De cryptocurrency-industrie bevindt zich nog in een fase van actieve groei en is nog lang niet volledig overgenomen – het draait allemaal om een ​​relatief “slechte” gebruikerservaring, de moeilijkheden bij het werken met blockchains en andere dingen die niet voor elke leek gemakkelijk te begrijpen zijn. Als iemand bijvoorbeeld een op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde applicatie wil gebruiken, moet hij op zijn minst een basiskennis hebben van slimme contracten en blockchain, en moet hij ook voldoende geld hebben (gezien de snelle groei van de vergoedingen op het netwerk onlangs). NEAR Protocol is van plan al deze problemen op te lossen.

Wat is NEAR?

NEAR Protocol is een blockchain-platform met de mogelijkheid om snel slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te maken. Het is op een zeer ontwikkelaarvriendelijke manier ontworpen en zou het gemakkelijk moeten maken om dApps te maken met praktisch gebruik. NEAR is misschien wel het meest ontwikkelaarvriendelijke platform in termen van slimme contractcreatie. Slimme contracten worden hier geschreven met behulp van Rust- en AssemblyScript-talen. De eerste is ideaal voor JavaScript-ontwikkelaars omdat ze AssemblyScript in minuten of uren onder de knie kunnen krijgen, aangezien het gerelateerd is aan TypeScript. De tweede optie wordt aanbevolen door NEAR-ontwikkelaars voor slimme contracten die aanzienlijk kapitaal beheren. Dit is te danken aan het volwassen Rust-ecosysteem, de geavanceerde Rust-to-WebAssembly-toolset en de ingebouwde taalveiligheidsgaranties. Lees meer over het NEAR-protocol op http://near.org/learn.

Het NEAR-protocol is gebaseerd op het Delegated Proof-of-Stake (DPoS) consensusalgoritme, dat nu een van de alternatieven is voor Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS) -algoritmen. Het platform kan ongeveer 1000 transacties per seconde op één scherf verwerken bij het overbrengen van tokens (bewerkingen op slimme contracten zijn langzamer). MainNet bestaat momenteel uit één shard. In 2021 is het NEAR-team van plan om een ​​gesegmenteerd MainNet met 8 shards uit te brengen, waardoor het project dichter bij de drempel van 10.000 TPS zal komen. Op het NEAR-netwerk zijn de transactiekosten 1000 keer lager dan op Ethereum. Ontwikkelaars verdienen 30% transactiekosten, wat voor hen een opwindende nieuwe inkomstenbron is. In deze context heeft het project een aanzienlijk voordeel. 

In feite is het NEAR blockchain-platform een ​​infrastructuurlaag, conceptueel vergelijkbaar met veel andere vergelijkbare platforms, bijvoorbeeld zelfs het bekende Ethereum. Ontwikkelaars implementeren gedecentraliseerde applicaties, terwijl andere operationele activiteiten op het platform, zoals het aanmaken van een account of het uitvoeren van een transactie, worden beheerd door knooppunten op het netwerk. 

Hoe de blockchain van het NEAR Protocol werkt?

Sharding wordt geïmplementeerd in het NEAR-protocol, maar het principe ervan verschilt enigszins van vergelijkbare oplossingen in blockchains zoals bijvoorbeeld Polkadot. Binnen het NEAR-platform worden alle shards beschouwd als onderdeel van dezelfde blockchain. Dit is allemaal te danken aan een mechanisme genaamd Nightshade. Met Nightshade wordt alleen een momentopname van de huidige status van elke shard aan de blockchain toegevoegd. Elke shard wordt ondersteund door zijn eigen set validatorknooppunten die de status van hun shard uitzenden telkens wanneer een blok wordt gemaakt. Met andere woorden, het werk van scherven kan worden gezien als een kruispunt. Het kruispunt zelf is de Near blockchain en elke weg is een segment. Bovendien kunnen shards op NEAR parallel werken, aangezien de transacties die erop worden uitgevoerd elkaar niet overlappen. Dit verbetert de efficiëntie van het platform als geheel aanzienlijk..

Een ander belangrijk onderdeel van het NEAR-protocol is een mechanisme genaamd Doomslug. Het stelt de validatorknooppunten in staat om op hun beurt blokken te genereren. Dit gebeurt elke “epoch”, hun duur is 12 uur. Bovendien wordt elk nieuw blok gedurende ongeveer een seconde gegenereerd. De blokbeloning is gekoppeld aan inflatie, die momenteel rond de 5% per jaar ligt. 90% van de beloning voor elk blok gaat naar de validator- en delegatorpool, en de resterende 10% gaat naar het NEAR-fonds, dat momenteel wordt beheerd door de NEAR Foundation.

Als u nieuw bent met blockchain en cryptocurrencies, lees dan hier meer over de basisprincipes van het NEAR-protocol: https://near.org/blog/the-beginners-guide-to-the-near-blockchain/.

DICHTBIJ token

Het NEAR Protocol-ecosysteem gebruikt zijn eigen NEAR-token. Het is bedoeld voor uitzetten door blockchain-validators en delegators. De blokbeloning leidt tot 5% jaarlijkse inflatie, maar NEAR-tokens worden verbrand om vergoedingen te betalen. Zoals hierboven vermeld, zijn de vergoedingen in NEAR ongelooflijk laag en met voldoende netwerkactiviteit wordt het NEAR-token een deflatoir actief. De jaarlijkse inflatie wordt 0 als het netwerk meer dan een miljard transacties per dag verwerkt, en kan zelfs negatief worden als er meer dan 2 miljard transacties per dag worden verwerkt.

Als je een Near Protocol validator wilt worden, moet je NEAR-tokens inzetten. Het exacte bedrag hangt af van het aantal tokens dat wordt bijgedragen door andere validators in de shard. Dit alles bepaalt ook jouw aandeel in de blokbeloningen die in elk tijdperk worden betaald (12 uur).

Elke shard in Near bevat 100 locaties en u moet ten minste één locatie hebben om validator te zijn. De kosten van elke stoel worden bepaald door de totale inzet van NEAR (neem bijvoorbeeld het totaal in deze scherf en deel het door 100, dit zijn de kosten van de stoel). Validators en afgevaardigden kunnen zich op elk moment afmelden voor uitzetten. Dit principe is bedoeld om validatorknooppunten aan te moedigen nieuwe of “kleinere” shards te verdedigen waar de toegangsbarrière lager is. Als u niet het kapitaal heeft om genoeg NEAR-tokens te kopen om plaats te nemen, kunt u afgevaardigden overtuigen om hun tokens aan u te delegeren. Delegators gebruiken hiervoor uitzetpools en ontvangen een deel van de blokbeloning van validators..

Lees hier meer over de economische aspecten van het NEAR-protocol: https://near.org/blog/near-protocol-economics/.

Projecten in het Near Protocol-ecosysteem

In de meer dan twee jaar van zijn bestaan ​​heeft NEAR Protocol veel aandacht weten te trekken, zowel binnen de cryptocurrency-industrie als daarbuiten. Gedurende deze tijd heeft het NEAR-ecosysteem een ​​snelle groei doorgemaakt en zijn er vele andere interessante projecten bijgekomen. Overweeg de meest opvallende elementen van het ecosysteem.

Flux-protocol

Flux creëert een eenvoudig protocol voor ontwikkelaars om markten te lanceren voor letterlijk alles (elk activum, commodity, echte gebeurtenis of wat dan ook). Onderdeel van deze missie is het creëren van een innovatieve, eenvoudige en aanpasbare open source-applicatie voor het werken met open markten. De open source Flux-app is bovenop NEAR Wallet gebouwd. NEAR Wallet is een portemonnee zonder opslag als browserextensie die door mensen leesbare accountnamen voor adressen ondersteunt, wat een gebruiksvriendelijkere en vertrouwdere interface biedt voor web2-gebruikers.

Mintbase

Mintbase is een Amazon-achtige marktplaats. Het stelt elke gebruiker, inclusief gebruikers zonder technische ervaring, in staat om zijn eigen unieke digitale activa te creëren en deze te distribueren via hun slimme contract.. 

Het probleem is dat na de explosie in de populariteit van gedecentraliseerde financiering, de Ethereum-blockchain te duur is geworden om te gebruiken. Soms bereikt de gemiddelde commissie voor interactie met slimme contracten tientallen dollars. Deze tekortkomingen dwongen het Mintbase-team om een ​​alternatief platform te zoeken, dat het NEAR-protocol werd..

MoonPay

MoonPay is een bedrijf dat een betalingsinfrastructuur bouwt voor cryptocurrencies. Het platformteam streeft naar een naadloos conversieproces tussen fiat-valuta’s en cryptocurrencies met behulp van alle belangrijke betaalmethoden, inclusief debet- en creditcards, lokale bankoverschrijvingen, Apple Pay, Google Pay en Samsung Pay.. 

MoonPay is actief in meer dan 160 landen en meer dan 250 toonaangevende portefeuilles, websites en apps vertrouwen op MoonPay voor betalingsinfrastructuur en fraudepreventie..

Ontologie

De Ontology-blockchain is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van zakelijke klanten, dat wil zeggen, diegenen die privacy nodig hebben en niet ‘hun gegevens willen delen’ op een privé-blockchain. Ontology werkt volgens het Blockchain-as-a-Service (BaaS) -model. 

Ontology probeert zakelijke klanten een gemakkelijke manier te bieden om te profiteren van het gedecentraliseerde en gedistribueerde karakter van de blockchain. Deze omvatten identiteitsbeheer, slimme contracten, gedecentraliseerde gegevensuitwisseling en de mogelijkheid om uw eigen digitale activa en applicaties te creëren die kunnen worden gehost op het Ontology dApp-platform..

TrustToken

TrustToken is een platform dat begin 2018 is opgericht met als doel tokenized assets beschikbaar te maken. De eerste stablecoin van het project en vlaggenschip-token van het platform is TrueUSD (TUSD), een activum dat wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar, wat betekent dat het een verhouding van 1: 1 ten opzichte van de echte valuta behoudt. 

Onlangs heeft het NEAR Protocol-team samengewerkt met de makers van TUSD om stablecoin op hun platform te integreren. Door deze samenwerking kunnen TUSD-gebruikers munten verzenden met veel lagere kosten en transactielatentie. TUSD moet een hoeksteen worden in de ontwikkeling van het NEAR-ecosysteem, dat brede toepassing zal vinden op het gebied van NFT, blockchain-games, voorspellingsmarkten, enzovoort..

Gevolgtrekking

NEAR Protocol is een van de meest veelbelovende blockchain-projecten. Het lost dezelfde infrastructuurproblemen op als Ethereum 2.0 en Polkadot, zoals het beveiligen van decentralisatie en het vergroten van de bandbreedte door middel van sharding..

NEAR Protocol is echter gemaakt met een meer “vriendelijke” houding ten opzichte van ontwikkelaars en gewone gebruikers in vergelijking met hetzelfde Ethereum. In dit opzicht vertegenwoordigt het een serieuze concurrent van de op een na grootste cryptocurrency in termen van kapitalisatie. Met solide financiële steun hoeft NEAR Protocol er alleen voor te zorgen dat het project zelf goed genoeg verkoopt om erkenning te krijgen in de gevestigde concurrentie. Als hij dit kan, heeft hij een goede kans om voor te lopen op andere vergelijkbare platforms..

Lees hier meer over de voorspellingen van NEAR-tokenprijzen: https://medium.com/near-ecosystem/near-price-predictions-5a2240f80a3c.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me