Yksi suurimmista esteistä blockchain-verkkojen skaalautuvuusongelman ratkaisemisessa on niiden kyvyttömyys toimia tehokkaasti vuorovaikutuksessa keskenään. Eri lohkoketjujen välisen vuorovaikutuksen ongelma ratkaistaan ​​luomalla ja soveltamalla erilaisia ​​sidoksia, kuten sivuketjut, rakentamalla siltoja, varmistamalla vuorovaikutus älykkäiden sopimusten kanssa, tekemällä atomivaihtoja ja muita ratkaisuja.

Tämänpäiväisessä artikkelissa puhumme ratkaisusta, kuten Polkadot, joka tarjoaa jo yhteentoimivuuden erilaisten lompakoiden, projektien, rahakkeiden, oraakkeleiden ja DeFi-alustojen välillä. Analysoimme protokollan tarjoamat edut, kuinka se tarjoaa viestintää eri lohkoketjujen välillä, ja pohdimme myös, kuinka hyödyllinen se voi olla lohkoketjutekniikoiden kehittämisen ja hajautetun rahoituksen rakentamisen yhteydessä..

Verkon tärkeimmät ominaisuudet

Pallokuosi (PISTE) Onko protokolla ja ekosysteemi erilaisten lohkoketjujen rakentamiseksi ja yhdistämiseksi ja niiden kommunikoimiseksi tehokkaasti keskenään. Polkadot antaa eri alustoille mahdollisuuden skaalata integroimalla toisiinsa ja tarjoaa sellaisia ​​toimintoja kuin: 

  • Kaikentyyppisten tietojen siirto lohkoketjujen välillä;
  • Ylläpitää jatkuvaa viestintää verkkojen välillä;
  • Tietoturvan lujittaminen; 
  • Rinnakkain toimivien lohkoketjujen – laskuvarjojen rakentaminen;

Tiettyjen toiminta-alueiden tarpeisiin kehitettyjen lohkoketjujen määrä kasvaa nopeasti. Kaikilla niillä on omat tekniset ominaisuutensa ja toteutuksensa, ja ne voivat myös perustua erilaisiin mekanismeihin yksimielisyyden saavuttamiseksi. Tällaisten epäjohdonmukaisuuksien poistamiseksi ja yhdenmukaisen toiminnan varmistamiseksi Polkadot yhdistää erilliset lohkoketjut keskinäisten toimintojen suorittamiseksi, ja lohkoketjujen optimointi tiettyjä tehtäviä varten tapahtuu heidän kehittämänsä sirpalemallin ansiosta. Polkadot perustuu Alusta – protokolla lohkoketjujen luomiseksi, ja ohjelmointikielet ovat saatavilla monille kehittäjille.

Verkkojen turvallisuus ja yhteentoimivuus saavutetaan välitysketjulla – päälohkoketjulla. Tämä pääketju on vuorovaikutuksessa sirpaleisten laskuvarjojen kanssa – erilliset lohkoketjut omilla tunnuksillaan.

Yksi protokollan tarjoamista päätehtävistä on arvon siirtäminen lohkoketjusta toiseen, kun taas kullakin lohkoketjulla on oma tunnuksensa omalla tokenomiikallaan ja omalla toimintamekanismillaan, sekä välitysmekanismin toteuttaminen arvon siirtämiseksi saavutetaan rakentamalla jo mainitut erilliset lohkoketjut – laskuvarjot.

Yhteentoimivuuden tarjoamisen lisäksi verkossa Polkadot antaa sinun “rakentaa” siltoja esimerkiksi Bitcoinin ja Ethereumin kaltaisilla verkoilla. Joten käynnistys Interlay julkaistu eritelmä, jonka mukaan PolkaBTC esitellään pian – kääritty bitcoin Polkadot-verkossa DOT-verkon sisäisen tunnuksen suojauksessa. 

Bitcoin-laskuvarjohyppääjän rakentaminen ja tunnuksen käyttöönotto BTC-tuella toteutetaan käyttämällä omaisuuden luomisalustaa XVaatia, antaa ja lunastaa BTC-yhteensopivia tunnuksia. 

Samaan aikaan kehitetään kolmea erilaista siltaa Polkadot- ja Ethereum-lohkoketjujen välillä käyttäen pariteettia ja substraattia..

Verkon hallinta ja konsensuksen rakentaminen

Suojauksen lisäksi sisäinen DOT-tunniste tarjoaa haltijoilleen mahdollisuuden toimia verkonhallinnan validoijina, kuten palkkioiden muuttaminen, päivitys, lisämerkkien lisääminen ja poistaminen sekä muut ominaisuudet. DOT-tunnus käyttää Polkadotia, koska sen lohkoketju käyttää modifioitua NPoS-konsensusalgoritmia.

Validointilaitteiden lisäksi verkkoa hallinnoivat niin sanotut nimittäjät, jotka varmistavat välitysketjun turvallisuuden valitsemalla luotettavat validoijat. Antamalla äänen validoijalle nimittäjät delegoivat omat tunnuksensa. Osa validoijien kaivamien lohkojen palkinnoista menee nimittäjille varojensa toimittamiseksi.

Verkonhallintaan kuuluu myös keräilijöitä, jotka auttavat validoijia luomaan kelvollisia laskuvarjohyppyjä, ylläpitämään täydellisiä solmuja, mahdollistamaan uusien lohkojen luomisen tai tapahtumien suorittamisen, ja kalastajia, jotka voivat olla kokonaisia ​​solmuja tai keräilijöitä, jotka valvovat haitallista toimintaa verkossa..

Laskuvarjot

Tällä hetkellä Polkadot tukee rajoitettua määrää laskuvarjoja (noin 100) ja tarjoaa siksi useita tapoja levittää niitä:

  • Järjestelmätason laskuvarjot, jotka sisältävät siltoja muihin verkkoihin, ohjaus- ja laskuvarjohyppyjä, jotka tarjoavat verkon laajuisen arvon;
  • Laskuvarjo-huutokaupat, jotka tarjoavat lähtöpaikkoja DOT-tunnuksilla tarjoamiseen. Mielenkiintoinen piirre laskuvarjojen käytössä on ryhmien sijoittaminen samaan laskuvarjohyppelypaikkaan, esimerkiksi siltoja tai alustoja, jotka tarjoavat niihin liittyviä palveluja.
  • Parathreads ovat väliaikaisia ​​laskuvarjoja, joita voi vuokrata lyhyeksi ajaksi ja käyttää tarvittaessa.

Laskuvarjojen rajoitettu määrä johtuu rajoitetuista resursseista heidän turvallisuutensa varmistamiseksi ja ylläpitämiseksi. Järjestelmätason laskuvarjot ovat määrittelemätön voittoa tavoittelematon organisaatio Web3 -säätiö ja toistaiseksi nämä sisältävät Bitcoin-Polkadot- ja Ethereum-Polkadot-sillat sekä Wasm-älykkään sopimuksen luomisen ja käytön alustan – Edgeware ja joitain infrastruktuurihankkeita.

Kusama-verkko

Kusama (KSM) on Polkadotin kanariverkko, varhainen tilintarkastamaton versio protokollasta, johon uusia päivityksiä ja muutoksia otetaan käyttöön. Vaikka protokollan molemmilla versioilla on yhteinen koodi, ne ovat itsenäisiä verkkoja. Kusamalla on erilaiset protokollanhallintavaihtoehdot, joten päivitykset ja äänestäminen ovat nopeampia.

Kusamalla on myös oma tunnus ja se tarjoaa myös alustan hallintaroolit. Kusama on eräänlainen “testialue” erilaisille kokeille turvallisessa ympäristössä.

Polkadot-laskuvarjo Rococo V1

Testaa verkko Rokokoo, Joulukuussa 2020 perustettu julkinen verkko, jota ylläpitävät Parity Technologies ja Polkadot-kehittäjät, testaa laskuvarjojen kohdistus ja yhteentoimivuus. Rococo-verkko käynnistettiin auktoriteettitodistuksen (PoA) perusteella – todistus auktoriteetista, jossa verkko toimii validoijien kustannuksella.

Rococo-verkon virallinen julkaisu tarkoittaa myös sitä, että Kusama-verkko ja Polkadot-pääverkko ovat käynnistämässä huutokauppoja laskuvarjoihin. Projektit, kuten Acala Network, Ontology, ChainX, Edgeware ja muut, ovat jo ilmoittaneet osallistumisestaan..

Muut suunnitelmat ja näkymät

Tämän kirjoituksen aikaan portaalin mukaan Polkaproject, Polkadot-ekosysteemi&Substraatti koostuu 349 projektista, mukaan lukien oraakkeleita käyttävä tiedonsiirtoprotokolla KetjuLink, Ocean Protocol hajautettu tiedonvaihto, Celer Network-skaalausalusta, imToken ja muut. 

Tällä hetkellä Polkadot-verkossa käydään ainutlaatuisia laskuvarjohyppelypaikkojen huutokauppoja sekä viestien siirtämistä ketjujen välillä. Aluksi laskuvarjot käyttävät Kusama-verkkoa, jota seuraa lähtöhuutokaupat. Sen jälkeen kun laskuvarjot ovat toiminnassa Kusama-verkossa, ensimmäinen huutokauppa järjestetään Polkadot-verkossa..

Lisäksi LD Capital käynnisti 21. tammikuuta Polkadot-ekosysteemirahaston, josta hän raportoitu hänen Twitterissä. Rahasto, joka hallinnoi 10 miljoonaa dollaria, rakentaa yhteisöä kehitystä varten eri suuntiin.

Polkadotin lisäksi Cosmos-projekti kehittää ratkaisuja yhteentoimivuuden ja lohkoketjun skaalauksen parantamiseksi. Molemmilla hankkeilla on yhteinen näkemys blockchain-ketjujen tulevasta yhteentoimivuudesta, ja ne käyttävät erilaisia ​​lähestymistapoja eri lohkoketjujen yhteentoimivuuden ja integroinnin tehtävien suorittamiseksi. Tämän artikkelin puitteissa emme keskity kunkin protokollan etuihin ja haittoihin..

On myös syytä huomata, että DOT-verkkotunnus on siirtynyt neljännelle riville yhteensä 17 miljardin dollarin arvolla, mikä ylitti XRP: n, ja tunnuksen hinta on yli kolminkertaistunut kuukaudessa. Myös mukaan tutkimusta Lohko, vajaan 3 miljardin dollarin panosmerkkejä estetty Polkadot-verkossa.

Polkadot on ansaitusti toiseksi aktiivisin DeFi-ekosysteemi Ethereumin jälkeen. Kehittäjät tutkivat jo tässä vaiheessa uuden version luomista Polkadot 2.0: sta, joka on suunniteltu ratkaisemaan rajoitukset, joita verkko kohtaa kehityksen tässä vaiheessa..

Huomaa: Salausvaluuttojen kauppa on luonnostaan ​​riskialtista, ja vaikka tuotto voi olla melko korkea, on tärkeää pitää mielessä riskit. Jos kaupankäynnissä olevan omaisuuden hinta laskee voimakkaasti, saatat menettää osan sijoituksestasi ja joutua myymään omaisuuserää halvemmalla. 3Commas-blogikirjoitukset on kirjoitettu koulutustarkoituksiin, eikä niitä pidä tulkita “taloudellisiksi neuvoiksi”.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me