Αξίζει να χρησιμοποιήσετε το Blockchain-as-a-Service;

“Εάν η τεχνολογία δεν ελευθερώσει τους ανθρώπους από τη ρουτίνα, ώστε να μπορούν να επιδιώξουν τους υψηλότερους στόχους της ανθρωπότητας, τότε όλη η τεχνολογική πρόοδος δεν έχει νόημα.” 

Ζακ Φρέσκο

Η αγορά τεχνολογίας blockchain θα φτάσει τα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024. Ωστόσο, πολλοί εμπιστευτικοί του κλάδου πιστεύουν ότι θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη φαινομενική αύξηση της δημοτικότητας των τεχνολογιών που βασίζονται σε blockchain ως αποτέλεσμα της εκρηκτικής αύξησης των κρυπτονομισμάτων το 2017. 

Τι είναι το blockchain ως υπηρεσία (BaaS)

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η τεχνολογία blockchain είναι έτοιμη να διαταράξει το status quo σε σχεδόν κάθε κλάδο. Ωστόσο, ο αντίκτυπος του blockchain έχει περιοριστεί μέχρι στιγμής, καθώς οι πόροι και η τεχνογνωσία για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αποτέλεσαν σημαντικό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να υιοθετήσουν το blockchain..

Τι είναι το blockchain ως υπηρεσία (BaaS)

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, αρκετές κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ξεκινήσει πλατφόρμες Blockchain-as-a-Service που επιτρέπουν στις εταιρείες να δημιουργούν λύσεις blockchain μέσω της αρχιτεκτονικής cloud και της τεχνικής υποστήριξης..

Προκειμένου να προσφέρουν τα οφέλη του blockchain στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, εταιρείες όπως η Microsoft αποφάσισαν να φέρουν την τεχνολογία blockchain μέσω του επιχειρηματικού μοντέλου cloud service..

Το Blockchain-as-a-Service είναι μια λύση cloud πλήρους υπηρεσίας που επιτρέπει σε προγραμματιστές, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές blockchain και έξυπνες συμβάσεις που θα φιλοξενηθούν στην πλατφόρμα BaaS. Επιπλέον, η πλατφόρμα BaaS θα παρέχει όλη την απαραίτητη υποδομή και λειτουργική υποστήριξη για να διατηρεί τις εφαρμογές σας ομαλή..

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα IaaS, PaaS και SaaS, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν εφαρμογές cloud ή αποθήκευση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το μοντέλο BaaS λειτουργεί με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις όλων των σχημάτων και μεγεθών να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία βασισμένη σε blockchain χωρίς να επενδύουν στην ανάπτυξή της. Έτσι, το BaaS θα επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός παρόχου blockchain, όπου μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση και να αναπτύσσουν εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain..

IaaS, PaaS και SaaS

Τα ακόλουθα κριτήρια μπορούν να θεωρηθούν τα πλεονεκτήματα του μοντέλου AS Service:

 • Πρόσβαση σε τεχνολογία χαμηλού κόστους.
 • Προσφέρει επεκτασιμότητα στις εταιρείες.
 • Βελτιωμένη ασφάλεια δεδομένων.
 • Συμβατότητα.
 • Πρόσβαση παντού.
 • Το καλύτερο λογισμικό.

Το μόνο μειονέκτημα του μοντέλου BaaS είναι ότι απαιτεί κάποιο βαθμό συγκεντρωτισμού, καθώς οι συναλλαγές θα πρέπει να δρομολογούνται μέσω των υπηρεσιών blockchain της πλατφόρμας υποδοχής. Δεδομένου ότι η αποκέντρωση είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που καθιστά το blockchain τόσο χρήσιμο, οι εταιρείες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καιρό για το αν αυτή είναι η σωστή λύση στο πρόβλημά τους..

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Blockchain ως υπηρεσία

Οποιοσδήποτε, από τις νεοσύστατες εταιρείες έως τις μεγάλες πολυεθνικές, θα μπορεί τελικά να χρησιμοποιήσει το Blockchain ως υπηρεσία για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων:

 1. Βελτιώσεις στο απόθεμα.
 2. Προστασία εμπιστευτικών αρχείων πελατών. 
 3. Εγγραφή ακινήτου.
 4. Δημιουργία του δικού σας ICO. 

Το Blockchain μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον μια μερική λύση στα προβλήματα που διέπουν τον τεράστιο αριθμό συναλλαγών και διαδικασιών ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα..

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Blockchain ως υπηρεσία

Για παράδειγμα, το blockchain υγειονομικής περίθαλψης θα χρησιμοποιηθεί τελικά για να παρέχει πλήρως ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, να παραγγέλνει και να καταγράφει τα επίπεδα αποθεμάτων φαρμάκων, να βελτιώνει την ανάπτυξη ναρκωτικών και να απλοποιεί τον χειρισμό των αξιώσεων..

Το blockchain στον ασφαλιστικό κλάδο έχει σχεδιαστεί για να εκτιμά με ακρίβεια τον κίνδυνο των πελατών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα επιτρέψει την εφαρμογή των πρώτων «έξυπνων ασφαλιστικών σχεδίων» στον κόσμο, τα οποία θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για να πληρώσουν όπως απαιτείται. Αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει επίσης στον εξορθολογισμό των εσωτερικών διαδικασιών, στη μείωση της απάτης και ακόμη και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών..

Αυτή η καινοτομία θα μπορούσε επίσης να μεταμορφώσει πλήρως βιομηχανίες όπως:

 • Διαφήμιση
 • Βιομηχανία διασκέδασης
 • Λιανεμποριο
 • Τομέας ενέργειας
 • Χρηματοοικονομική βιομηχανία
 • Κυβέρνηση

Με τη σωστή στρατηγική προσέγγιση, οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν να ωφελούνται μακροπρόθεσμα

Παραδείγματα λειτουργίας επιχείρησης με Blockchain ως υπηρεσία

Το δυναμικό του Blockchain ως Service (BaaS) έχει ήδη αναγνωριστεί από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο. Τρεις πάροχοι cloud, Amazon, Microsoft και IBM έχουν αναπτύξει πλατφόρμες BaaS που είναι ήδη διαθέσιμες στους πελάτες τους. Η Google αγοράζει εταιρείες τεχνολογίας blockchain όπως το Firebase για να προσπαθήσει να κερδίσει το έδαφος σε μια έτοιμη αγορά..

Υπηρεσία AWS Amazon

Η Amazon είναι ο μεγαλύτερος πάροχος cloud στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2017, έλαβε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τις διαδικτυακές του υπηρεσίες. Είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών IaaS, SaaS και PaaS που πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρεία επενδύσεων Digital Currency Group (DCG) για να δημιουργήσει το περιβάλλον BaaS που προσφέρει τώρα μέσω της πλατφόρμας AWS..

Ο στόχος αυτού του περιβάλλοντος BaaS είναι να επιτρέψει στους συνδεδεμένους παρόχους blockchain της DCG να συνεργάζονται με τους πελάτες τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον blockchain για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Η πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα, εταιρείες τεχνολογίας επιχειρήσεων και ασφαλιστικές εταιρείες θα βοηθήσει τους προγραμματιστές έργων να καταλάβουν ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης στο blockchain, κάτι που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν BaaS προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό είναι το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο βρόχου ανάδρασης που χρησιμοποίησε η Amazon για την ανάπτυξη εφαρμογών όπως το IaaS στο παρελθόν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί εμπιστευτικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η στρατηγική AWS μπορεί πραγματικά να προωθήσει το BaaS και να εξασφαλίσει την ταχεία υιοθέτησή του..

Υπηρεσία Azure

Το Microsoft Azure είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος cloud στον κόσμο σήμερα. Ενώ η Microsoft πιάστηκε από την AWS, αξιοποίησε γρήγορα την τεχνογνωσία και τους πόρους της για να δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα cloud που ονομάζεται Azure..

Η Microsoft ακολούθησε το προβάδισμα της AWS προσθέτοντας πρόσφατα μονάδες BaaS στην υπάρχουσα πλατφόρμα cloud. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρώσει την ανάπτυξη της BaaS στην ανοιχτή αλυσίδα Ethereum. Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε για το έργο Ethereum, αυτό είναι ίσως το πιο επαναστατικό έργο που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Επικεντρώνεται στη χρήση έξυπνων συμβάσεων για τη διευκόλυνση ενός τεράστιου φάσματος συμφωνιών που περιλαμβάνουν την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ των μερών.

Υπηρεσία Azure

Το Microsoft Azure BaaS έχει σχεδιαστεί για να κατευθύνει την καινοτομία νέων διαδικασιών και τεχνικών χρησιμοποιώντας το blockchain. Όπως και η Amazon, η Microsoft σκοπεύει να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων συστημάτων σε αυτόν τον χώρο, τα οποία τελικά θα κυκλοφορήσουν στην ευρύτερη επιχειρηματική αγορά..

Συνδυάζοντας τις δεξιότητες ενός προγραμματιστή blockchain με την τεράστια πλατφόρμα τους, η Microsoft προσφέρει επεκτασιμότητα που θα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη των λύσεων που είναι σε ζήτηση. Η εταιρεία είναι τόσο δεσμευμένη να κερδίσει αυτόν τον αγώνα που ανέλαβαν ακόμη και τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης ως ένα έργο που προωθεί την πιο ισχυρή και αποτελεσματική ανάλυση και διαχείριση δεδομένων..

Το Blockchain ως υπηρεσία της IBM

Η IBM είναι επίσης στους «μεγάλους τρεις» παρόχους cloud. Είναι ένας πάροχος cloud που επικεντρώνεται στην παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις. Ήταν επίσης επιφυλακτικός από την AWS στις πρώτες μέρες του cloud, αλλά έχει εργαστεί σκληρά για να καλύψει τα επόμενα χρόνια..

Η IBM έχει αναπτύξει τη δική της υπηρεσία BaaS βασισμένη στο σύστημα Hyperledger BaaS. Το σύστημά τους παρέχει επίσης ένα περιβάλλον για προγραμματιστές και επιχειρήσεις για τη δημιουργία λύσεων blockchain. Ο κύριος στόχος του είναι να ψηφιοποιήσει τη ροή εργασίας των συναλλαγών μέσω ενός κοινόχρηστου βιβλίου και να δημιουργήσει ασφαλή δίκτυα blockchain.

Το Blockchain ως υπηρεσία της IBM

Όπως η Amazon και η Microsoft, η IBM ελπίζει ότι αυτή η στρατηγική θα βοηθήσει στην προώθηση της τεχνολογίας blockchain στο σημείο που μπορεί να αντικαταστήσει πολλές από τις υπάρχουσες λύσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα. Καθώς η βασική επιχείρηση της IBM είναι ήδη επικεντρωμένη στον επιχειρηματικό τομέα, μπορεί να ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό εάν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ασφαλών, αξιόπιστων και προσαρμόσιμων τεχνολογιών blockchain..

Υπηρεσία Ardor 

Το Ardor είναι η πλατφόρμα που οι γίγαντες του cloud προσπαθούν να ξεπεράσουν. Είναι μία από τις πολλές δυναμικές εταιρείες που μπορούν να συνεισφέρουν τεράστια στο μέλλον της αγοράς BaaS..

Το Ardor είναι μια πλατφόρμα blockchain ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στις εταιρείες να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain NXT. Αυτή η τεχνολογία βασίζεται σε αυτό που έχει γίνει γνωστό ως «παιδικές αλυσίδες», οι οποίες είναι ξεχωριστές μπλοκ αλυσίδων που φιλοξενούνται στο γονικό blockchain που διατηρείται από τον Ardor..

Υπηρεσία Ardor

Κάθε μία από αυτές τις παιδικές αλυσίδες μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικές λειτουργίες, γεγονός που επιτρέπει στην Ardor να προσφέρει στους πελάτες ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών BaaS. Ο ιστότοπός τους περιγράφει πώς η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία και ποια οφέλη θα αποφέρει στους πελάτες της. Η χρήση αυτών των θυγατρικών αλυσίδων είναι μια νέα προσέγγιση για να ξεπεραστούν μερικά από τα μειονεκτήματα που υφίσταται η τεχνολογία blockchain..

Παραγωγή

Τώρα, κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι το BaaS. Καθώς η επανάσταση του blockchain μόλις ξεκινά, εξακολουθεί να αγωνίζεται να συμβαδίσει με όλες τις διαφορετικές ιδέες και κατευθύνσεις που προσπαθούν να εξερευνήσουν οι προγραμματιστές..

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει ζήτηση ή ακόμα και αν οι εταιρείες χρειάζονται πραγματικά τεχνολογία blockchain. Πρόκειται για το κατά πόσον η ανάπτυξη BaaS μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που υφίσταται η τρέχουσα τεχνολογία blockchain?

Η βιομηχανία πρέπει να βρει λύσεις σε προβλήματα όπως το μπλοκ μπλοκ και τις τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις για την επεξεργασία του. Καθώς το blockchains αυξάνεται σε μέγεθος, αναπόφευκτα περιέχουν όλο και περισσότερες πληροφορίες. Αυτό πρέπει να αποστέλλεται και να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια κάθε συναλλαγής blockchain, με αποτέλεσμα μια τεράστια ποσότητα χωρητικότητας δικτύου που απαιτείται για την επεξεργασία τους.

Ελπίζεται ότι η βιομηχανία μπορεί να αξιοποιήσει λύσεις όπως οι παιδικές αλυσίδες για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και να κάνει το blockchain μια πλήρως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις υπάρχουσες λύσεις. Μόλις συμβεί αυτό, σίγουρα θα δούμε ταχεία ανάπτυξη στην εφαρμογή τους που θα απελευθερώσει πραγματικά τη δύναμη της επανάστασης του blockchain..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map