Ez a nyár a kriptográfia területén csak nyáron nevezhető DeFi-nek. Nehéz elképzelni a kriptában érdekelt személyt, aki legalább a fülének szélét sem hallotta volna a decentralizált pénzügyek körüli általános hisztérikáról. Több tucat, ha nem száz olyan projekt elindítását és növekedését tapasztaltuk, amelyek együttesen hathatós decentralizált finanszírozási hálózatot hoztak létre. Az intuitív interfészek és a passzív befektetések deklaráltan magas megtérülése a blokkolt alapok sokszoros növekedéséhez vezetett, a DeFi ökoszisztémában ma meghaladja a 6 milliárd dollárt, és az ipar továbbra is heti 500 millió dollár feletti ütemben növekszik. Számos új eredeti terméket is bemutattunk. De új és átgondolt két nagy különbség van, és a DeFi számos fő hibája továbbra is megoldatlan. A mai bejegyzésben megvitatjuk a legjobb DeFi projekteket, amelyekre 2020 második felében figyelni kell..

Vonzásvezetők befektetők és fejlesztők figyelmét 

DIA

DIA (Decentralized Information Asset) egy nyílt forrású svájci nonprofit blockchain projekt, amelynek célja átlátható adatok és nyílt hozzáférésű orákulumok megvalósítása. A DeFi ökoszisztémán belül a DIA a DIA tokenek birtokosainak és képviselőinek decentralizált közösségének ellenőrzése alatt áll, a DIA irányítási token pedig ösztönzőként hat a legfontosabb piaci szereplőkre. 

A DIA a kriptovaluta és pénzügyi adatok nyílt forráskódú Bloomberg ügynökségévé válik. A DIA az egyik legjobban várt DeFi projekt volt, amit az augusztus 3-i árverés hihetetlen zümmögése is megerősített. Most a DIA token a kikiáltási árnál közel 60-szor magasabb áron kereskedik. A projektet olyan neves befektetők támogatják, mint például az Outlier Ventures.

Orion Protocol

Orion Protocol (ORN) elsőként lépett be a piacra dinamikus érmeellátás (DYCO) és 2020-ban az egyik legforróbb üzlet lett. Az Orion B2B és B2C megoldásokat épít a legfejlettebb likviditás-összesítő alapján, amelyet valaha is Alekszej Koloszkov vezérigazgató vezetésével, egy tapasztalt blokklánc-fejlesztővel és a Waves decentralizált cseréjének megalkotójával vezettek..

Az Orion partnerséget kötött az Elrond Network, a Bitmax, az MXC és az Acheron társaságokkal. A Kucoin és a Bitmax piacra dobása óta az ORN eredeti ajánlatának csaknem 33% -a hozzájárult az előzetes programhoz. A token 70-szeres növekedést mutatott a csúcspontján, most körülbelül 40-szer kereskedik. 

Összetett

Összetett a jelenlegi DeFi hype ciklusban az elsők között figyelemre méltó volt, mivel natív COMP jelzőjük értéke megugrott, mielőtt a jelenlegi szintre korrigáltak volna. Az Compound egy pénzpiaci protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamatot szerezzenek vagy eszközöket kölcsönözhessenek fedezet ellenében, mindezt az Ethereum blokkláncon.. 

A (z) Compound likviditási készletének feltöltési folyamata viszonylag egyszerű, lehetővé téve mindenki számára, hogy azonnal elkezdjen kamatos kamatot keresni olyan kamatokkal, amelyek automatikusan a kínálat és a kereslet alapján módosulnak. A Compound-ban blokkolt eszközök száma június 1. óta (vagy 2,5 hónap alatt) több mint 7-szeresére nőtt, és ma 760 millió dollárnak felel meg.

Yearn Finance

Az egyik legizgalmasabb projekt, Yearn Finance, Júliusban jelent meg a színen, amikor natív YFI-tokenjük szédületes emelkedést tapasztalt az eredetileg likviditásszolgáltatóknak (gazdálkodóknak) fenntartott kizárólagosságon alapuló korlátozott kínálatnak köszönhetően. A Yearn decentralizált ökoszisztémaként működik a hitelezési szolgáltatásokat igénybe vevő aggregátorok számára, lehetővé téve a tagok számára, hogy tokenek, például USDC, DAI és USDT fogadására kerüljenek sor, hogy súlyt vegyenek a Yearn legjövedelmezőbb hitelezési lehetőségeinek kiválasztásában.. 

A céget André Cronier fejlesztő vezeti, aki a DeFi demokratizálásának gondolatával indította el a folyamatot. Nem történt előzetes bányászat, előzetes értékesítés vagy pénzeszközök elosztása a csapattagok között, ami azt jelenti, hogy az YFI-zsetonok nagy része a közösség tulajdonában van. Augusztus eleje óta az YFI megnégyszereződött. Érdekes lesz látni, hogy a token hogyan viselkedik a következő hónapokban..  

dSövény

A Synthetix működteti, dSövény népszerű a legnépszerűbb befektetők körében, mint például a Blocktower Capital és a Three Arrows Capital, és új protokollt dolgozott ki a decentralizált eszközkezelés számára, amely mindenki számára a kereskedelem demokratizálására törekszik. A társaság nemrégiben bejelentette, hogy kilép a lopakodó módból.. 

A Synthetix zéró csúszás nélküli kereskedési modelljével és a támogatott eszközök bővülő csoportjával a dHedge új módszereket teremt a származékos likviditás kihasználására, amelyet a Synthetix protokoll biztosít. A Synthetix jelenleg lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különféle eszközalapú derivatívákat verjenek, tároljanak és kereskedjenek, beleértve a kriptovalutákat, a fiat pénznemeket és az árukat. Kövesse a hivatalos dHedge csatornákat, hogy ne hagyja ki a platform indítását. 

Uniswap

Uniswap A mostani bullish DeFi kampány egyik mozgatórugója. Decentralizált tőzsdeként működik, az Uniswap abban különbözik a többi DEX tőzsdétől, hogy ösztönző likviditási készleteket alkalmaz rendelési könyv helyett. A likviditás biztosítását választó felhasználók az Ethereum használatával minden egyes tranzakció után fizetett díjak százalékában jutalmazzák.

Az Uniswap jelenleg több mint 170 millió dollár likviditási pool-ot és hetente több száz új tőzsdei listát tartalmaz. A kezdő felhasználók számára van egy tanulási görbe az Uniswap használatához, mivel csatlakoztatott külső ERC-20 pénztárcák működtetik, amelyeket az eszközök kereskedésére és a likviditás biztosítására használnak. A csúszással és a volatilitással kapcsolatban is figyelembe kell venni az Uniswap használata előtt.. 

Curve Finance

2020 elején indult, Ív lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy alacsony csúszással rendelkező, stabil jutalékokkal rendelkező, alacsony jutalékot kínáló algoritmusokkal kereskedjenek, amelyeket kifejezetten a stabil eszközökhöz terveztek. A Curve a jövedelmező gazdálkodás egyik legkorábbi támogatója volt, és jelenleg 7 készletet kínál, ahol a felhasználók tétkészleteket tehetnek meg, hogy olyan jutalmakat kapjanak, mint új valuták. Jelenleg több mint egymilliárd dollár van lezárva a Curve poolokban, szemben a 2020. június 1-jei 15 millió dollárral.

Egyszerű kezelőfelületével a Curve az egyik legnépszerűbb DeFi platform, és felhasználóbarát funkciói és átlátható dokumentációja miatt dicséretet kapott. A társaság az elmúlt hónapokban aktívan támogatott más DeFi projekteket. A csapat nemrégiben úgy döntött, hogy kiad egy saját tokent a platform kezelésére. A sokak által már ismert ticker CRV. A Binance, az OKEx és más tőzsdék azonnal felsorolták a tokent, és az ár pillanatnyilag elérte az 50 dollárt, becsléskor 10 cent elején. 

Maker DAO

Közel 1,5 milliárd dolláros vagyonnal, Maker DAO, valószínűleg a legismertebb név ezen a listán, és jó okkal. A decentralizált hitelezési platform támogatja a DAI-t, az amerikai dollárhoz kötött stabil dollárt és a kriptovaluta-ipar egyik legnépszerűbb stabil pénzét. A Maker DAO lehetővé teszi, hogy bárki megnyithasson egy értéktárat, letilthassa a kriptovaluta fedezetet, és DAI-t állítson elő ezzel a fedezettel szemben. 

Alapján DeFi-Pulse, A gyártók dominanciája az ágazat többi projektjével szemben 23,1% a blokkolt eszközök mennyiségét tekintve. 

Aleph.im

Aleph.im Az elmúlt néhány hónap egyik legforróbb újonca a DeFi arénában. Az Aleph egy csevegési protokoll olyan gépek számára, ahol a blokklánc a decentralizált számítási teljesítmény és tárolás csomópontjaként működik. A nyilvános felhőpiac várhatóan 2020-ban megközelíti a 374 milliárd dollárt, és 2022-re meghaladja az 520 milliárd dollárt. Az Amazon AWS-je jelenleg vezeti a piacot, de a decentralizált megoldások iránti igény nagyobb, mint valaha. 

Az Aleph.im sikeréről tanúskodik, hogy weboldaluk jelenleg online. Aleph a magasan népszerűsített Szérum projekt, a világ első teljesen decentralizált származékos tőzsdéjének egyik partnereként is szerepel (lásd alább).

Szérum

Legutóbb az FTX vezető titkos származékos tőzsde a Solana csapattal közösen jelentett be egy projektet Szérum, a világ első teljes értékű decentralizált spot és derivatív tőzsdéje, amely a Solana hálózat központosított limit order book (CLOB) láncán működik. A közelgő DEX arra törekszik, hogy tőkét szerezzen ott, ahol mások kudarcot vallottak, megbízható láncközi kereskedelmet biztosítva az ügyfelek által kért sebességgel és áron. Annak ellenére, hogy Solanára épült, kompatibilis lesz az Ethereummal. Mint tudjuk, a legtöbb DeFi protokoll központosított orákulumhoz érkezik – ez gyakran a legkritikusabb pillanat, de a szérum esetében ez nem így van.

A szérum különbözik másokétól, és ez az ereje. Szoftvere lehetővé teszi a gyors DEX kereskedéseket; Támogatja a keresztláncokat, az alkotóelemeket, a BTC, a BCH, a BSV, az LTC, a ZEC, az ETH és az ERC-20 tokenek csomagolását, a rendelési könyveket és az egyedi és új pénzügyi termékek létrehozásának képességét. Sőt, teljesen decentralizált. Nincsenek központosított árcsatornákkal rendelkező orákulumok; nincs olyan bíróság, amelynek épségére támaszkodna. A szérum tiszta DeFi. A jelenlegi DeFi termékekkel ellentétben gyors és olcsó. Az architektúra úgy van kialakítva, hogy támogassa a csomópont-üzemeltetőket a tét ösztönzésével az SRM-infláció, a kereskedelmi jutalékok és a „vezetők” nevű küldöttségi / ajánlói rendszer révén.. 

Az SRM token a szérum ökoszisztéma gerince a natív Solana infrastruktúrán (SPL token), keresztkereskedéssel, mint ERC-20 szabvány, a token teljes mértékben beépül a szérumba. Augusztus 7-én IEO-t tartottak az FTX és a Bitmax tőzsdéken, és augusztus 11-én számos nagy tőzsdét jegyeztek, köztük a Binance-t is. Jelenleg a tokennel 17-szer drágábban kereskednek, mint az induló aukciós áron, és a csúcspontján elérte az x50-et.

Az említett Solana és FTX mellett a Szérum legfőbb partnerei közé tartoznak a kriptográfia olyan ismert vállalatai, mint a 3Commas, az Akg Ventures, a Certus One, a Genesis Block és mások. Közülük sok a szérum validátor is. Az alapítók előrejelzése szerint a szérumcsere teljes bevezetésére néhány héten belül sor kerülhet. 

  

A decentralizáció a pénzügy jövője

A globális egészségügyi válság és a gazdasági válság hátterében a DeFi projektek népszerűsége nőtt, ami új intézményi és egyéni szereplők megjelenéséhez vezetett a piacon. DeFi Token Value YTD megnövekedett több száz százalékkal. Az ezt a technológiát használó startupok lehetőségei végtelenek, ami nagyon ígéretes a DeFi ökoszisztéma diverzifikációja és növekedése szempontjából. Új kardinális DeFi termékek jelennek meg, amelyek költségekkel fel vannak építve és készek a tömegpiacra menni.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me