Populaire cryptocurrencies van 2017, die bijna iedereen was vergeten

Niet alle cryptocurrencies die op het hoogtepunt van populariteit waren tijdens de crypto-boom van 2017, konden hun leidende posities behouden. Regelmatig verschijnen er nieuwe cryptoprojecten op de cryptomarkt, die veelbelovender zijn in termen van waarde voor de gemeenschap en technologie. Om de hoge status van het cryptoproject te behouden, moeten ontwikkelaars actief werken aan het verbeteren van de software en regelmatig updates vrijgeven, wat de interesse van het publiek wekt. In dit artikel leest u wat er met cryptocurrencies is gebeurd, die na de piek van populariteit in 2017 praktisch nutteloos bleken te zijn.. 

Lisk (LSK)

De cryptocurrency was een van de twintig grootste blockchain-platforms in 2017 en de kapitalisatie bedroeg meer dan $ 2,3 miljard. Lisk zat in de portefeuille van grote crypto-investeerders en het project werd als een van de meest veelbelovende beschouwd, maar er ging iets mis.

Lisk is een Zwitsers cryptocurrency-platform voor het bouwen van blockchain-applicaties, opgericht in 2016. De makers hebben zich gericht op het toegankelijk maken van de blockchain voor een breed scala aan gebruikers. Ontwikkelaars kunnen hun eigen applicatie op de Lisk-blockchain inzetten of zelfs hun eigen blockchain draaien. Lisk was een van de eerste cryptoprojecten die het Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensusalgoritme implementeerde, dat nu populair is onder tokenhouders.

Met DPoS kunnen deelnemers cryptocurrencies inzetten zonder dat ze hun eigen node (node) hoeven in te zetten, dus dit algoritme is beschikbaar voor gebruikers die geen grote bedragen hebben. Sinds 2019 zijn er geen grote updates meer uitgebracht. In augustus hebben de ontwikkelaars de Lisk-desktoptoepassing bijgewerkt. De cryptocurrency staat op de 101e plaats in de ranglijst van de bekende bron CoinMarketCap en de ROI van de eerste vermelding is 1492%.

Het LSK-tarief bereikte het absolute maximum (ATH) in februari 2018 – $ 35,49. Sindsdien is de prijs met 96,6% gedaald tot $ 1,21. Zelfs als het project veelbelovend lijkt, leidt het gebrek aan ontwikkelaarsactiviteit tot een afname van de interesse van investeerders, aangezien nieuwe cryptoplatforms en updates regelmatig de prestaties en functionaliteit van blockchains lijken te verbeteren..

In 2020 bracht het project 3 testnetwerken uit: Betanet v3, v4 en v5. Lisk heeft zich gefocust op het bouwen van frameworks voor ontwikkelaars, het databasesysteem gewijzigd in EmbeddedDB en ondersteuning toegevoegd voor communicatie met het IPC-framework. Als ontwikkelaars actief blijven en een volwaardig blockchain-netwerk lanceren, kan de situatie met de cryptocurrency veranderen..

Status (SNT)

Status is een van de meest succesvolle ICO-projecten van 2018 geworden. Tijdens de crowdsale haalde het project $ 107 miljoen op en bevond het zich al snel tussen de eerste 40 cryptoprojecten met een kapitalisatie van bijna $ 800 miljoen. In die tijd investeerden veel investeerders koortsachtig in ICO’s, in de verwachting het succes van Ethereum (ETH) en andere spraakmakende platforms te repliceren. Daarom was competente marketing voldoende om grote investeringen in het project aan te trekken..

Zelfs frauduleuze ICO-projecten brachten miljoenen dollars op, en als er een vleugje vooruitzichten was, was het niet moeilijk om dergelijke bedragen te innen. Frauduleuze projecten PinCoin en iFan van ModernTech slaagden erin om $ 660 miljoen op te halen – meer dan TRON (TRX) en Tezos (XTZ).

Het SNT-token bracht zijn ICO-investeerders meer dan 49% van het verlies, en ten opzichte van het historische maximum daalde de cryptocurrency met 94,7% van $ 0,57 naar $ 0,031. Desondanks wordt het token nog steeds verhandeld op de belangrijkste cryptobeurzen Binance, Huobi Global, OKEx en vele anderen..

In 2018 was Status niet de enige mislukking, ondanks het feit dat de crowdsale indrukwekkende bedragen wist te verzamelen. Samen met hem bekende projecten als:

  • Dragonchain (DRGN) – $ 320 miljoen opgehaald via ICO
  • Bancor (BNT) – $ 153 miljoen
  • Bankera (BNK) – $ 150 miljoen
  • Polymath (POLY) – $ 96 miljoen

Als je denkt dat de ontwikkelaars het project hebben verlaten, dan is dit eigenlijk niet het geval. De makers van Status organiseren regelmatig meetups en online webinars, en in december 2020 lanceerden ze de CryptoAtelier-app – een werkruimte voor creatieve mensen.

Statusontwikkelaars hebben hun eigen mobiele cryptoportefeuille voor iOS en Android uitgebracht, die te onderscheiden is van vele andere applicaties. Het komt erop neer dat de Status-applicatie de functies van een beveiligde portemonnee, een DApp-browser en een messenger combineert. Het is uniek en erg handig. Merk op dat de ingebouwde messenger ontbreekt in alle bekende crypto-portefeuilles..

Nano (NANO)

De cryptocurrency heette oorspronkelijk RiaBlocks (XRB) en werd uitgebracht in 2014. XRB-munten werden gratis uitgedeeld via de fauset: om ze te ontvangen, was het nodig om de captcha op te lossen, waarna een klein bedrag naar de portemonnee van de gebruikers werd gestuurd..

In 2018 hebben de makers de cryptocurrency omgedoopt en hernoemd naar NANO, wat erg symbolisch is gezien de huidige wisselkoers van cryptocurrency: nu wordt de munt verhandeld tegen een prijs van slechts $ 3 met een emissie van 133 miljoen NANO. NANO daalde 91,9% ten opzichte van het hoogste punt ooit op $ 37,62.

De NANO-blockchain is bedacht om commerciële betalingen uit te voeren. Het platform verwerkt snel transacties, zodat u zonder vertraging en met minimale kosten kunt betalen.

In de afgelopen twee jaar hebben de ontwikkelaars geen enkele belangrijke update uitgebracht. Daarom is de belangstelling voor de munt vervaagd en zijn veel crypto-investeerders het vergeten. Vroege investeerders kunnen echter nog steeds winsten van meer dan 9000% vasthouden sinds hun eerste notering op beurzen..

In de tweede helft van 2020 brachten de ontwikkelaars de WeNano-app uit, gericht op het uitbreiden van de community die cryptocurrency gebruikt voor betalingen. Het aantal WeNano-gebruikers is meer dan 10.000, die samen meer dan 2.500 betalingen hebben gedaan. De applicatie is voornamelijk gericht op Braziliaanse gebruikers.

Bevolkte (PPT)

De PPT-cryptocurrency is een duidelijk voorbeeld van hoe de onverschilligheid van oprichters voor een cryptoproject kan leiden tot een daling van de interesse van beleggers met meer dan honderd keer. Sinds januari 2018 is de PPT-cryptocurrency-koers met 99,4% gedaald van $ 69,52 naar $ 0,40.

In het geval van Populous kan men niet zeggen over de hoge winst van de eerste investeerders, omdat de ROI van de cryptocurrency -85,71% is. Het idee achter Populous is dat ondernemers met behulp van de blockchain tot 90 dagen liquiditeit op facturen kunnen krijgen. De ontwikkelaars hebben een vrij smalle richting gekozen, dus het Populous-platform kan niet gewild worden.

De cryptocurrency was populair onder handelaren in 2017-2018. en was opgenomen in de top 30 munten in termen van kapitalisatie, die meer dan $ 1,5 miljard bedroeg. Maar na het begin van de “cryptowinter” vergaten velen PPT, en nu bezet het token de 195e positie in de CMC-lijst.

In 2020 brachten de ontwikkelaars het PopDeFi DeFi-protocol uit, waarin PPT-houders tokens kunnen toevoegen aan de liquiditeitspool, cryptocurrency kunnen lenen en uitlenen aan andere gebruikers. Hoewel dit een test-MVP is, wordt het protocol gecontroleerd door het bekende cyberbeveiligingsbedrijf Hacken. 

Bonus: Dash (DASH)

Dit wil niet zeggen dat niemand de DASH-cryptocurrency nodig heeft. De munt staat op de 27e plaats op de CoinMarketCap-lijst en is nog steeds een van de meest populaire cryptocurrencies. Al is dit nauwelijks een succes te noemen: in 2017 was Dash qua kapitalisatie een van de tien grootste cryptocurrencies. Dus waarom heeft Dash onze lijst gemaakt? Feit is dat tegen de achtergrond van de crypto-boom, de DASH-munt, net als veel andere altcoins, sterk overgewaardeerd bleek te zijn..

Dash (DASH) is een open source cryptocurrency die is ontworpen om een ​​snel en veilig wereldwijd blockchain-betalingsnetwerk op te bouwen. De naam van de cryptocurrency komt van de uitdrukking “Digitaal Cas​Trouwens, de beroemde crypto-uitwisseling Binance nam zijn toevlucht tot een vergelijkbare techniek, waarvan de naam uit de woorden bestaat B.itcoin + F.inance.

Dash wordt aangedreven door het X11-hash-algoritme en was een van de eerste digitale middelen die een hybride PoW-mechanisme implementeerde. & PoS. Maar om een ​​beloning te ontvangen, moeten houders een masternode lanceren. Om uit te zetten om te werken, moet u enkele duizenden dollars in uw portemonnee hebben. Daarom vond cryptocurrency geen populariteit onder houders..

Dash blijft echter een van de meest gewilde munten op het darknet naast Monero (XMR) en Zcash (ZEC). Gebruikerstransacties worden gemengd wanneer ze worden verzonden en vervolgens willekeurig naar verschillende adressen verzonden, waardoor het bijna onmogelijk is om de afzender en ontvanger te volgen.

Gedurende zes maanden in 2017 vertienvoudigde het DASH-tarief en bereikte in december $ 1.607, maar toen, tijdens een langdurige correctie op de cryptomarkt, daalde de prijs meer dan 10 keer. Het token wordt momenteel verhandeld voor $ 103, 93,6% onder ATH. Desondanks hebben vroege investeerders een ROI van meer dan 9000%, waardoor DASH zelfs bij zo’n duizelingwekkende daling een winstgevende investering is..

Dash releases cloud-platform voor gedecentraliseerde applicaties en cryptobetalingen. Applicatiegegevens en API’s worden gedistribueerd opgeslagen, waardoor het proces veilig is. Dash zal de eerste cryptocurrency zijn die als een cloudservice functioneert, en ontwikkelaars introduceren ook concepten zoals de Dash Platform Username Service (DPNS), DPP en DAPI. DPNS zal lange en complexe adressen voor DASH-transacties elimineren en in plaats daarvan gebruikersnamen gebruiken.

Gevolgtrekking

Zelfs de ooit bekende en populaire blockchain-projecten worden vergeten als de ontwikkelaars het niet ondersteunen en verbeteringen vrijgeven. De cryptomarkt is, zoals elke vrije markt, hevig concurrerend. Om leidende posities in te nemen en te behouden, moeten ontwikkelaars oplossingen bieden die andere projecten niet bieden. Anders zal het project in de vergetelheid raken en zal zijn plaats worden ingenomen door meer veelbelovende platforms die de huidige gebruikersproblemen oplossen en de blockchain dichter bij massale acceptatie brengen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map