Câțiva ani mai târziu, când vălul entuziasmului s-a potolit și fumul războaielor de marketing s-a eliminat, tehnologiile reale ale multor titani ai TOP30 Coinmarketcap devin mai puțin atractive, iar dezvoltatorii părăsesc proiectele în masă. În acest articol vom înțelege de ce proiectele mari își pierd pozițiile..

Lipsa valorii

UCL Blockchain în parteneriat cu Imperial College London a avut loc studiu, pe baza căruia am ajuns la concluzia că majoritatea tranzacțiilor din rețelele EOS, Tezos și Ripple sunt lipsite de sens economic.

De exemplu, după verificarea datelor tranzacțiilor între 1 octombrie 2019 și 30 aprilie 2020, în EOS și Ripple, majoritatea tranzacțiilor au arătat caracteristici care seamănă cu atacurile DoS. Pe Eos, 95% din tranzacții au fost inițiate de airdrop-ul EIDOS. 

La Ripple, peste 94% din tranzacții nu au valoare economică: din 90.000 de portofele XRP care au finalizat 150 de milioane de tranzacții în perioada studiată, 30.000 de conturi au finalizat o singură tranzacție, în timp ce 18 portofele legate de Huobi au finalizat jumătate din toate tranzacțiile.

Pentru Tezos, deoarece numărul de tranzacții pe bloc este semnificativ mai mare decât numărul de confirmări necesare (32), cea mai mare parte a lățimii de bandă, și anume 76%, este utilizată pentru a menține consensul.

Concluzia studiului: toate cele trei blockchains demonstrează un nivel ridicat de transfer, dar potențialul lor uriaș este departe de a fi pe deplin realizat. De fapt, pe întreaga perioadă de observație, doar 0,2% din toate tranzacțiile au fost tranzacții directe de schimb de jetoane.

Primele apeluri

Anterior, în februarie 2020, reprezentanții de asistență Coinbase declarat despre o scădere a performanței în rețeaua EOS, cu dezactivarea retragerii jetoanelor și o întârziere a acumulării de depozite pentru câteva zile.

EOS New York, un important producător de blocuri în rețeaua EOS, a reacționat la această postare pe Reddit:

“Neadevarat. Rețeaua este în funcțiune și Coinbase își schimbă vina pentru problemele sale interne de infrastructură. Nicio altă organizație nu raportează probleme. Niciuna dintre observațiile noastre nu prezintă probleme. Ei pot apela la oricare dintre cele două duzini de producători de blocuri cunoscuți pentru ajutor gratuit, dar o fac în schimb. Ce fel de probleme văd? Nu oferă absolut niciun detaliu. “

Un alt dintre principalii producători de blocuri, EOS Nation, a comentat și situația pe Twitter:

„În ciuda faptului că unele microforkuri au apărut pe rețea pe 20 februarie, EOS Mainnet este extrem de fiabil în acest moment. Dacă aveți în continuare probleme, nu ezitați să ne contactați și vă vom ajuta cu plăcere să le rezolvați. “

La începutul lunii noiembrie 2019, Coinbase deja înfruntat cu o încărcare crescută în rețeaua EOS și problema procesării tranzacțiilor clientului. Apoi congestionarea rețelei a fost provocată de lansarea de jetoane EIDOS.. 

Sursa codificatorilor

Cel mai nou studiu Outlier Ventures arată că, în ultimul an, dezvoltatorii au lăsat în masă proiecte binecunoscute blockchain. De exemplu, EOS (-86%), Bitcoin Cash (-63%) și TRON (-51%) conduc într-o scădere semnificativă a activității dezvoltatorilor.

În cazul EOS, exodul masiv al dezvoltatorilor, care a dus la o scădere de 94% a actualizărilor de cod, ar putea fi atribuit unei scăderi a interesului pentru proiect de la lansarea mainnet-ului său. În cazul TRON, cercetătorii citează dinamica negativă a pieței ca motiv principal, în urma căreia numărul actualizărilor de cod a scăzut cu 96%..

Noi titani

Cu toate acestea, noii jucători precum Polkadot (+ 44%) și Cosmos (+ 15%) arată o creștere semnificativă a activității dezvoltatorilor, deși având în vedere lansările lor majore recente, creșterea ar putea să nu continue într-un asemenea ritm. Theta (+ 931%) și Cardano (+ 580%) au deținut recordul pentru creșterea actualizărilor săptămânale de cod. Analiștii atribuie creșterea rapidă a actualizărilor Theta lansării celei de-a doua rețele principale la sfârșitul lunii mai, modificări recente ale prețurilor și activitate redusă de dezvoltare la mijlocul anului 2019. Motivul creșterii actualizărilor Cardano este probabil o combinație a lansării viitoare și a acțiunilor recente de preț. În ambele cazuri, este puțin probabil ca această creștere să continue..

Dezvoltarea protocoalelor de bază în ultimul an a fost foarte volatilă în întreaga industrie. Printre primele 30 de companii în ceea ce privește capitalizarea pieței, activitățile de dezvoltare a proiectelor au scăzut și au crescut aproximativ în mod egal, ceea ce poate indica migrația dezvoltatorilor în urma unor condiții și perspective mai favorabile..

Viața la distanță

Aparent, este dificil să se mențină haloul tehnologiilor inovatoare și geniul modelului de descentralizare pentru proiecte mari la distanță, ceea ce este deosebit de important într-un mediu atât de transparent precum industria blockchain-ului. Ca întotdeauna condiții mai atractive, idei strălucitoare și tehnologii perturbatoare săresc înainte, atrăgând mulțimi de entuziaști cu ei, lăsându-i pe foștii titani fără muncă. Trebuie doar să urmărim bătălia de pe Olimp.

Informațiile pot conține analize și prognoze ale pieței criptomonedelor, care sunt asociate cu riscuri ridicate. Informațiile sunt prezentate numai în scop informativ și nu trebuie interpretate ca o recomandare de cumpărare sau vânzare de active. Trebuie să faceți propriile cercetări amănunțite înainte de a lua orice decizie de investiții. Toate riscurile, pierderile și cheltuielile asociate investițiilor, inclusiv pierderea completă a depozitului principal, sunt responsabilitatea dumneavoastră.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me