Viitorul DeFi și primul schimb de instrumente derivate din lume complet descentralizat

Vara aceasta în industria criptografică se poate numi DeFi numai vara. Este dificil să ne imaginăm o persoană interesată de criptă, care nu ar fi auzit măcar marginea urechii despre isteria generală din jurul finanțelor descentralizate. Am văzut lansarea și creșterea a zeci, dacă nu sute, de proiecte care au creat colectiv o rețea puternică de finanțare descentralizată. Interfețele intuitive și rentabilitatea declarată a investițiilor pasive au dus la o creștere multiplă a fondurilor blocate în ecosistemul DeFi, cu peste 6 miliarde de dolari în prezent, iar industria continuă să crească cu o rată de peste 500 de milioane de dolari pe săptămână. Am văzut, de asemenea, introducerea unui număr de noi produse originale. Dar noi și bine gândite sunt două mari diferențe, iar multe dintre defectele cheie ale DeFi rămân nerezolvate. În postarea de astăzi, vom discuta despre cele mai bune proiecte DeFi pe care trebuie să le avem în vedere în a doua jumătate a anului 2020..

Lideri de atracție atenția investitorilor și dezvoltatorilor 

DIA

DIA (Active de informații descentralizate) este un proiect de blockchain elvețian non-profit open source care își propune să implementeze date transparente și oracole de acces deschis. În cadrul ecosistemului DeFi, DIA se află sub controlul unei comunități descentralizate de deținători de jetoane DIA și reprezentanții acestora, iar jetonul de guvernare DIA acționează ca un stimulent pentru participanții cheie la piață. 

DIA urmează să devină agenția open source Bloomberg pentru criptomonede și date financiare. DIA a fost unul dintre cele mai așteptate proiecte DeFi, confirmat de buzz-ul incredibil la licitația din 3 august. Acum, jetonul DIA se tranzacționează la un preț de aproape 60 de ori mai mare decât prețul inițial. Proiectul este susținut de investitori renumiți, precum Outlier Ventures.

Protocolul Orion

Protocolul Orion (ORN) a intrat pe piață ca primul aprovizionare dinamică cu monede (DYCO) și a devenit una dintre cele mai tari oferte în 2020. Orion construiește soluții B2B și B2C bazate pe cel mai avansat agregator de lichidități dezvoltat vreodată sub conducerea CEO-ului Alexey Koloskov, un dezvoltator de blockchain cu experiență și creatorul schimbului descentralizat Waves..

Orion a semnat parteneriate cu Elrond Network, Bitmax, MXC și Acheron. De la lansarea pe Kucoin și Bitmax, aproape 33% din oferta originală a ORN a fost contribuită la programul de pre-miză. Jetonul a arătat o creștere de 70x la vârf, acum se tranzacționează la aproximativ 40x. 

Compus

Compus a fost una dintre primele companii din actualul ciclu hype DeFi care a câștigat o atenție masivă pe măsură ce token-ul lor nativ COMP a crescut în valoare înainte de a se corecta la nivelurile actuale. Compusul este un protocol de piață monetară care permite utilizatorilor să câștige dobânzi sau să împrumute active contra garanțiilor, totul pe blockchain-ul Ethereum. 

Procesul de completare a fondului de lichidități pe compus este relativ simplu, permițând tuturor să înceapă să câștige imediat dobânzi compuse cu rate care se ajustează automat în funcție de cerere și ofertă. Numărul activelor blocate în Compound a crescut de la 1 iunie (sau în 2,5 luni) de peste 7 ori și astăzi este echivalent cu 760 milioane de dolari.

Doresc Finanțe

Unul dintre cele mai incitante proiecte, Doresc Finanțe, au apărut pe scenă în iulie, când jetonul lor nativ YFI a cunoscut o creștere amețitoare datorită unei oferte limitate bazate pe exclusivitate rezervată inițial furnizorilor de lichidități (fermierilor). Yearn acționează ca un ecosistem descentralizat pentru agregatorii care utilizează servicii de creditare, permițând membrilor să găzduiască jetoane precum USDC, DAI și USDT pentru a avea pondere în selecția Yearn a celor mai profitabile oportunități de creditare. 

Compania este condusă de dezvoltatorul André Cronier, care a început procesul cu ideea de a democratiza DeFi. Nu a existat pre-minare, pre-vânzare sau distribuire de fonduri între membrii echipei, ceea ce înseamnă că majoritatea jetoanelor YFI sunt deținute de comunitate. De la începutul lunii august, YFI a crescut de patru ori. Va fi interesant să vedem cum se comportă simbolul în lunile următoare..  

dHedge

Dezvoltat de Synthetix, dHedge este popular printre investitorii de top, precum Blocktower Capital și Three Arrows Capital, și a dezvoltat un nou protocol pentru gestionarea descentralizată a activelor, care încearcă să democratizeze tranzacționarea pentru toată lumea. Compania a anunțat recent că va ieși din modul stealth.. 

Cu modelul de tranzacționare Synthetix zero alunecare și un grup în expansiune de active acceptate, dHedge creează noi modalități de a valorifica lichiditatea instrumentelor derivate pe care protocolul Synthetix le oferă. Synthetix permite în prezent utilizatorilor să creeze, să stocheze și să tranzacționeze o varietate de instrumente derivate bazate pe active, inclusiv criptomonede, monede fiat și mărfuri. Urmați canalele oficiale dHedge, astfel încât să nu ratați lansarea platformei. 

Uniswap

Uniswap Este una dintre forțele motrice din spatele actualei campanii alcoolice DeFi. Acționând ca un schimb descentralizat, Uniswap este diferit de celelalte burse DEX prin faptul că folosește fonduri de lichidități stimulate în locul cărților de ordine. Utilizatorii care aleg să furnizeze lichidități sunt recompensați ca procent din comisioanele plătite pentru fiecare tranzacție folosind Ethereum.

Uniswap are în prezent peste 170 de milioane de dolari în fonduri de lichidități și sute de listări noi pe săptămână. Pentru utilizatorii începători, există o curbă de învățare pentru a folosi Uniswap, deoarece este alimentată de portofele externe ERC-20 conectate utilizate pentru tranzacționarea activelor și furnizarea de lichiditate. Există, de asemenea, considerații privind alunecarea și volatilitatea care ar trebui luate în considerare înainte de a utiliza Uniswap.. 

Curve Finance

Lansat la începutul anului 2020, Curba permite utilizatorilor să tranzacționeze între monede stabile cu alunecare redusă și un algoritm de comision redus conceput special pentru active stabile. Curve a fost unul dintre primii susținători ai agriculturii profitabile și oferă în prezent 7 grupuri în care utilizatorii pot miza monede stabile pentru a primi recompense, cum ar fi monedele noi. În prezent, există peste 1 miliard de dolari blocate în bazinele Curve, în creștere de la 15 milioane de dolari începând cu 1 iunie 2020.

Cu interfața sa simplă, Curve este una dintre cele mai populare platforme DeFi și a fost lăudată pentru caracteristicile sale ușor de utilizat și documentația transparentă. Compania a sprijinit activ alte proiecte DeFi în ultimele luni. Echipa a decis recent să emită propriul jeton pentru a gestiona platforma. Marcatorul deja cunoscut de mulți este CRV. Binance, OKEx și alte burse au listat imediat jetonul, iar prețul în acest moment a ajuns la 50 USD, cu o estimare la începutul a 10 cenți.. 

Producător DAO

Cu active de aproape 1,5 miliarde de dolari, Producător DAO, este probabil cel mai recunoscut nume de pe această listă și din motive întemeiate. Platforma de creditare descentralizată acceptă DAI, o monedă stabilă legată de dolarul SUA și una dintre cele mai populare monede stabile din industria criptomonedelor. Maker DAO permite oricui să deschidă un seif, să blocheze garanții pentru criptomonede și să genereze DAI împotriva acestei garanții. 

Conform DeFi-Pulse, Dominația producătorilor față de alte proiecte din sector este de 23,1% în ceea ce privește valoarea activelor blocate. 

Aleph.im

Aleph.im Este unul dintre cei mai tari începători pe arena DeFi din ultimele două luni. Aleph este un protocol de chat pentru mașini în care blockchain-ul funcționează ca noduri pentru puterea și stocarea de calcul descentralizate. Se așteaptă ca piața cloud publică să ajungă la aproximativ 374 miliarde USD în 2020 și să depășească 520 miliarde USD până în 2022. AWS-ul Amazon conduce în prezent piața, dar cererea de soluții descentralizate este mai mare ca niciodată. 

O dovadă a succesului lui Aleph.im este că site-ul lor web este online chiar acum. Aleph va fi, de asemenea, listat ca unul dintre partenerii din proiectul Serum extrem de mediatizat, primul schimb de instrumente derivate din lume complet descentralizat (a se vedea mai jos).

Ser

Cel mai recent, principalul schimb de instrumente derivate criptografice FTX, împreună cu echipa Solana, au anunțat un proiect Ser, primul schimb descentralizat din lume la nivel global și derivate care operează pe un lanț de carte de comandă limită centralizată (CLOB) din rețeaua Solana. Viitorul DEX va căuta să valorifice acolo unde alții au eșuat, oferind tranzacționare încrucișată de încredere la viteza și prețul solicitat de clienți. Și, în ciuda faptului că a fost construit pe Solana, acesta va fi compatibil cu Ethereum. După cum știm, majoritatea protocoalelor DeFi ajung la un oracol centralizat – adesea cel mai critic moment, dar acest lucru nu este cazul Serului.

Serul este diferit de alții, iar aceasta este forța sa. Software-ul său permite tranzacții rapide DEX; acceptă cross-chain, stablecoins, wrap pentru BTC, BCH, BSV, LTC, ZEC, ETH și ERC-20, cărți de comenzi și posibilitatea de a crea produse financiare personalizate și noi. Mai mult, este complet descentralizat. Nu există oracole cu canale de preț centralizate; niciun tribunal pe a cărui integritate te bazezi. Serul este DeFi pur. Spre deosebire de produsele DeFi actuale, este rapid și ieftin. Arhitectura este reglată pentru a sprijini operatorii nodului cu stimulente pentru a miza prin inflație SRM, comisioane comerciale și un sistem de delegare / recomandare numit „lideri”. 

Tokenul SRM este coloana vertebrală a ecosistemului Serum pe infrastructura nativă Solana (token SPL) cu listare încrucișată ca standard ERC-20, tokenul va fi complet integrat în Serum. Pe 7 august, a avut loc un IEO pe bursele FTX și Bitmax, iar pe 11 august au fost listate multe schimburi majore, inclusiv Binance. În acest moment, jetonul este tranzacționat de 17 ori mai scump decât prețul inițial de licitație, iar la vârf a atins aproximativ x50.

În plus față de Solana și FTX menționate, principalii parteneri ai Serum includ companii atât de cunoscute din industria criptografică precum 3Commas, Akg Ventures, Certus One, Genesis Block și altele. Mulți dintre ei sunt, de asemenea, validatori de ser. Conform previziunilor fondatorilor, lansarea completă a schimbului Serum ar trebui să aibă loc în câteva săptămâni. 

  

Descentralizarea este viitorul finanțelor

Pe fondul crizei globale a sănătății și a crizei economice, popularitatea proiectelor DeFi a crescut, ceea ce a dus la apariția de noi jucători instituționali și individuali pe piață. Valoare Jeton DeFi YTD crescut cu sute de procente. Oportunitățile pentru startup-urile care utilizează această tehnologie sunt nelimitate, ceea ce oferă o mare promisiune pentru diversificarea și creșterea ecosistemului DeFi. Apar noi produse cardinale DeFi, construite cu costuri mai mici și gata să meargă pe piața de masă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map