Matka DeFi-universumin läpi: Ennustemarkkinat

Jos tarkastelet DeFi-ekosysteemiä laajemmin, näet, että hajautetut rahoitushankkeet toimivat ja kehittyvät keskimäärin kaksitoista suuntaan. Yritys saada hajautettu muoto lähes kaikkeen, mikä koskee perinteistä rahoitusjärjestelmää, tarkoittaa myös halua siirtyä mahdollisimman nopeasti uudentyyppiseen vuorovaikutukseen rahoitusvälineiden kanssa ja näiden vuorovaikutusten prosessien hajauttamista..

Tämänpäiväisessä artikkelissa käsittelemme sellaista rahoitusalaa kuin ennustemarkkinat. Kuvailemme hankkeita, jotka kehittävät alustoja paitsi spekuloimiseksi todellisten tapahtumien tuloksista, mutta myös joiden avulla voit suojata riskejä ja kerätä arvokasta tietoa tulevista tapahtumista..

Markkinoiden ennustaminen

Yksi ensimmäisistä tunnetuista ennustemarkkinoista on Iowan yliopisto – Iowan sähköiset markkinat. IEM on voittoa tavoittelematon tutkimus- ja koulutusorganisaatio, joka antaa kauppiaille mahdollisuuden käydä kauppaa sopimuksiin, jotka perustuvat poliittisiin vaalituloksiin ja taloudelliseen tulokseen. 

Ennustusmarkkinoiden muodostuminen ja kokeilu niiden elinaikana osoittavat kyvyn muuttaa yksittäiset oletukset ennusteiksi. Ennustemarkkinoiden avulla ihmiset voivat kerätä objektiivista tietoa ilman ennakkoluuloja, mikä häiritsee perinteisiä ennustemenetelmiä, kuten kyselyjä tai asiantuntija-analyysejä..

Ennustemarkkinoilla on useita nimiä – ennakoivat, informatiiviset, tapahtumajohdannaiset tai virtuaalimarkkinat.

Tällaisten markkinoiden mahdollisuudet ovat paljon laajemmat kuin voisi ensi silmäyksellä ajatella. Kaikki markkinat ovat ensisijaisesti mekanismi, jolla kerätään valtava määrä yksilöiden tallentamia tietoja. Näiltä markkinoilta kerätyt tiedot voivat toimia perustana päätöksenteolle. Tällaisia ​​tietoja käytetään esimerkiksi, Hollywoodin pörssi – pörssi, joka on elokuviin liittyvä ennustusmarkkina. Joten vuonna 1996 seitsemän kahdeksasta Oscar-voittajasta ennustettiin oikein.

Virtuaalimarkkinoita käytetään ennustamaan muutoksia yhteiskunnan eri osa-alueilla, uhkapeli- ja urheilupelien tapahtumia, uhkapelejä, ennustamaan kaupan kehityksen dynamiikkaa sekä hallitsemaan riskejä tai vakuutusalalla.

Lohkoketjun tulo on ratkaissut yhden tärkeän ongelman jokaiselle ennustemarkkinoille, nimittäin tietojen läpinäkyvyyden. Loppujen lopuksi ennustemarkkinat olivat keskitetyt, missä käyttäjä ei voinut olla varma, ettei tuloksiin ollut vaikutusta.. 

Luottamus

Oraakelit, joista olemme jo kirjoittaneet yhdessä edellisistä artikkeleistamme, hajautetuilla ennustemarkkinoilla ovat välttämättömiä, jotta estoketjun ulkopuolella kerätyt ulkoiset tiedot syötetään lohkoketjuun. Virtuaalimarkkinoita käytettäessä luodaan sopimus, jonka ennen verkon sulkemista verkon on saatava tietoa tapahtuman lopputuloksesta. Orakulit ovat agentteja, jotka etsivät, vahvistavat ja välittävät tietoja tapahtuneesta tapahtumasta.

Tietysti, riippuen oraakkelin tyypistä, myös saapuvien tietojen luottamuksen tasoa säännellään. Luotettavin tapa on käyttää yksimielisiä oraakkeleita – tämä on oraakkeliryhmä, joka viittaa omaan tietolähteeseensä, riippumatta muista. Sen jälkeen edustajaryhmän on päästävä yksimielisyyteen, joka voidaan saavuttaa työmaalla vallitsevien olosuhteiden tai sopimuksessa määrättyjen olosuhteiden mukaan..

Ennustemarkkinat keräävät tietoja kahdella tavalla. Ensimmäisessä periaatteessa, jota kutsutaan ”yleisöviisaudeksi”, sanotaan, että ryhmä ihmisiä, joilla on melko laaja mielipiteiden kirjo, voi yhdessä olla älykkäämpi kuin kukaan muu. Mutta tämä lähestymistapa on oikea, jos mielipiteitä on riittävästi. Jos näin ei tapahdu, riippumattomat tuomiot voivat vääristyä sivupaineen vuoksi.

Toisessa tiedonkeruutavassa oletetaan, että aina on niitä, jotka ajattelevat väkijoukon olevan väärässä. Tällaiset kauppiaat tunnistavat aliarvostetut ostosopimukset ja yliarvostetut myyntisopimukset, mikä nostaa hintoja kohti kohtuullista arvoa..

Hyvin suunnitellut ennustavat markkinat ovat arvokas resurssi kollektiivisen tiedon keräämiseen ja tarkkojen ennusteiden tekemiseen. Ennustavat markkinat saavat arvokkaimman tiedon, kun niiden osallistujat tekevät omat päätöksensä eri tietolähteiden perusteella. 

Ja vaikka sosiaalisen käyttäytymisen psykologian ja tähän käyttäytymiseen perustuvan päätöksenteon alalla on vielä valtava määrä tutkimusta, ennustemarkkinoiden suosio kasvaa etenkin lohkoketjutekniikan myötä, jonka avulla päätökset voivat perustuu täysin avoimiin ulkopuolelta tuleviin tietoihin.. 

TonttiX

PlotX on hajautettu ei-vapausrangaistusennustusprotokolla, joka käyttää automaattisen markkinoiden valmistajan (AMM) mallia tilauskannan sijaan. Tämän lähestymistavan avulla voit luoda likviditeettipooleja markkinoiden tukemiseksi ja palkkioiden jakamiseksi..

PlotX-protokolla käyttää Chainlink- ja Provable-oraakkeleita lainaustietojen saamiseen. Hanke on myös yhteistyössä Maticin kanssa toisen tason ratkaisun luomiseksi ja laajentamiseksi edelleen. Tällä hetkellä PlotX toimii Ethereum Kovan -testiverkossa, ja kehittäjät valmistautuvat käynnistämään projektin täysin mainnetissä.. 

Augur ja Gnosis

Augur on projekti, joka kehittää hajautettuja ennustemarkkinoita Ethereum-lohkoketjussa. REP-tunnus on sisäinen alustan tunnus, jota käytetään maksuvälineenä alustalla ja sijoitusvälineenä.

On sanottava, että alustalla on käytettävissä kolmen tyyppisiä tapahtumia:

1) Binaarinen – on kaksi lopputulosta (kyllä ​​/ ei);

2) Luokka – sinulla on monia vaihtoehtoja tulokseen;

3) Skalaari – on tulosten alue (arvoalue).

Augur-alustalla on mahdollista luoda omia ennusteita ja ennustaa markkinoita niiden lisärahoituksella sekä REP-tuloja järjestelmän ylläpitoon osallistumisesta..

Mielenkiintoinen tosiasia on, että joulukuussa 2019 Augurin käyttäjät äänten enemmistöllä – 75% – ennustivat presidentti Donald Trumpin syytteeseenpanoa. 

Gnosis on vaihtoehtoinen hajautettu foorumi ennustemarkkinoiden järjestämiseen Ethereum-verkossa. Alustaa hallitsevat ennustusmarkkinat vakuutus- ja rahoitusmarkkinoilla.

Tällä hetkellä Gnosis-projektia edustaa kolme ennakointimarkkina-alustaa:

1) Apollo – ennakointimarkkina-alusta, jolla on kyky luoda omia varoja;

2) DutchX on hajautettu pörssi huutokauppoja ja omaisuuserien kaupankäyntiä varten;

3) Gnosis Safe – kryptovaluutta-lompakko ja selain vuorovaikutuksessa Ethereum-sovellusten kanssa.

Molemmat projektit eroavat toisistaan ​​vain käyttäjien tarjoamien mahdollisuuksien suhteen, ja niillä on yhteinen visio ja kehityssuunta.

Helena-verkko

Helena on hajautettu Web 3.0 -alusta, joka käyttää ennustemarkkinoita edustamaan lohkoketjun kvantitatiivista dataa reaaliajassa, luotu xDai-sivuketjuna Ethereum-verkossa. Helena rakennettiin yhdessä Maker DAO: n kanssa, jossa kääritty Dai-tunnus on sisäinen maksuväline, ja itse alustaa hallinnoi autonominen DAO-organisaatio.. 

Alustan käyttäjien käytettävissä on 10 ennakointimarkkinaa. Täältä löydät ennusteita tapahtumille, kuten ETH: n hajautusnopeus, koko salaman verkkokapasiteetti tai liikkeessä oleva DAI: n kokonaismäärä..

Päätös erillisen sivuketjun luomisesta tehtiin Ethereum-verkon rajoitetun skaalautuvuuden vuoksi. XDai-sivuketju tarjoaa rajoitetun yhteentoimivuuden Ethereum-mainnetin kanssa, mikä johtaa nopeammiin tapahtumiin ja pienempiin kaasukustannuksiin.

Lopuksi

Ennustetuilla markkinoilla on paljon enemmän kehittyviä alustoja: foorumi ennustemarkkinoiden luomiseksi – Bodhi, joka keskittyy Kiinan markkinoihin; Guesser on foorumi, joka keskittyy vain poliittisiin ennusteisiin ja tapahtumiin.

Hajautettujen virtuaalimarkkinoiden historiassa, huolimatta tulevaisuuden kehitysnäkymistä puhutusta, on projekti, joka ei saavuttanut tavoitteitaan. Veil-tapahtuman ennustamisalusta suljettiin kesällä 2019, koska käyttäjiä oli vähän, hajauttaminen oli riittämätöntä ja tavallisille ihmisille ymmärrettävän käyttöliittymän puuttuminen.

Hajautettu lähestymistapa keräämään tietoja tulevista tapahtumista käyttämällä blockchain-tekniikkaa näiden tietojen läpinäkyvään ja turvalliseen tallentamiseen on ristiriidassa uhkapelimääräysten kanssa monissa maissa. Tällaisten ratkaisujen syntyminen on vastaus sellaisten valtioiden sensuuriin, joilla on osuutta tällaisissa markkinajärjestelyissä kuten vedonvälittäjät ja ennustemarkkinat. DeFi: n kasvavan suosion mukaan hajautetut ennustemarkkinat, joiden avulla kuka tahansa mistä päin maailmaa tahansa pääsee niihin, kohtaavat uuden käyttäjien ja niihin perustuvien sovellusten aallon.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map