«Κανείς δεν παίρνει συμβουλές, αλλά όλοι δέχονται χρήματα. επομένως τα χρήματα είναι καλύτερα από τις συμβουλές “

Τζόναθαν Σουίφτ

Τα Stablecoins είναι ένας ξεχωριστός τύπος κρυπτογράφησης που κερδίζει δημοτικότητα στον κόσμο της κρυπτογράφησης. Αυτό το άρθρο περιγράφει τι είναι τα σταθερά νομίσματα, πώς λειτουργούν, πώς παρέχουν σταθερότητα στις τιμές, πώς διαφέρουν από τα κρυπτονομίσματα και τις δυνατότητές τους..

Τι είναι το stablecoin

Πρώτα απ ‘όλα, τα stablecoin είναι επίσης κρυπτονομίσματα, δηλαδή χρησιμοποιούν τις ίδιες τεχνολογίες με τα Bitcoin, Ethereum και άλλα. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διαφορά λόγω της ανάγκης για σταθερότητα: συνδέονται με ένα φυσικό περιουσιακό στοιχείο. 

Αυτό το περιουσιακό στοιχείο μπορεί να είναι χρυσός, μετρητά ή ακόμα και ακίνητα. Ανεξάρτητα από το τι περιουσιακό στοιχείο είναι συνδεδεμένο, η σταθερότητα του νομίσματος μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με πραγματική ασφάλεια με αυτό το στοιχείο.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιας ασφάλειας ήταν το χρυσό πρότυπο – το νομισματικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο οποίο το ποσό των χρημάτων που εκδόθηκαν περιορίστηκε αυστηρά από το ποσό του χρυσού στα αποθέματα του κράτους..

Τα πρώτα δολάρια κόπηκαν ακόμη και από πραγματικό χρυσό. Στη σύνθεση του νομίσματος ήταν περίπου 90% και το συνολικό βάρος 1,673 γραμμάρια.

Πρέπει να πω ότι αυτά τα νομίσματα ήταν σε κυκλοφορία μέχρι το 1933, όταν το χρυσό πρότυπο καταργήθηκε..

Τι μπορεί να κάνει το stablecoins?

Πολλοί ειδικοί στον κόσμο της κρυπτογράφησης πιστεύουν ότι ένα νέο κύμα δημοτικότητας του κρυπτονομίσματος θα συσχετιστεί με το stablecoin.

Όπως γνωρίζετε, η κρυπτογράφηση είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία, που εμποδίζει την ανάπτυξη αυτού του εργαλείου σε λειτουργικές εργασίες και πραγματικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, η ανάπτυξη stablecoin μπορεί να είναι το μεγαλύτερο βήμα στην ιστορία της ανάπτυξης κρυπτονομισμάτων και την επόμενη δεκαετία μπορούμε να δούμε τα stablecoin ως έναν από τους καταλύτες για την ευρεία υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, ως μια πανταχού παρούσα μέθοδο πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες..

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, από τεχνική άποψη, ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό ενός stablecoin από μια συμβατική κρυπτογράφηση είναι ο σύνδεσμός του με το ποσοστό του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Είπαμε ότι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους σύνδεσης με το μάθημα είναι η υλική υποστήριξη. Αυτό είναι σε απλοποιημένη μορφή. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις κοινοί τύποι εξασφαλίσεων για το stablecoin..

 1. Παροχή Fiat. Είναι ένας τύπος stablecoin που περνά από μια διαδικασία σύνδεσης σε νομίσματα ή πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ, το γιεν ή η λίρα.. 

2. Κρυπτική ασφάλεια – παροχή σταθερού επιτοκίου λόγω ασφάλειας σε άλλο κρυπτογράφηση. 

Παραδείγματα τέτοιων σταθερών νομισμάτων είναι:

DAI, ένα stablecoin που υποστηρίζεται από ένα άλλο κρυπτογράφηση – MKR, που δημιουργήθηκε από το MakerDAO. Το MKR είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο που τροφοδοτείται από το blockchain Ethereum. Αυτό το νόμισμα αντιγράφεται και καίγεται αλγοριθμικά, ανάλογα με τις διακυμάνσεις της προσφοράς και της ζήτησης για DAI σε σχέση με το δολάριο ΗΠΑ, διασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα αυτού του νομίσματος.

Το BitUSD (BTS) είναι ένα άλλο γνωστό κρυπτογραφικό διακριτικό που υποστηρίζεται από άλλα κρυπτογραφημένα λογισμικά Bitshares.

3. Περιουσιακό στοιχείο με εγγύηση εμπορευμάτων. Ορισμένα σταθερά νομίσματα υποστηρίζονται από πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός ή οποιοδήποτε άλλο μέταλλο ή εμπόρευμα όπως το πετρέλαιο. Τα πιο διάσημα παραδείγματα ασφάλειας εμπορευμάτων είναι ο χρυσός. Υπάρχουν πολλά παρόμοια ενεργά προγράμματα κρυπτογράφησης αυτήν τη στιγμή, αλλά όλα βρίσκονται στο στάδιο του ICO ή μόνο σε χαρτί. Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα έργα αυτού του είδους υπόσχεται να υλοποιηθεί από την εταιρεία από τα ΗΑΕ “The Golden M Group”, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει το κρυπτονομίσμα “coin M”, με υποστήριξη 100% χρυσό.

Εκτός από τα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία, υπάρχει ένας άλλος τύπος stablecoin που δεν διαθέτει τέτοια ασφάλεια.. 

Είναι ένα stablecoin που δεν υποστηρίζεται από στοιχεία, αλλά χρησιμοποιεί αλγόριθμους για τη ρύθμιση της προσφοράς ή της ζήτησης. Τα ακάλυπτα σταθερά νομίσματα δεν χρησιμοποιούν αποθεματικά, αλλά περιλαμβάνουν έναν αυτόματο αλγόριθμο, όπως έναν μηχανισμό ρύθμισης των επιτοκίων μιας κεντρικής τράπεζας, για να διατηρηθεί η τιμή σταθερή. Κατά κανόνα, αυτός ο μηχανισμός ενσωματώνεται σε ένα έξυπνο συμβόλαιο ενός νομίσματος ή στο ίδιο το blockchain, η αρχή του οποίου είναι να εκδίδει ή να καίει ένα νόμισμα με διακυμάνσεις στην προσφορά και τη ζήτηση για αυτό..

Αυτές οι ενέργειες είναι ανάλογες με τις κεντρικές τράπεζες που εκτυπώνουν τραπεζογραμμάτια για να διατηρήσουν την αποτίμηση των νομισμάτων fiat και να εξαργυρώσουν το εθνικό νόμισμα σε βάρος των απόλυτων αποθεματικών της χώρας. Στην περίπτωσή μας, αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί αυτόνομα και αποκεντρωμένος, ο οποίος αποκλείει τον ανθρώπινο παράγοντα και εξασφαλίζει σταθερότητα έναντι αστοχιών..

Μερικά παραδείγματα τέτοιων μη προστατευμένων σταθερών νομισμάτων είναι CarbonUSD (Carbon) και kUSD (Kowala).

Βελτιωμένες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων

Η χρήση σταθερών νομισμάτων στον πραγματικό κόσμο

Όπως και η τεχνολογία blockchain, τα stablecoins βρίσκονται επίσης στα αρχικά τους στάδια ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για σταθερά νομίσματα του πραγματικού κόσμου, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω:

Ως καθημερινό νόμισμα

Τα σταθερά νομίσματα είναι σαν ένα κανονικό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βασικές συναλλαγές, αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα των κρυπτονομισμάτων σταθερού επιτοκίου. Αυτό το πλεονέκτημα είναι ιδιαίτερα αισθητό για διηπειρωτικές και διεθνείς πληρωμές..

Κατά τη βελτιστοποίηση των πληρωμών P2P

Οι έξυπνες συμβάσεις εκτελούν αυτόματα κωδικοποίηση που ξεκινά μια ανταλλαγή μεταξύ δύο αντισυμβαλλομένων χωρίς την παρουσία τρίτου παρόχου. Αυτή η μέθοδος συναλλαγής είναι ανιχνεύσιμη, μη αναστρέψιμη, διαφανής, καθιστώντας την ιδανική για πληρωμές δανείων, πληρωμές ενοικίων, συνδρομές και άλλα.,

Προσιτές και γρήγορες μεταφορές χρημάτων για μετανάστες εργασίας που τους αρέσει να ταξιδεύουν και να ζουν στο εξωτερικό.

Γίνεται δύσκολο για τους μετανάστες εργαζόμενους να στέλνουν εμβάσματα στα σύνορα, στο σπίτι, στις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια μάλλον αργή και δαπανηρή διαδικασία με μεγάλες προμήθειες και μικρά όρια στο ποσό της μεταφοράς.

Τα Stablecoins μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται συχνά στο εξωτερικό, μακριά από το σπίτι τους. Διακινούμενοι εργαζόμενοι, τουρίστες, επιχειρηματίες και οποιοσδήποτε στο εξωτερικό μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια ψηφιακά πορτοφόλια για να στείλουν / λάβουν σταθερά νομίσματα από οπουδήποτε στον κόσμο σχεδόν αμέσως, με χαμηλό κόστος και χωρίς διακυμάνσεις τιμών..

Προστασία αποτυχίας τοπικού νομίσματος

Για να αποφευχθεί η υποτίμηση των αποταμιεύσεών σας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σταθερά νομίσματα. Για παράδειγμα, όταν ανταλλάσσετε ρούβλια με δολάρια, χάνετε ένα σημαντικό ποσοστό μετατροπής. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στην περίπτωση του stablecoin..

Τα σταθερά νομίσματα μπορούν να προσφέρουν μια απλή λύση για οικονομίες που βρίσκονται σε κρίση, επιτρέποντας στον χρήστη να ανταλλάσσει γρήγορα τοπικό νόμισμα για μια σταθερή κρυπτογράφηση, προστατεύοντας έτσι τις αποταμιεύσεις τους από τον υπερπληθωρισμό.

Παραδείγματα σταθερών νομισμάτων

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς λειτουργούν μερικά από τα πιο δημοφιλή σταθερά νομίσματα..

Tether (USDT)

Το Tether υποστηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία συναλλάγματος σε αποθεματικό λογαριασμό. Το ποσοστό μετατροπής είναι 1 US $. Η πλατφόρμα θεωρείται πλήρως εξασφαλισμένη εάν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κυκλοφορούν είναι ίδια με όλα τα κεφάλαια fiat στον τραπεζικό λογαριασμό.

Οφέλη: 

Δημοφιλές στους χρήστες κρυπτονομισμάτων. Διαδεδομένη και ολοκληρωμένη με πολλές υπηρεσίες.

Μειονεκτήματα: 

Κεντρικές, ανασφαλείς, αποτυχίες ελέγχου.

MakerDao

Το Maker είναι ένας αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός. Το stablecoin τους είναι Dai, το καθένα αξίζει 1 $. Η σταθερότητα διατηρείται μέσω ενός αυτόνομου συστήματος έξυπνων συμβάσεων. Ένα άλλο πνευματικό τέκνο του MarkerDao – DGX – ένα stablecoin που συνδέεται με την τιμή χρυσού. 1 DGX = 1 γραμμάριο χρυσού. Παρέχεται με την ίδια αρχή με την Dai, μέσω του έξυπνου συμβολαίου MKR

Οφέλη: 

 • ευρύ δίκτυο συνεργατών και σημείων πληρωμής
 • διαθεσιμότητα υπηρεσιών με αποθήκη και τόκους για αποθήκευση
 • υπάρχει πιθανότητα δανείου και εύκολης μετατροπής σε άλλους τύπους κρυπτονομισμάτων

Μειονεκτήματα: 

 • μη διαφανές σύστημα ασφάλειας, δύσκολο να ελεγχθεί

Σύνθετο

Η σταθερότητα του νομίσματος διασφαλίζεται από την υψηλή αξία της ασφάλειας. Χάρη στο έξυπνο συμβόλαιο, μπορείτε να καταθέσετε 10.000 μάρκες SNX για την έκδοση 1 SUSD, το οποίο ισούται με 1 δολάριο ΗΠΑ. Εάν η τιμή SUSD αρχίσει να αποκλίνει από την τιμή fiat, τότε για να ξεκλειδώσετε τα κλειδωμένα κουπόνια SNX – Syntetix, πρέπει είτε να καταθέσετε ένα επιπλέον ποσό SNX σε αναλογία 10.000 έως 1, είτε να κάψετε το επιπλέον ποσό SUSD. Έτσι, το σύστημα αυτορυθμίζεται σε επίπεδο χρήστη του συστήματος Synthetix..

Οφέλη:

 • πλήρως αποκεντρωμένο σύστημα,
 • αναπτύσσεται γρήγορα,
 • Εκτός από το δολάριο ΗΠΑ, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την αναγνώριση σχεδόν κάθε ασφάλειας ή εθνικού νομίσματος.

Μειονεκτήματα:

 • καινοτομία της τεχνολογίας, και επομένως εμπόδια με τη μορφή φόβου και δυσπιστίας από έναν απλό καταναλωτή
 • Λόγω της αυτορρύθμισης σε επίπεδο χρήστη του έξυπνου συμβολαίου, προκύπτει μια καθυστέρηση, η οποία επιτρέπει την πιθανότητα διάδοσης της αξίας με το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο

Βασιλική

Το Basecoin είναι ένα πολύ νέο έργο που κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου 2019. 1 BAB συνδέεται σε 1 δολάριο ΗΠΑ. Αυτό το έργο βασίζεται επίσης σε αυτορρύθμιση μέσω έξυπνων συμβάσεων που λειτουργούν στο blockchain Ethereum. Η ουσία της αυτορρύθμισης έχει ως εξής. Όταν το 1 BAB γίνεται φθηνότερο από 1 USD, οι κάτοχοι BAB έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα βασικό ομόλογο, ένα ανάλογο ενός ομολόγου. Αυτό το αποτέλεσμα τονώνει τη ζήτηση για BAB, ισοπεδώνοντας έτσι την αξία του με 1 USD. Μετά την αποκατάσταση της ισοτιμίας, οι κάτοχοι Βασικών Ομολόγων έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τη σύμβαση με ένα επιπλέον BAB.

Εάν 1 BAB υπερβαίνει το 1 USD σε αξία, τότε οι βασικοί κάτοχοι μετοχών, κατ ‘αναλογία με μετοχές από μετόχους, λαμβάνουν επιπλέον BAB ως μερίσματα, αυξάνοντας έτσι τη συνολική μάζα των κυκλοφορούντων BAB στην αγορά και μειώνοντας έτσι την αξία τους.

Το κεράσι στην κορυφή αυτού του συστήματος αυτορρύθμισης είναι το γεγονός ότι τόσο το Base Share όσο και τα Base Bonds αγοράζονται μόνο για την BAB, ενώ όλα τα νομίσματα που δαπανήθηκαν για την αγορά αυτών των περιουσιακών στοιχείων καίγονται αμέσως υπό τους όρους ενός έξυπνου συμβολαίου , έτσι προκύπτει αυτορύθμιση του αριθμού BAB και της τιμής του.

Οφέλη: 

 • υποστήριξη γνωστών ιδρυμάτων, προγραμματιστών – η ένωση οκτώ ιδιωτικών αμερικανικών πανεπιστημίων Ivy League,
 • το σύστημα είναι εντελώς αποκεντρωμένο και ανεξάρτητο από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Μειονεκτήματα: 

 • απαιτείται εμπιστοσύνη στο πρωτόκολλο,
 • Λόγω της αυτορρύθμισης στο επίπεδο του κατόχου της έξυπνης σύμβασης, υπάρχει καθυστέρηση στην ισοπέδωση των τιμών, η οποία επιτρέπει μια προσωρινή διαφορά στα ποσοστά μεταξύ BAB και USD.

 Διαφορές μεταξύ stablecoin και άλλων κρυπτονομισμάτων

Τόσο τα κρυπτονομίσματα όσο και τα stablecoin βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα συμβατικά κρυπτονομίσματα, η αξία των οποίων σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη ή τη μείωση της χρήσης, η αξία ενός stablecoin συνδέεται με ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο στον πραγματικό κόσμο, από εμπορεύματα σε νομίσματα..

Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και των stablecoin είναι ότι οποιαδήποτε αξία του stablecoin πρέπει να υποστηρίζεται από τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει ο εκδότη του stablecoin. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος συγκέντρωσης, καθώς πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός φορέας υπεύθυνος για την ασφάλεια της ασφάλειας, παρέχοντας πρόσβαση σε επόπτες και ελεγκτές.

Από την άλλη πλευρά, ανασφαλίζονται staiblecoins με αυτορρυθμιζόμενες εκπομπές που βασίζονται σε έξυπνα συμβόλαια. Φαίνεται ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια του περιουσιακού στοιχείου της ασφάλειας. Αυτά τα σταθερά νομίσματα είναι εντελώς αποκεντρωμένα και ανεξάρτητα από τον ρυθμιστή. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος ενός σφάλματος είναι υψηλό, το οποίο είναι δυνατό στο ίδιο το έξυπνο συμβόλαιο. Επίσης, ένας δυνητικός χρήστης ενός τέτοιου ενεργού θα φοβηθεί από την αδιαφάνεια και την πολυπλοκότητα του συστήματος, την έλλειψη ελέγχου των εκπομπών και παροχή στιγμών.

Διαφορές μεταξύ stablecoin και άλλων κρυπτονομισμάτων

Η δημοτικότητα των stablecoin στο σύγχρονο κρυπτοσύστημα εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες:

Απαίτηση για σταθερότητα στην αγορά κρυπτογράφησης

Η εξαιρετικά υψηλή μεταβλητότητα στην αγορά κρυπτογράφησης είναι καλή για τους εμπόρους και τους κερδοσκόπους, καθώς τους επιτρέπει να βγάλουν καλά χρήματα, αλλά είναι καταστροφικό για τις πραγματικές επιχειρήσεις, οι οποίες, λόγω της απότομης αύξησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας κρυπτογράφησης, δεν μπορούν να προγραμματίσουν προϋπολογισμούς και να διεξάγουν τις δραστηριότητές της . Τα Stablecoins λύνουν αυτό το πρόβλημα και ανοίγουν τις πύλες για την πραγματική οικονομία στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Όσο περισσότερα επιχειρηματικά έργα εμπλέκονται σε τεχνολογίες blockchain και κρυπτονομία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για σταθερά περιουσιακά στοιχεία και επομένως για stablecoin..

Εισροή επιχειρηματικών κεφαλαίων

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ανάπτυξη των σταθερών νομισμάτων είναι η φύση της εισροής επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η ευκαιρία εμφάνισης νέων επιχειρηματικών μοντέλων στην αγορά stablecoin επιτρέπει στους επιχειρηματίες και μεγάλους επενδυτές να αποκομίσουν κέρδη.

συμπέρασμα

Το stablecoin είναι μια νέα κατηγορία κρυπτονομισμάτων, το ποσοστό των οποίων συνδέεται αυστηρά με την τιμή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Τα Stablecoins κερδίζουν δυναμική προσπαθώντας να προσφέρουν τα καλύτερα στον κόσμο της κρυπτογράφησης – άμεση επεξεργασία, ασφάλεια και απόρρητο των πληρωμών.

Η υιοθέτηση νέων μορφών χρημάτων θα εξαρτηθεί από την ελκυστικότητά τους ως αποθήκη αξίας και ως μέσο πληρωμής. 

Η εμπιστοσύνη στα stablecoins πρέπει να δημιουργηθεί ιδιωτικά διασφαλίζοντας ότι τα κέρματα εκδίδονται με ασφαλή και ρευστά περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας αποκεντρωμένη τεχνολογία βασισμένη σε blockchain.

Τα πλεονεκτήματα των stablecoins είναι: η ελκυστικότητά τους ως μέσο πληρωμής με ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και απλών χρηστών.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για τα σταθερά νομίσματα. Εδώ είναι τουλάχιστον έξι:

 1. Η απειλή απώλειας αποθεματικού ασφαλείας για τους προμηθευτές σταθερών νομισμάτων από τράπεζες και άλλους εγγυητές της ασφάλειας του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου.
 1. Η εμφάνιση νέων μονοπωλίων
 1. Προβλήματα ρύθμισης και νομιμοποίησης σε επίπεδο εθνικών οικονομιών.
 1. Υψηλές δυνατότητες χρήσης ενός περιουσιακού στοιχείου σε εγκληματικές δραστηριότητες.
 1. Το πρόβλημα της κλιμάκωσης σε περίπτωση απότομων διακυμάνσεων στην προσφορά και τη ζήτηση για stablecoin.
 1. Απειλές για την ασφάλεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του πελάτη (απώλεια κλειδιών πρόσβασης στο πορτοφόλι, σφάλμα κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης του παραλήπτη, δέσμευση των μεταφερόμενων χρημάτων)

Μελλοντικές δυνατότητες

Η αυξανόμενη υιοθέτηση των σταθερών νομισμάτων θα χρησιμεύσει ως σημαντικός καταλύτης για τη διάδοση της χρήσης των κρυπτονομισμάτων ως το κύριο μέσο των καθημερινών συναλλαγών, καθώς και άλλων εφαρμογών. Τέτοιες εφαρμογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη χρήση τους για εμπορία αγαθών και υπηρεσιών μέσω δικτύων blockchain, αποκεντρωμένης ασφαλιστικής λύσης, συμβολαίων παραγώγων, χρηματοοικονομικών εφαρμογών όπως καταναλωτικών δανείων και αγορών προβλέψεων. Τέτοιες υπηρεσίες είναι αδύνατες εάν το νόμισμα συναλλαγής παραμένει ασταθές, γεγονός που συνεπάγεται κινδύνους συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Παρά την καινοτομία και την υγρασία της τεχνολογίας stablecoin, αυτό το περιουσιακό στοιχείο έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες και, όπως το κουτί της πανίδας, ανοίγει τις πύλες του κόσμου κρυπτονομισμάτων για πραγματικές επιχειρήσεις, μετατρέποντας την ίδια την κρυπτογράφηση από ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι σε ένα πραγματικό, πολύ αποτελεσματικό εργαλείο του σύγχρονη παγκόσμια οικονομία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me