonen med Vekten, Gram og den “digitale yuanen” blitt presedenser. Og hvordan historien løses med hvert av disse prosjektene, vil vise oss de nærmeste utsiktene..

Er det verdt å gå inn i kryptokurver med hodet

Investering i kryptovalutaerInvestering i kryptovalutaer

Nå prøver mange å forstå om Bitcoin har blitt en veldig lovende ressurs? Er det verdt å vente på et nytt fall som det som skjedde i 2018?

Tom LeeTom Lee

Fundstrat-analytiker Tom Lee spådde tidligere en økning i prisen på BTC i 2020 til $ 91 000. Han har gjort mye analytisk arbeid og fokusert på kryptovaluta-diagrammet de siste ni årene. Han nylig oppgitt på utseendet til “positive signaler”:

“De siste dagene har det vært mange positive signaler:

– Kinas vennlige politikk mot blockchain.

– Ny maksimal S-indeks&P 500.

– Bitcoin Misery Index gjenopprettes.

Tiden for aktiva-risikofrihet (gull, amerikanske statsobligasjoner – forfatterens merknad) har gått, og oksemarkedet har gjenopptatt. “.

John McAfeeJohn McAfee

John McAfee sikker, at innen utgangen av 2020 vil prisen på bitcoin stige til 1 million dollar. Han oppfordret til ikke å være oppmerksom på ukentlige svingninger i den første kryptovalutakursen.

Kryptovalutaekspert og handelsmann Roger Quantrillo vurderer, at bitcoin ved utgangen av dette året vil koste mer enn 17 tusen dollar.

Konklusjon

Kjøpe kryptovaluta eller ikke? Den endelige avgjørelsen tas bare av deg.

Du kan stole på meninger fra eksperter, handelsmenn og analytikere, men hvis noe går galt, vil alle risikoen være på din side, og den triste historien med Andrey er et godt eksempel på dette..

Selvfølgelig er blockchain en veldig lovende teknologi som vil bli en viktig del av samfunnet. Med popularisering og utvikling av blockchain vil nesten alle mennesker på planeten ha en ide om kryptovalutamarkedet. Alle eksperter er enstemmig enige om denne oppfatningen..

Generelt er John McCaffy, Roger Quantrillo, Tom Lee, Clem Chambers og mange andre eksperter sikre på at Bitcoin vil vokse det neste året. Dette er indirekte bekreftet av prosessene med regulering av kryptovalutamarkedet rundt om i verden og stor interesse fra store selskaper for denne teknologien, for ikke å nevne slike prosjekter som Libra og Gram..

Alt nytt forårsaker avvisning og motstand. Dette er en normal reaksjon i samfunnet, som er iboende i oss av naturen selv. Blockchain-teknologier og kryptokurver er helt nye fenomener, men massedistribusjonen og adopsjonen har ennå ikke vært.

Svar på spørsmålet om det er muligheter for bitcoin og andre kryptovalutaaktiver: Svaret er ubetinget – Ja!

Vil kryptovaluta bli en by-pass-ting? Svaret er også ja!

Bør du gå hardt inn i kryptokurver? Andreys eksempel sier – Nei!

Ikke glem risikoen og behandle kryptovaluta som en langsiktig investering. Enhver ekspert vil bekrefte disse ordene..

“I livet vinner du alltid noe og mister noe. Vær glad og munter når du vinner. Angre ikke på å tape og ikke angre på det. Aldri se tilbake – du kan fortsatt ikke endre fortiden. Men jeg prøver å lære av feilene hans “.

                                                                             Richard Branson, grunnlegger av Virgin Group.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me