Αυτό το καλοκαίρι στη βιομηχανία κρυπτογράφησης μπορεί να ονομαστεί μόνο DeFi το καλοκαίρι. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα άτομο που ενδιαφέρεται για κρύπτη, το οποίο δεν θα είχε ακούσει τουλάχιστον την άκρη του αυτιού του για τη γενική υστερία γύρω από την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Έχουμε δει την έναρξη και την ανάπτυξη δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων, έργων που έχουν συλλογικά δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Οι διαισθητικές διασυνδέσεις και η δηλωμένη υψηλή απόδοση παθητικών επενδύσεων έχουν οδηγήσει σε πολλαπλή αύξηση των αποκλεισμένων κεφαλαίων στο οικοσύστημα DeFi, πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα, και η βιομηχανία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα. Είδαμε επίσης την εισαγωγή ορισμένων νέων πρωτότυπων προϊόντων. Αλλά οι νέες και καλά μελετημένες είναι δύο μεγάλες διαφορές και πολλά από τα βασικά ελαττώματα του DeFi παραμένουν άλυτα. Στη σημερινή ανάρτηση, θα συζητήσουμε τα καλύτερα έργα DeFi που θα αναζητήσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2020..

Ηγέτες έλξης προσοχή επενδυτών και προγραμματιστών 

ΔΙΑ

ΔΙΑ (Αποκεντρωμένο Πληροφοριακό Στοιχείο) είναι ένα ανοιχτού κώδικα ελβετικό μη κερδοσκοπικό blockchain έργο που στοχεύει στην εφαρμογή διαφανών δεδομένων και χρηστών ανοικτής πρόσβασης. Μέσα στο οικοσύστημα DeFi, το DIA βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας αποκεντρωμένης κοινότητας κατόχων διακριτικών DIA και των εκπροσώπων τους, και το διακριτικό διακυβέρνησης DIA λειτουργεί ως κίνητρο για βασικούς συμμετέχοντες στην αγορά. 

Η DIA αναμένεται να γίνει η υπηρεσία ανοιχτού κώδικα Bloomberg για κρυπτογράφηση και οικονομικά δεδομένα. Το DIA ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα έργα DeFi, όπως επιβεβαιώνεται από την απίστευτη φήμη στη δημοπρασία της 3ης Αυγούστου. Τώρα το διακριτικό DIA διαπραγματεύεται σε τιμή σχεδόν 60 φορές υψηλότερη από την αρχική τιμή. Το έργο υποστηρίζεται από διάσημους επενδυτές όπως η Outlier Ventures.

Πρωτόκολλο Orion

Πρωτόκολλο Orion (ORN) εισήλθε στην αγορά ως πρώτη δυναμική παροχή νομισμάτων (DYCO) και έγινε μια από τις πιο καυτές προσφορές το 2020. Η Orion δημιουργεί λύσεις B2B και B2C με βάση τον πιο προηγμένο αθροιστή ρευστότητας που αναπτύχθηκε ποτέ υπό την ηγεσία του CEO Alexey Koloskov, ενός έμπειρου προγραμματιστή blockchain και δημιουργού αποκεντρωμένης ανταλλαγής Waves..

Η Orion έχει υπογράψει συνεργασίες με τους Elrond Network, Bitmax, MXC και Acheron. Από το λανσάρισμα στο Kucoin και το Bitmax, σχεδόν το 33% της αρχικής προσφοράς του ORN έχει συμβάλει στο πρόγραμμα προ-στοιχηματισμού. Το διακριτικό παρουσίασε αύξηση 70 φορές στο αποκορύφωμά του, τώρα διαπραγματεύεται περίπου 40 φορές. 

Χημική ένωση

Χημική ένωση ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες στον τρέχοντα κύκλο διαφημίσεων DeFi που κέρδισε τεράστια προσοχή καθώς το εγγενές διακριτικό COMP αυξήθηκε σε αξία πριν διορθωθεί σε τρέχοντα επίπεδα. Το Compound είναι ένα πρωτόκολλο χρηματαγοράς που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν τόκους ή να δανείζονται περιουσιακά στοιχεία έναντι ασφάλειας, όλα στο blockchain Ethereum. 

Η διαδικασία πλήρωσης του συνόλου ρευστότητας στο Compound είναι σχετικά απλή, επιτρέποντας σε όλους να αρχίσουν να κερδίζουν σύνθετους τόκους αμέσως με επιτόκια που προσαρμόζονται αυτόματα με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Ο αριθμός των περιουσιακών στοιχείων που έχουν αποκλειστεί στην Ένωση έχει αυξηθεί από την 1η Ιουνίου (ή σε 2,5 μήνες) περισσότερο από 7 φορές και σήμερα ισοδυναμεί με 760 εκατομμύρια δολάρια.

Χρόνια χρηματοδότηση

Ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα, Χρόνια χρηματοδότηση, εμφανίστηκε στη σκηνή τον Ιούλιο, όταν το εγγενές τους διακριτικό YFI παρουσίασε ζάλη χάρη στην περιορισμένη προσφορά που βασίζεται στην αποκλειστικότητα που προοριζόταν αρχικά για παρόχους ρευστότητας (αγρότες). Το Yearn λειτουργεί ως αποκεντρωμένο οικοσύστημα για αθροιστές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες δανεισμού, επιτρέποντας στα μέλη να φιλοξενούν μάρκες όπως USDC, DAI και USDT να έχουν βάρος στην επιλογή του Yearn από τις πιο προσοδοφόρες ευκαιρίες δανεισμού. 

Η εταιρεία διευθύνεται από τον προγραμματιστή André Cronier, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία με την ιδέα του εκδημοκρατισμού του DeFi. Δεν υπήρχε προ-εξόρυξη, προ-πώληση ή διανομή χρημάτων μεταξύ των μελών της ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα κουπόνια YFI ανήκουν στην κοινότητα. Από τις αρχές Αυγούστου, το YFI έχει τετραπλασιαστεί. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς συμπεριφέρεται το διακριτικό τους επόμενους μήνες..  

dHedge

Με την υποστήριξη της Synthetix, dHedge είναι δημοφιλής σε κορυφαίους επενδυτές όπως το Blocktower Capital και το Three Arrows Capital και έχει αναπτύξει ένα νέο πρωτόκολλο για αποκεντρωμένη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων που επιδιώκει τον εκδημοκρατισμό των συναλλαγών για όλους. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εξέλθει από τη λειτουργία stealth.. 

Με το μοντέλο διαπραγμάτευσης Synthetix zero-slippage και μια διευρυνόμενη ομάδα υποστηριζόμενων περιουσιακών στοιχείων, η dHedge δημιουργεί νέους τρόπους για τη μόχλευση ρευστότητας παραγώγων που παρέχει το πρωτόκολλο Synthetix. Το Synthetix επιτρέπει επί του παρόντος στους χρήστες να κόβουν, να αποθηκεύουν και να ανταλλάσσουν μια ποικιλία παραγώγων με βάση περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, των νομισμάτων fiat και των εμπορευμάτων. Ακολουθήστε τα επίσημα κανάλια dHedge, ώστε να μην χάσετε την έναρξη της πλατφόρμας. 

Απενεργοποίηση

Απενεργοποίηση Είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την τρέχουσα ανοδική καμπάνια DeFi. Ενεργώντας ως αποκεντρωμένη ανταλλαγή, το Uniswap είναι διαφορετικό από άλλα χρηματιστήρια DEX, καθώς χρησιμοποιεί ομάδες συγκέντρωσης κινήτρων αντί για βιβλία παραγγελιών. Οι χρήστες που επιλέγουν να παρέχουν ρευστότητα ανταμείβονται ως ποσοστό των τελών που καταβάλλονται για κάθε συναλλαγή χρησιμοποιώντας το Ethereum.

Η Uniswap έχει σήμερα πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες ρευστότητας και εκατοντάδες νέες καταχωρήσεις την εβδομάδα. Για αρχάριους χρήστες, υπάρχει μια καμπύλη μάθησης για τη χρήση του Uniswap, καθώς τροφοδοτείται από συνδεδεμένα εξωτερικά πορτοφόλια ERC-20 που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και την παροχή ρευστότητας. Υπάρχουν επίσης εκτιμήσεις σχετικά με την ολίσθηση και την αστάθεια που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη χρήση του Uniswap.. 

Curve Finance

Κυκλοφόρησε στις αρχές του 2020, Καμπύλη επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν συναλλαγές μεταξύ stablecoin με χαμηλή ολίσθηση και αλγόριθμο χαμηλής προμήθειας σχεδιασμένο ειδικά για σταθερά περιουσιακά στοιχεία. Η καμπύλη ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές της κερδοφόρας γεωργίας και προς το παρόν προσφέρει 7 ομάδες όπου οι χρήστες μπορούν να ποντάρουν σταθερά νομίσματα για να λάβουν ανταμοιβές όπως τα νέα νομίσματα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο $ κλειδωμένα σε ομάδες καμπυλών, από 15 εκατομμύρια δολάρια από την 1η Ιουνίου 2020.

Με την απλή διεπαφή του, το Curve είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες DeFi και έχει επαινηθεί για τα φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά και τη διαφανή τεκμηρίωσή του. Η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά άλλα έργα DeFi τους τελευταίους μήνες. Η ομάδα αποφάσισε πρόσφατα να εκδώσει το δικό της διακριτικό για τη διαχείριση της πλατφόρμας. Το ticker που είναι ήδη γνωστό σε πολλούς είναι CRV. Το Binance, το OKEx και άλλα χρηματιστήρια ανέφεραν αμέσως το διακριτικό και η τιμή αυτή τη στιγμή έφτασε τα 50 $ με μια εκτίμηση στην αρχή των 10 σεντ. 

Κατασκευαστής DAO

Με περιουσιακά στοιχεία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, Κατασκευαστής DAO, είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο όνομα σε αυτήν τη λίστα, και για καλό λόγο. Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα δανεισμού υποστηρίζει το DAI, ένα stablecoin συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ και ένα από τα πιο δημοφιλή σταθερά νομίσματα στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Το Maker DAO επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ανοίξει ένα θησαυροφυλάκιο, να αποκλείσει την ασφάλεια κρυπτογράφησης και να δημιουργήσει DAI έναντι αυτής της ασφάλειας. 

Σύμφωνα με DeFi-Pulse, Η κυριαρχία των κατασκευαστών σε άλλα έργα του τομέα είναι 23,1% ως προς το ποσό των αποκλεισμένων περιουσιακών στοιχείων. 

Aleph.im

Aleph.im Είναι ένας από τους πιο καυτούς νεοεισερχόμενους στην αρένα DeFi τους τελευταίους δύο μήνες. Το Aleph είναι ένα πρωτόκολλο συνομιλίας για μηχανήματα όπου το blockchain λειτουργεί ως κόμβοι για αποκεντρωμένη υπολογιστική ισχύ και αποθήκευση. Η δημόσια αγορά cloud αναμένεται να φθάσει περίπου τα 374 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και θα ξεπεράσει τα 520 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022. Το AWS της Amazon πρωτοστατεί σήμερα στην αγορά, αλλά η ζήτηση για αποκεντρωμένες λύσεις είναι υψηλότερη από ποτέ. 

Μια απόδειξη για την επιτυχία του Aleph.im είναι ότι ο ιστότοπός τους είναι online αυτήν τη στιγμή. Η Aleph θα συμπεριληφθεί επίσης ως ένας από τους εταίρους στο εξαιρετικά δημοσιευμένο πρόγραμμα Serum, την πρώτη πλήρως αποκεντρωμένη ανταλλαγή παραγώγων στον κόσμο (βλ. Παρακάτω).

Ορρός

Πιο πρόσφατα, τα κορυφαία κρυπτογραφικά παράγωγα ανταλλάσσουν το FTX, μαζί με την ομάδα Solana, ανακοίνωσαν ένα έργο Ορρός, το πρώτο πλήρως αποκεντρωμένο ανταλλακτικό spot και παραγώγων στον κόσμο που λειτουργεί σε μια αλυσίδα κεντρικού βιβλίου οριακών παραγγελιών (CLOB) στο δίκτυο Solana. Το επερχόμενο DEX θα επιδιώξει να αξιοποιήσει όπου άλλοι έχουν αποτύχει παρέχοντας αξιόπιστες συναλλαγές μεταξύ αλυσίδων με την ταχύτητα και την τιμή που ζητούν οι πελάτες. Και παρά το ότι στηρίζεται στο Solana, θα είναι συμβατό με το Ethereum. Όπως γνωρίζουμε, τα περισσότερα πρωτόκολλα DeFi έρχονται σε ένα κεντρικό μαντείο – συχνά την πιο κρίσιμη στιγμή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τον Serum.

Ο ορός είναι διαφορετικός από τους άλλους, και αυτή είναι η δύναμή του. Το λογισμικό του επιτρέπει γρήγορες συναλλαγές DEX. Υποστηρίζει cross-chain, stablecoins, wrap για μάρκες BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH και ERC-20, βιβλία παραγγελιών και τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων και νέων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Επιπλέον, είναι εντελώς αποκεντρωμένη. Δεν υπάρχουν χρησμοί με κεντρικά κανάλια τιμών. κανένα δικαστήριο στην ακεραιότητα του οποίου βασίζεστε. Ο ορός είναι καθαρό DeFi. Σε αντίθεση με τα τρέχοντα προϊόντα DeFi, είναι γρήγορο και φθηνό. Η αρχιτεκτονική έχει ρυθμιστεί για να υποστηρίζει χειριστές κόμβων με κίνητρα να διακυβεύονται μέσω του πληθωρισμού SRM, των εμπορικών προμηθειών και ενός συστήματος εξουσιοδότησης / παραπομπής που ονομάζεται «ηγέτες». 

Το διακριτικό SRM είναι η ραχοκοκαλιά του οικοσυστήματος Serum στην εγγενή υποδομή Solana (διακριτικό SPL) με διασταύρωση ως πρότυπο ERC-20, το διακριτικό θα ενσωματωθεί πλήρως στον Serum. Στις 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ένα IEO στα χρηματιστήρια FTX και Bitmax και στις 11 Αυγούστου, καταγράφηκαν πολλές σημαντικές ανταλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του Binance. Προς το παρόν, το διακριτικό διαπραγματεύεται 17 φορές ακριβότερο από την αρχική τιμή δημοπρασίας και στο αποκορύφωμά του έφτασε περίπου το x50.

Εκτός από τα προαναφερθέντα Solana και FTX, οι κύριοι συνεργάτες της Serum περιλαμβάνουν τόσο γνωστές εταιρείες βιομηχανίας κρυπτογράφησης όπως οι 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block και άλλες. Πολλοί από αυτούς είναι επίσης επικυρωτές ορού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ιδρυτών, η πλήρης έναρξη της ανταλλαγής ορού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

  

Η αποκέντρωση είναι το μέλλον της χρηματοδότησης

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας υγείας και της οικονομικής κρίσης, η δημοτικότητα των έργων DeFi έχει αυξηθεί, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνιση νέων θεσμικών και μεμονωμένων παραγόντων στην αγορά. DeFi Token Value YTD αυξήθηκε εκατοντάδες τοις εκατό. Οι ευκαιρίες για νεοσύστατες εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία είναι ατελείωτες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη υπόσχεση για τη διαφοροποίηση και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος DeFi. Εμφανίζονται νέα προϊόντα Cardinal DeFi, κατασκευασμένα με μικρότερο κόστος και έτοιμα να μεταβούν στη μαζική αγορά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me