Noin 6 vuotta on kulunut ensimmäisten DeFi-projektien ilmestymisestä, ja niiden määrä on kasvanut kymmenkertaisesti. Tammikuussa 2021 estettyjen varojen kokonaisarvo hajautetussa rahoitusekosysteemissä oli melkein 23 miljardia dollaria. Hankkeiden määrän ohella ekosysteemin kehityssuunta on kasvanut. Aikaisemmissa artikkelissa Matka DeFi Universe -sarjan kautta analysoimme hajautetun rahoitussektorin komponentit, jotka on jaettu keskimäärin 12 suuntaan.

Ehdotamme tänään harkita ratkaisuja, jotka tarjoavat käyttäjille erilaisia ​​tapoja seurata ja suojata omaisuutta sekä tapoja hajauttaa niiden hallintaa..

Hajautetun varainhoidon ominaisuudet

Hajautetun rahoituksen maailma kasvaa nopeasti, ja siksi eri hankkeille ja alustoille jaettujen varojen jäljittäminen on vaikeampi. Tästä syystä herää kysymys hallintapaneelien ja käyttöliittymien luomisesta resurssien seurantaa varten..

Hajautettujen omaisuudenhoitomekanismien avulla käyttäjät voivat seurata omaisuuttaan, avata pääsyn kehittyneisiin kaupankäyntistrategioihin, tarjota sijoitusrahastokauppojen läpinäkyvyyttä, tarjota rahoitusvälineille pääsyn kaikille käyttäjille sijainnista riippumatta. 

Defi-omaisuudenhoitotuotteet eivät ole vapausrangaistuksia, ja siksi käyttäjät omistavat oikeudet kohde-etuuksiin. Suurin osa tämän alan hankkeista liittyy monenlaisiin DeFi-projekteihin, mikä luo kokonaisvaltaisia ​​kokemuksia tällaisista tuotteista.

Suuri määrä omaisuuden hallinnan työkaluja ja mekanismeja on automatisoituja, ja siksi toiminnot, kuten esimerkiksi selvitystila tai tasapainottaminen tapahtuu ilman käyttäjän toimia..

Seuraavassa analysoidaan joitain projekteja ja alustoja, jotka tarjoavat palveluitaan varainhoidon alalla..

Kaukosäädin

Zapper on projektiyhteenveto, joka tarjoaa toimintoja varojen seurantaan ja hallintaan sekä sijoittamiseen kolmansien osapuolten projektien ryhmiin. Zapper-kojelauta analysoi osoitteet ja jakaa liiketoimet luokkiin, kuten lompakot, maksuvalmiuspoolit, velka, sato, talletukset jne. Sijoittamalla varansa eri alustoille käyttäjät voivat seurata asemiaan kaikissa tärkeimmissä DeFi-protokollissa sekä hallita varojaan säästämällä aikaa ja vaivaa.

Zapper-käyttöliittymä syntyi kahden projektin fuusiosta: DeFiZap, jonka avulla käyttäjät voivat investoida altaat Uniswap-likviditeetti ja DeFiSnap, joka oli kojelauta DeFi-sijaintien seuraamiseen protokollissa, kuten dYdX, Synthetix, Set Protocol ja Compound.

Alusta tuli suosittu niin sanotun satoviljelyn syntymisen jälkeen. Koska viljelijöiden voitot voivat muuttua päivittäin, Zapper oli erinomainen ratkaisu seurata ja valita parhaat työpaikat..

Zapper muuntaa ERC-20-tunnukset valitulle poolille tarvittaviksi tunnuksiksi, jolloin käyttäjien ei tarvitse muuntaa omaisuuttaan. Likviditeettipoolien helpon saatavuuden luominen on edellytys DeFin skaalaamiselle ja popularisoinnille. Joten kehittäjät ilmoittivat Pool Pipes -ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat siirtää varoja altaiden välillä. Alustat, kuten Curve, SushiSwap ja Uniswap, ovat tällä hetkellä saatavilla Zapperillä.

Zerion

Zerion on Zapper-alustan pääkilpailija, ja sillä on helppokäyttöinen sisäänrakennettu kojelauta DeFi-salkkujen seuraamiseen. Protokollan avulla käyttäjät voivat tarjota likviditeettiä Uniswapille ja Bancorille. Lainaus-, lainaus- ja omaisuudenvaihtoominaisuudet ovat käytettävissä integroimalla 0x, Maker, Kyber ja Compound. Zerionin avulla voit myös seurata Asetusprotokollan sijainteja jokaisen käyttäjän lompakon tunnuksen kanssa..

Zerionin avulla voit antaa lainoja sellaisilla varoilla kuin: 0x, Augur, BAT, DAI, USDT, USDC, WBTC, ja integrointi TokenSetin avulla voit automatisoida kaupankäyntistrategiat ja hajauttaa sijoitussalkkusi merkkijärjestelmän avulla.

InstaDapp

Instadapp on protokolla, jonka avulla voit suorittaa sellaisia ​​rahoitustapahtumia kuten luotonanto, panostus, vivutettu kauppa, marginaalikauppa ja muut luomalla yksi integraatioalusta. InstaDapp on integroitu Yhdiste, MakerDAO, Uniswap, dYdX, Aave, Curve, 1inch ja antaa käyttäjien olla vuorovaikutuksessa näiden protokollien kanssa alustansa kautta.

InstaDapp-kehittäjät ovat luoneet omat älykkäät sopimuksensa helpottaakseen työskentelyä DeFi: n kanssa. Siten InstaDappin avulla voit hallita kaikkia Uniswap-pooleja, ansaita korkoa tarjoamalla omaisuutta Compoundilla, suorittaa marginaalikauppaa dYdX: n vivulla, siirtää positioita Makerista Compoundiin ja paljon muuta..

InstaDapp ei peri maksuja alustan käytöstä, ja älykkäät sopimukset tarkastavat yritykset, kuten Peckshield, Samsunz ja OpenZeppelin. Tammikuussa 2021 InstaDapp ilmoitti tukevansa luoton jälleenrahoitusta ja vipuvaikutteisia positioita Maker-, Aave- ja Compound-protokollien välillä..

Entsyymirahoitus (aiemmin Melon Protocol)

Melon Protocol on Ethereumiin perustuva hajautetun digitaalisen omaisuuden hallinnan protokolla, ja se sijoittuu Asset Management 3.0: ksi. Entsyymi on turvallinen ympäristö digitaalisten omaisuuserien luomiseen, hallintaan ja investointeihin sekä hallintastrategioiden luomiseen, jotka voivat olla olemassa mukautettujen sääntöjen puitteissa..

Entsyymiprotokollan avulla voit luoda omaisuudenhoitorahastoja ennalta määritetyillä parametreilla, jotka tehdään älykkäisiin sopimuksiin. Entsyymin avulla voit sijoittaa muihin alustalla esitettyihin rahastoihin, eikä osallistujien tarvitse luottaa johtajiin älykkään sopimuksen parametrien ja sääntöjen vuoksi.

Jokainen rahasto koostuu standardoidusta arkistosta, joka mahdollistaa laskelmat ja tarkastukset sekä toimii perustana eri moduulien yhdistämiselle. tämä voi olla hallinnointipalkkioiden asettaminen, rahaston liittäminen julkiseen pörssiin tai joukko sääntöjä, jotka rajoittavat rahastonhoitajan käyttäytymistä. Jokainen sijoittaja voi tutustua rahaston yhdistettyihin moduuleihin ja sääntöihin ennen varojen sijoittamista.

Entsyymi on tällä hetkellä integroitu hajautettuihin vaihtoprotokolliin, kuten Oasis, Kyber Network, 0x ja Uniswap.

Aseta protokolla

Set Protocol on Ethereumin päälle rakennettu protokolla, joka tarjoaa pääsyn kehittyneisiin kaupankäyntistrategioihin ostamalla ERC-20-merkkejä, joita kutsutaan “Sarjoiksi”. Yhdistäksesi salaussarjat täysin suojatuiksi koreiksi, Set käyttää olemassa olevia avoimen rahoituksen protokollia. Protokollan avulla voit luoda sarjoja – digitaalisten omaisuuserien tukemia salkkuja, jotka sisältävät erilaisia ​​parametreja, varoja ja tasapainottamisstrategioita. Esimerkkejä tällaisista sarjoista ovat: joukko markkinaindeksejä, jotka seuraavat omaisuusluokkia, suojattu joukko, yhdistetty joukko vakiomalleja ja muita..

Set Protocolilla on oma käyttöliittymä – Tokensets, johon kaikki tapahtumat suoritetaan. Ostamalla sarjan käyttäjä ostaa ERC-20-tunnuksen, joka on sovellus Set-protokollan älykkäiden sopimusten sisältämille varoille. Likviditeetti varmistetaan integroimalla Kyber-verkostoon; muut vaihdot lisätään tulevaisuudessa, kuten 0x, Uniswap, Bancor ja muut.

dSuoja 

dHedge on hajautettu protokolla omaisuudenhoito perusta Syntetix ja antaa käyttäjille mahdollisuuden käydä kauppaa Synths-rahakkeilla tai muilla rahaketjuilla, jotka seuraavat varojen, kuten kulta, bitcoin tai USD, dynamiikkaa. 

DHedge-protokolla toi uusia tapoja käyttää likviditeettiä johdannaismarkkinoilla, joita Synthetix-protokolla tarjoaa. Synteettisten varojen etu on, että ne ovat keino osoittaa ketjun kohde-etuuden hinta, ja tämä puolestaan ​​antaa sijoittajille mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia salkkuja.

Alusta toimii samalla tavalla kuin Enzyme Finance ja Set Protocol. Johtajat luovat pooleja käyttämällä älykkäitä dHedge-sopimuksia ja voivat myös käyttää ennakoivia hallintastrategioita, algoritmistrategioita tai sijoittaa muihin alustan pooleihin.

Poolit houkuttelevat sijoituspäälliköitä dHedgeen, kun taas johtajat ja kauppiaat voivat kerätä varoja hallintaan. Johtajat voivat myös periä tulosmaksun seuraamalla poolin sijoitetun pääoman tuottoprosenttia. Sijoittajat voivat puolestaan ​​päästä pooliin ja poistua siitä toimimalla älykkään sopimuksen kanssa ja nähdä myös, mitkä varat ovat tällä hetkellä johtajan poolissa.

Johtopäätös

Omaisuudenhallintaprotokollat ​​integroidaan parhaillaan suosittuihin DeFi-alustoihin. Hajautetun rahoituksen nopean kasvun myötä työkalut, jotka helpottavat käyttäjien vuorovaikutusta eri protokollien kanssa, kehittyvät nopeutetusti. Alustat, joissa on käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen käyttöliittymä digitaalisen omaisuuden hallintaan, tarjoavat tavallisille käyttäjille mahdollisuuden käyttää monenlaisia ​​rahoitusvälineitä ja tuotteita. Samalla hajautetun omaisuudenhoitorahaston luominen antaa käyttäjille mahdollisuuden sijoittaa valmiisiin strategioihin eikä olla huolissaan kohde-etuuksista tai protokollista..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me