Ongeveer 6 jaar zijn verstreken sinds de eerste DeFi-projecten verschenen, en hun aantal is vertienvoudigd. In januari 2021 bedroeg de totale waarde van geblokkeerde fondsen in het gedecentraliseerde financiële ecosysteem bijna $ 23 miljard. Samen met het aantal projecten is het aantal richtingen voor de ontwikkeling van het ecosysteem gegroeid. In eerdere artikelen uit de serie “Journey through the DeFi Universe” hebben we de componenten van de gedecentraliseerde financiële sector geanalyseerd, die gemiddeld in 12 richtingen zijn onderverdeeld.

Vandaag stellen we voor om oplossingen te overwegen die gebruikers verschillende manieren bieden om activa te volgen en af ​​te dekken, evenals manieren om hun beheer te decentraliseren..

Kenmerken van gedecentraliseerd vermogensbeheer

De wereld van gedecentraliseerde financiering groeit in een snel tempo, en daarom wordt het steeds moeilijker om activa te volgen die over verschillende projecten en platforms zijn verdeeld. Om deze reden rijst de vraag om dashboards en interfaces te maken voor het volgen van activa..

Gedecentraliseerde mechanismen voor activabeheer stellen gebruikers in staat om hun activa te volgen, toegang te bieden tot geavanceerde handelsstrategieën, transparantie van de activiteiten van beleggingsfondsen te garanderen en toegang te bieden tot financiële instrumenten voor elke gebruiker, ongeacht de locatie. 

Defi-producten voor vermogensbeheer zijn niet-bewaarbaar en daarom bezitten gebruikers de rechten op de onderliggende activa. De meeste projecten in deze sector sluiten aan op een breed scala aan DeFi-projecten, waardoor end-to-end ervaringen met dergelijke producten worden gecreëerd.

Een groot aantal tools en mechanismen voor vermogensbeheer is geautomatiseerd, waardoor functies zoals bijvoorbeeld liquidatie of herbalancering plaatsvinden zonder tussenkomst van de gebruiker..

Hieronder analyseren we enkele projecten en platforms die hun diensten aanbieden op het gebied van vermogensbeheer.

Zapper

Zapper is een projectaggregator die functies biedt voor het bewaken en beheren van activa, maar ook voor investeringen in pools van projecten van derden. Het Zapper-dashboard analyseert adressen en verdeelt transacties in categorieën zoals portefeuilles, liquiditeitspools, schulden, oogsten, deposito’s, enz. Door hun geld op verschillende platforms te investeren, kunnen gebruikers hun posities op alle belangrijke DeFi-protocollen volgen en hun activa beheren, wat tijd en moeite bespaart.

De Zapper-interface is ontstaan ​​uit de fusie van twee projecten: DeFiZap, waarmee gebruikers konden investeren zwembaden Uniswap-liquiditeit en DeFiSnap, een dashboard voor het volgen van DeFi-posities in protocollen zoals dYdX, Synthetix, Set Protocol en Compound.

Het platform werd populair na de opkomst van de zogenaamde yield farming. Omdat de winsten van boeren dagelijks konden veranderen, was Zapper een geweldige oplossing voor het volgen en selecteren van de beste posities..

Zapper converteert ERC-20-tokens naar de tokens die nodig zijn voor de geselecteerde pool, waardoor gebruikers hun activa niet meer hoeven te converteren. Het creëren van gemakkelijke toegang tot liquiditeitspools is een voorwaarde voor het opschalen en promoten van DeFi. Daarom hebben de ontwikkelaars de Pool Pipes-functie aangekondigd, waarmee gebruikers geld tussen pools kunnen verplaatsen. Pools van platforms zoals Curve, SushiSwap en Uniswap zijn momenteel beschikbaar op Zapper.

Zerion

Zerion is de belangrijkste concurrent van het Zapper-platform en heeft een eenvoudig te gebruiken ingebouwd dashboard voor het volgen van DeFi-portefeuilles. Het protocol stelt gebruikers in staat om liquiditeit te verschaffen aan Uniswap en Bancor. Mogelijkheden voor uitlenen, uitlenen en uitwisselen van activa zijn beschikbaar via integraties met 0x, Maker, Kyber en Compound. Met Zerion kunt u ook posities in het Set Protocol volgen, samen met elk token in de portemonnee van de gebruiker..

Met Zerion kunt u leningen verstrekken in activa zoals: 0x, Augur, BAT, DAI, USDT, USDC, WBTC, en dankzij de integratie met TokenSet kunt u handelsstrategieën automatiseren en uw beleggingsportefeuille diversifiëren met behulp van het token-systeem.

InstaDapp

Instadapp is een protocol waarmee u financiële transacties kunt uitvoeren zoals lenen, uitzetten, handel met hefboomwerking, margehandel en andere door één enkel integratieplatform te creëren. InstaDapp is geïntegreerd met Samengesteld, MakerDAO, Uniswap, dYdX, Aave, Curve, 1inch en stelt gebruikers in staat om via hun platform met deze protocollen te communiceren.

InstaDapp-ontwikkelaars hebben hun eigen slimme contracten gemaakt om het werken met DeFi gemakkelijker te maken. Met InstaDapp kunt u dus alle Uniswap-pools beheren, rente verdienen door activa te leveren met Compound, margehandel uitvoeren met hefboomwerking op dYdX, posities overzetten van Maker naar Compound en nog veel meer..

InstaDapp brengt geen kosten in rekening voor het gebruik van het platform en slimme contracten worden gecontroleerd door bedrijven zoals Peckshield, Samsunz en OpenZeppelin. In januari 2021 kondigde InstaDapp ondersteuning aan voor het herfinancieren van krediet en hefboomposities tussen Maker-, Aave- en Compound-protocollen..

Enzyme Finance (voorheen Melon Protocol)

Melon Protocol, een protocol voor gedecentraliseerd digitaal activabeheer op basis van Ethereum, positioneert zichzelf als Asset Management 3.0. Enzyme is een veilige omgeving voor het creëren, beheren en investeren in digitale activa, evenals het creëren van beheerstrategieën die kunnen bestaan ​​binnen een aangepaste set regels.

Met het Enzyme-protocol kunt u vermogensbeheerfondsen creëren met vooraf gedefinieerde parameters die in slimme contracten worden ingevoerd. Enzyme stelt u in staat te investeren in andere fondsen die op het platform worden gepresenteerd, en deelnemers hoeven de managers niet te vertrouwen vanwege de parameters en regels die in het slimme contract zijn ingevoerd.

Elk fonds bestaat uit een gestandaardiseerde repository die berekeningen en audits mogelijk maakt, maar ook als basis dient voor het verbinden van verschillende modules; dit kan de vaststelling zijn van beheervergoedingen, de aansluiting van het fonds op openbare beurzen of een reeks regels die het gedrag van de fondsbeheerder beperken. Elke belegger kan zich vertrouwd maken met de aangesloten modules en regels van het fonds voordat hij zijn fondsen belegt.

Enzyme is momenteel geïntegreerd met gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen zoals Oasis, Kyber Network, 0x en Uniswap.

Protocol instellen

Het Set Protocol is een protocol dat bovenop Ethereum is gebouwd en dat toegang biedt tot geavanceerde handelsstrategieën door ERC-20-tokens genaamd “Sets” te kopen. Om cryptoassets te combineren tot volledig beveiligde baskets, gebruikt Set bestaande open financiële protocollen. Met het protocol kunnen sets worden gemaakt – portfolio’s die worden ondersteund door digitale activa, die verschillende parameters, activa en strategieën voor het opnieuw in evenwicht brengen van de balans bevatten. Voorbeelden van dergelijke sets zijn: een set marktindices die activaklassen volgen, een afgedekte set, een samengestelde set stablecoins en andere..

Set Protocol heeft zijn eigen interface – Tokensets, waarop alle transacties worden uitgevoerd. Door een set te kopen, koopt de gebruiker een ERC-20-token, een toepassing voor onderliggende activa binnen slimme contracten van Set Protocol. Liquiditeit wordt verzekerd door integratie met het Kyber-netwerk; andere beurzen zullen in de toekomst worden toegevoegd, zoals 0x, Uniswap, Bancor en anderen.

dHedge 

dHedge is een gedecentraliseerd protocol asset management bij basis Synthetix en stelt gebruikers in staat om Synths-tokens of andere tokens te verhandelen die de dynamiek van activa volgen, zoals goud, bitcoin of USD. 

Het dHedge-protocol introduceerde nieuwe manieren om liquiditeit te gebruiken in de derivatenmarkt die het Synthetix-protocol biedt. Het voordeel van synthetische activa is dat ze een middel zijn om de prijs van de onderliggende activa in de keten aan te tonen, en dit stelt beleggers op hun beurt in staat om unieke portefeuilles te creëren..

Het platform werkt op dezelfde manier als Enzyme Finance en Set Protocol. Managers creëren pools met behulp van slimme contracten van dHedge, en kunnen ook proactieve beheerstrategieën en algoritmische strategieën gebruiken of investeren in andere pools op het platform.

Pools trekken investeringsmanagers naar dHedge, terwijl managers en handelaren fondsen kunnen werven voor beheer. Managers kunnen ook prestatievergoedingen in rekening brengen door de ROI van de pool bij te houden. Beleggers kunnen op hun beurt de pool betreden en verlaten door interactie met het slimme contract en ook zien welke activa zich momenteel in de pool van de beheerder bevinden.

Gevolgtrekking

Protocollen voor activabeheer worden momenteel geïntegreerd met populaire DeFi-platforms. Met de snelle groei van gedecentraliseerde financiering zullen tools die het voor gebruikers gemakkelijker maken om met verschillende protocollen te communiceren zich in een versneld tempo ontwikkelen. Platformen met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface voor het beheer van digitale activa bieden gewone gebruikers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een breed scala aan financiële instrumenten en producten. Tegelijkertijd stelt de oprichting van gedecentraliseerde vermogensbeheerfondsen gebruikers in staat te investeren in kant-en-klare strategieën en zich geen zorgen te maken over onderliggende activa of protocollen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me