The Graph is de beste blockchain-dataminingtool

Iedereen die ooit heeft geprobeerd gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op de Ethereum-blockchain, zal het ermee eens zijn: hoewel blockchains conceptueel gezien vrij dicht bij databases liggen, lijken query’s naar de nieuwste gegevens een heel andere wereld te zijn dan query’s op blockchains. Ten eerste zijn er opmerkelijke prestatieproblemen bij het opslaan van gegevens op blockchains. Dit komt grotendeels door hun gedistribueerde (gedecentraliseerde) aard en de verscheidenheid aan consensusprotocollen. Databases zouden ook traag zijn als ze uit een netwerk van knooppunten zouden bestaan, waarin elk knooppunt een volledige kopie van de volledige database bijhield, en elke transactie door elk knooppunt moest worden geverifieerd. Dit is de reden waarom mensen experimenteren met verschillende benaderingen om blockchains als database te gebruiken, inclusief het veranderen van de structuur van blockchains..

The Graph benadert het probleem op een andere manier: het project staat het bestaan ​​van blockchains in hun huidige vorm toe, maar biedt een manier om de gegevens die erin zijn opgeslagen efficiënt te indexeren en te doorzoeken met GraphQL.

Wat is de grafiek?

The Graph is een open source gedecentraliseerd protocol voor het indexeren van blockchain-gegevens. Ontwikkelaars kunnen verschillende API’s maken en publiceren, subgraphs genaamd, en queries uitvoeren via GraphQL. Het platform kan worden gebruikt om snel naar gegevens in Ethereum te zoeken met behulp van eenvoudige zoekopdrachten. Dit lost een probleem op waarmee veel andere blockchain-indexeringsplatforms worden geconfronteerd..

Blockchain-applicaties hebben moeite om eigenschappen zoals volledigheid, blockchain-reorganisatie en beveiliging te behouden tijdens het uitvoeren van query’s. Dit alles maakt het queryproces vervelend, maar gelukkig heeft The Graph een oplossing om het probleem op te lossen. Via “subgraphs” indexeert het project blockchain-gegevens waartoe gebruikers toegang hebben via de GraphQL API. Volgens het ontwikkelingsteam zullen ze het in de toekomst volledig gedecentraliseerd maken, met meer knooppunten die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van indexering..

Hoe The Graph gegevens indexeert?

Laten we bijvoorbeeld het proces van het indexeren van informatie in de Ethereum-blockchain analyseren. De grafiek gebruikt een “subgraafmanifest”. Dit is een beschrijving van een subgraaf met gegevens over slimme contracten, blockchain-evenementen en de procedure voor het matchen van gebeurtenisgegevens met elkaar voordat ze allemaal worden opgeslagen in de database van het platform. Transacties, subgrafische manifesten en databases worden gecoördineerd volgens een specifieke structuur. Het begint allemaal met gedecentraliseerde applicaties die gegevens toevoegen aan de Ethereum-blockchain met behulp van slimme contracten..

Al deze gegevens bevatten een overzicht van alle gebeurtenissen en transacties tot het moment waarop ze het eindresultaat bereikten. Graph Node scant vervolgens de volledige blockchain-database, verzamelt nieuwe gegevens en filtert de gegevens weg die relevant zijn voor de verzoeken die gebruikers doen. Om het indexeren gemakkelijker te maken, identificeert het elke dataset die de vragen uit de subgraphs beantwoordt.

GraphQL is de link tussen blockchain-data en de applicatie die de gebruiker wil aanbieden. Maar nogmaals, het is via Graph Node dat gebruikers zoekopdrachten naar het platform kunnen sturen. Na het hele proces kunnen gebruikers eindelijk de resultaten van hun zoekopdracht in hun applicaties zien. Dit is in wezen hoe de gegevensquery en indexeringscyclus werken. Gebruikers kunnen de Graph Explorer raadplegen om de subgraphs te bekijken die al op het platform staan. Elk van deze subgraphs heeft een speeltuin waar gebruikers queries kunnen uitvoeren via GraphQL.

Op het moment van schrijven kan The Graph indexeringsgegevens ondersteunen die afkomstig zijn van Ethereum-, IPFS- en PoA-netwerken. In de toekomst zal het platform meer netwerken ondersteunen. Maar op dit moment heeft het project meer dan 2300 geïmplementeerde subgraphs, die worden gebruikt door applicatieontwikkelaars. Het trackrecord omvat AAVE, Aragon, Balancer, DAOstack, Uniswap, Synthetix en vele anderen. Bovendien heeft 3Commas onlangs The Graph gebruikt om saldi en prijzen voor Ethereum-portefeuilles te krijgen. Ondersteuning voor het weergeven van staking-tokens wordt iets later toegevoegd..

Rollen in het The Graph-ecosysteem

Projectdeelnemers kunnen de volgende rollen op zich nemen:

  • Verbruikers. Dit zijn de gebruikers die de indexeerders betalen voor hun zoekopdrachten. Op de site van de consument kan zich ook een hele webservice of een set software bevinden die aan The Graph is gekoppeld;
  • Indexeerders. Dit zijn de hosts die gegevensindexering ondersteunen;
  • Curatoren. Met behulp van GRT-tokens (native platform-tokens) identificeren curatoren informatie voor subgraphs die belangrijk is voor de platformindex;
  • Delegatoren. Dit zijn de projectdeelnemers die hun GRT-tokens delegeren aan indexeerders om een ​​deel van de winst voor het werk van de node te ontvangen;
  • Vissers (of “vissers”). Dit zijn de deelnemers die de reactie van het netwerk op verzoeken valideren;
  • Arbiters – zij beslissen of de indexeerder kwaadaardig is.

Projecten in het The Graph-ecosysteem

Kettingschakel

Door een partnerschap met Chainlink kan subgraafinformatie nu worden gekanaliseerd met behulp van Chainlink-orakels, waardoor een nog robuuster ecosysteem wordt gecreëerd waarin DeFi-protocollen gebruik kunnen maken van on-chain-metrics om hun interacties binnen hun product of platform beter te definiëren..

Ter herinnering, Chainlink is een marktleider in het integreren van WEB 2.0-gegevens in het WEB 3.0-ecosysteem via een robuuste reeks benchmarkindices, zoals prijsstromen voor cryptocurrency die op verschillende gebieden worden gebruikt – gedecentraliseerde uitwisselingen en gedecentraliseerde leningen..

Door samen te werken met The Graph, kan Chainlink kritieke on-chain metrics rechtstreeks naar projecten sturen in bijna realtime, waardoor vertragingen bij het leveren van kritieke informatie die de gebruikerservaring beter vormgeven, worden verminderd. Hier zijn nog enkele gebruiksscenario’s:

  • Een subgrafiek gebruiken om liquiditeit op de blockchain te catalogiseren om slippage op gedecentraliseerde beurzen te berekenen en onderling te vergelijken;
  • Met behulp van een subgrafiek om de gemiddelde hoeveelheid gas die per blok voor elke transactie wordt verbruikt te catalogiseren, en om de aanbevolen gasvergoedingen te berekenen;
  • Subgraphs gebruiken als API’s om wereldwijde reële gegevens (offline) te integreren in dApps, zoals gameresultaten, gebruikersidentiteiten, financiële activa, enzovoort.

Koor een

Chorus One is een operationele infrastructuur die gebruikers helpt om hun digitale bezit veilig te vergroten door middel van staking. Chorus One werkt met twee afzonderlijke sets validatie- en validatieknooppunten in verschillende geografische regio’s van de wereld. 

Ethereum-naamservice

Ethereum Name Service (ENS) is een systeem voor het gemakkelijk identificeren van adressen op het Ethereum-netwerk. Het koppelt een lange combinatie van adrestekens aan een gemakkelijk te onthouden naam. Het platform biedt een veilige en gedecentraliseerde manier om toegang te krijgen tot bronnen met behulp van door mensen leesbare namen. Het is een volledig gedistribueerde domeinnaamprovider waarmee iedereen domeinen kan kopen en beheren, wat betekent dat je ERC-20-tokens of ETH kunt sturen naar zoiets als “realsatoshi.eth” in plaats van de lange tekenreeks “8e866f012fb8fb …” enzovoort. Aan.

ENS is gebouwd bovenop slimme Ethereum-contracten, waardoor het veiliger, privé en censuurbestendig is dan Internet Domain Name Service (DNS). Het ENS-team beschouwt de internetnaamgevingsinfrastructuur als een fundamenteel onderdeel en moet daarom open, gedecentraliseerd, gemeenschapsgestuurd en non-profit zijn. Op technisch niveau kan ENS gebruikmaken van het bestaande Ethereum-ecosysteem, wat betekent dat het goed programmeerbaar is en kan samenwerken met andere slimme contracten..

Bancor

Bancor Network is ‘s werelds eerste gedecentraliseerde liquiditeitsnetwerk. Met andere woorden, een bedrijf waarmee u automatisch het ene token naar het andere kunt converteren. Dit werd mogelijk gemaakt door de creatie van het Bancor Network Token (BNTBTN) smart token. Het is een digitale valuta met een ingebouwde converter waarmee u deze rechtstreeks vanuit de portemonnee van de klant automatisch kunt inwisselen voor een token in uw netwerk..

Aave

Aave is een open source uitleenprotocol. Dit protocol genereert rentetokens genaamd aTokens wanneer een gebruiker het ETH-onderpand in het CDP blokkeert. Tokens worden 1: 1 gekoppeld aan het onderpand in het slimme contract.

Aave maakt gebruik van een gedecentraliseerd kredietpool (of DLP) -model. Het model werd overgeschakeld van directe toewijzing van geldschieters naar DLP toen het project werd omgedoopt van ETHLend naar Aave. In het DLP-model krijgt de lener geld uit een grote pool van fondsen die in reserve worden gehouden, in plaats van direct gebruikers in de transactie te matchen.

De rente op leningen en kredieten wordt algoritmisch bepaald. Het zal fluctueren afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. Gebruikers plaatsen hun onderpand in ETH in een CDP (Secured Debt Position) om een ​​percentage van het geld als lening op te nemen. Het bedrag dat een gebruiker kan opnemen, hangt af van de LTV of de verhouding tussen de lening en de waarde van de cryptocurrency. 

2KEY

Het 2KEY-team heeft een sociale economie gecreëerd die een nieuw economisch model biedt voor online delen en beloont de verschillende bijdragers die betrokken zijn bij de verspreiding van online inhoud en het uitwisselen van links. 2KEY maakt gebruik van multi-step tracking-technologie waarmee u elke persoon die betrokken is bij de schakelketen kunt volgen en registreren. Het protocol fungeert ook als een Layer 2-schaaloplossing voor Ethereum en omvat Action Forwarding Contracts (ARC’s), nieuwe gepatenteerde oplossingen waarin de meertraps trackingtechnologie van 2KEY native is geïntegreerd in de blockchain-infrastructuur.. 

Elk contract dat op internet wordt uitgevoerd, geeft zijn eigen ARC-pakket uit, dat fungeert als zijn eigen meerstaps Web 3.0-conversie- en conversietracking-engine die ook kan worden bekeken en gebruikt met elke ERC-20-compatibele klant. 

3 Komma’s

Ik zou ook willen opmerken dat 3Commas ook een product heeft op basis van The Graph, waarmee u gemakkelijk de balans van adressen in het Ethereum-netwerk kunt volgen.. 

Om deze functie te gebruiken, selecteert u “Mijn uitwisselingen” in het zijmenu en selecteert u “Ethereum Wallet” uit de lijst met uitwisselingen die kunnen worden toegevoegd. Bedenk vervolgens een portefeuillenaam en voer uw Ethereum-adres in.

Gedaan! Nu kunt u in de lijst met uitwisselingen bovendien het saldo van uw Ethereum-adres controleren. De weergegeven gegevens zullen zo relevant mogelijk zijn, want bij het ontwikkelen van deze functie hebben we een oplossing uit The Graph gebruikt.

Uitvoer

Gezien de huidige hype rond de gedecentraliseerde financiële sector, kunnen we concluderen hoe belangrijk het is voor ontwikkelaars om gratis toegang te hebben tot blockchain-gegevens. Door het proces voor iedereen sneller en gemakkelijker te maken, kan dit van invloed zijn op de groei van het DeFi-ecosysteem, evenals op de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid ervan. Tot voor kort was er veel vraag naar een informatiebrug tussen applicaties en blockchain-data en The Graph probeert hieraan te voldoen..

Door gebruik te maken van door gebruikersgegevens gestuurde slimme contracten, heeft The Graph zichzelf bewezen als een gebruiksvriendelijk, kosteneffectief en snel project. Het platform wordt gezien als een veelbelovende tool om elk lid van de gemeenschap te versterken, vooral degenen die meer blockchain-use-cases ontwikkelen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map