Piața valutară digitală rămâne stabilă. Comercianții pot câștiga cu ușurință bani cu tranzacționarea automată. Bitcoin costă aproximativ 9-10 mii de dolari SUA. Este timpul să ne gândim cum se vor dezvolta în continuare criptomonedele.

Multe startup-uri de astăzi încearcă să prezică cum se va comporta Bitcoin. La rândul lor, finanțatorii încearcă să-și dea seama care este audiența criptomonedelor. În acest articol, voi încerca să răspund la întrebarea cum se răspândește popularitatea Bitcoin și a altor monede digitale. Voi lua în considerare patru aspecte: cercetare, geografie, demografie și tranzacționare.

Desigur, este important să știm cine deține monede digitale. Câți ani au, care este vârsta lor, unde locuiesc.

Fundal scurt

Permiteți-mi să vă reamintesc că acum aproximativ doi ani, BTC a reușit să crească la 20 de mii de dolari SUA. Și mulți au crezut în viitorul său strălucitor. După cum îmi amintesc, experții au prezis creșterea primei criptomonede la 100-200 mii de dolari. Cu toate acestea, realitatea s-a dovedit a fi diferită. În urmă cu un an, Bitcoin a scăzut la 3.000 de dolari. Cetățenii s-au grăbit să uite de monedele digitale.

La sfârșitul anului 2018, doar 8% din oamenii lumii dețineau monede digitale. Este adevărat, o cădere este un motiv pentru a cumpăra criptomonede la un preț scăzut. În 2019, investitorii au început să cumpere din nou Bitcoin și a început o altă creștere pe piață.

Câteva cuvinte despre activele digitale

Mulți oameni sunt siguri că monedele moderne au „trecut deja la digital”. Această iluzie, din câte îmi dau seama, este inerentă chiar și unor specialiști în tranzacționare. Aceasta este o concepție greșită. Banii moderni încă nu sunt digitali. Deci blockchain-ul este într-adevăr o tehnologie promițătoare. Va fi solicitat în finanțele tradiționale.

Instituțiile financiare clasice nu oferă încă bani care transferă valoare. Deci, toate acestea sunt doar prototipuri ale operațiunilor viitoare. Faptul este că atunci când facem o plată fără numerar, banii nu se mută nicăieri. Da, așa e! Ei rămân la locul lor. Acesta este motivul pentru care tranzacțiile sunt adesea foarte rapide. De fapt, banca trebuie să proceseze plata și să efectueze tranzacțiile necesare. Deci, toate acestea sunt doar digitalizare imaginară.

Cum funcționează sistemul financiar

În sistemul financiar clasic, există de obicei o „diviziune a muncii” foarte profundă. Băncile comerciale sunt de obicei responsabile de păstrarea banilor. Banca Centrală emite bani cel mai des. Banii sunt transferați dintr-un punct în altul prin sistemele de plăți. Camerele de conturi și alte organizații similare sunt responsabile pentru audit. Desigur, autoritățile de reglementare guvernamentale controlează sistemul. Majoritatea operațiunilor pe care le realizăm implică toate cele cinci elemente ale sistemului..

Criptomonedele diferă de monedele fiat prin faptul că toate cele cinci elemente sunt încorporate în cod. Cu alte cuvinte, totul funcționează de la sine, fără intermediari. Arhitectura Bitcoin permite tranzacțiile, emiterea de bani, auditul, stocarea și controlul banilor în rețea. Ca să spun așa, cinci la unu.

De ce prima criptomonedă este unică

După cum vă puteți imagina, moneda BTC este uimitoare din mai multe motive. Acesta este primul ban cu adevărat „digital” din istoria omenirii. Când transferați bitcoin, efectuați un transfer real de valoare. Fondurile sunt cu adevărat mișcătoare! Acest lucru nu necesită mai mulți intermediari. Totul este construit pe teoria matematică profundă.

Din păcate, nu toată lumea înțelege diferența dintre tranzacțiile bancare și rețeaua BTC. La urma urmei, acesta este un lucru foarte delicat. Cu toate acestea, diferența este enormă. Apariția monedelor digitale a revoluționat cu adevărat lumea finanțelor.

Nu întâmplător, mulți dezvoltatori încearcă să copieze arhitectura bitcoin. Întregul proces, în general, poate fi considerat tranziția banilor obișnuiți la digital.

Cei care înțeleg deja perspectivele criptomonedelor astăzi profită de beneficii.

Prima tendință: cercetare

Conform majorității studiilor, astăzi principalele centre ale lumii criptomonedelor se află în Statele Unite și China. Oricum, există cei mai mulți mineri, proprietari de criptomonede și doar entuziaști acolo..

Deci, aproximativ 10-11% dintre cetățenii SUA au bitcoin și alte monede digitale. Conștientizarea industriei valutare digitale crește în lume. Acest lucru este demonstrat de un sondaj recent realizat de Blockchain Capital.

Apropo, la sfârșitul anului trecut existau peste 32 de milioane de portofele BTC în lume. Este adevărat, numărul de utilizatori Bitcoin este mult mai mic. Comercianții dețin, de obicei, mai multe portofele. Presupun că există aproximativ 10-15 milioane de persoane care dețin bitcoins.

Aceasta înseamnă că până în prezent doar 0,4% din locuitorii lumii participă la piața criptomonedelor. Cu toate acestea, sunt mult mai mulți dintre cei care sunt cumva interesați de criptomonede. Aceștia pot fi oameni care, de exemplu, tocmai au auzit despre Bitcoin. Sau cei care sunt aproape să cumpere câteva BTC. Pot exista semnificativ mai mult de 15 milioane de astfel de oameni care au auzit ceva. Deci, comunitatea criptomonedelor, în opinia mea, poate fi formată din 100 de milioane sau mai mulți oameni.

Infrastructura criptomonedelor din viitor

Sistem de inovare BitcoinSistem de inovare Bitcoin

Orice sistem universal de plăți, potrivit oamenilor de știință, trebuie să includă anumite elemente. Logica este cam așa:

  1. Fondurile trebuie stocate undeva.
  2. Trebuie să fie controlați cumva.
  3. Banii trebuie emiși și distribuiți.
  4. Sistemul trebuie să proceseze tranzacțiile și auditul.

Până la apariția rețelei BTC, toate aceste elemente existau separat. Bitcoin le-a reunit și le-a făcut descentralizate. Acesta, mi se pare, este spiritul său revoluționar..

Interesant este că nu sunt necesare toate elementele pentru a construi o rețea descentralizată. De exemplu, puteți face fără audit. În acest din urmă caz, vom primi un sistem de plată strict anonim. Alte elemente pot fi, de asemenea, incluse sau excluse din sistem. Și chiar să le facă centralizate.

Hibrizi cu criptomonede

Exemple de sisteme: bancă. În acest sistem, toate elementele sunt centralizate. Acestea sunt ruble, dolari și toate celelalte fiat. Pe de altă parte, bitcoin este un sistem complet descentralizat.

După cum vă puteți imagina, există și opțiuni intermediare. Deci, Zcash și Monero nu sunt auditate (fără istoric tranzacții). Și criptomoneda XRP diferă de bitcoin prin emisii centralizate (banii sunt emiși chiar de Ripple).

Apropo, din punctul de vedere al terminologiei exacte, XRP nu poate fi numit criptomonedă. Pentru că are o emisie centralizată. Astfel de hibrizi sunt denumiți în mod obișnuit monede digitale. Dar în articol vom folosi ambele concepte ca sinonime..

Există și alte exemple interesante de hibrizi: stablecoin Tether și Gemini Dollar. Acestea sunt monede digitale centralizate. Eliberarea lor, după cum înțelegeți, este controlată de organizații.

Tendința a doua: geografică

Din punct de vedere al geografiei, nimic nu s-a schimbat în zece ani. Criptomonedele sunt cele mai populare în Statele Unite și China. Este adevărat, astăzi monedele digitale pătrund activ în țările UE..

Tratamentul națiunii celei mai favorizate pentru criptomonede a fost creat în Uniunea Europeană. Aceasta este cea mai liberală legislație în domeniul criptomonedelor. Bitcoin este, de asemenea, bine primit în America Latină. În Venezuela, din cauza hiperinflației, monedele digitale au devenit un adevărat mijloc de plată. De asemenea, criptomoneda este iubită în Columbia. Poate pentru că poate fi folosit pentru comerțul cu droguri.

Situația din Africa nu este mai puțin interesantă. În țările bogate și sărace ale acestui continent, oamenii caută să se îmbogățească cu criptomonede. Ei sunt atrași de joc cu privire la diferența de curs și tranzacționarea automată. La urma urmei, africanii nu au adesea alte oportunități de câștig. Cuvântul „bitcoin” (în engleză) atinge adesea tendințele de căutare Google în mai multe țări africane.

Dacă pentru țările mari bitcoinul este mai probabil un rival al faptelor locale, atunci pentru țările mici situația este opusă. Țări precum Malta sau Belize folosesc bitcoin pentru a-și consolida sistemele financiare.

Principalele probleme ale băncilor

Este interesant să vorbim despre un alt aspect al sistemelor de plăți. Băncile au o mare problemă – sunt slab conectate între ele. Ce vreau să spun? Astăzi, fișierele text pot fi deschise pe orice computer. Cu toate acestea, vă puteți gestiona contul numai în instituția financiară în care este deschis contul..

Este foarte dificil să transferați bani peste graniță. Trebuie să folosiți servicii intermediare scumpe. Intermediarii uneori chiar monopolizează astfel de servicii, așa cum a făcut SWIFT. Astăzi, deconectarea de la SWIFT este o mare problemă pentru bănci. Amenință să pierzi bani. Deci, Statele Unite amenință Rusia cu sancțiuni – deconectând băncile de la SWIFT.

Din păcate, situația din lumea criptomonedelor nu este mult mai bună. La urma urmei, pentru a transfera fonduri dintr-o rețea în alta, trebuie să încercați. Serviciile intermediare nu sunt mai ieftine decât în ​​lumea fiat.

Deci, în viitor, ar trebui să apară cu siguranță un fel de sistem unificat. Pentru a nu fi nevoie să folosiți intermediarul schimburilor. Activele trebuie să interacționeze între ele în mod liber.

Blockchain și finanțe tradiționale

Cele mai bune criptomonedeCele mai bune criptomonede

Activele digitale trebuie să fie complet determinate de sistemul în care sunt emise. Acestea sunt cerințele de securitate. Și blockchain-ul poate oferi o astfel de securitate.

Blockchain poate deveni o „tehnologie de încredere” între două părți. Vă permite să digitizați „încrederea” pentru a transfera valoare de la un sistem la altul fără probleme.

Tehnologia blockchain face posibilă obținerea unui acord cu privire la starea oricărui activ digital. Rețineți că acesta este doar un instrument. Nu definește sistemul în sine. Poate fi folosit ca burghiu sau ferăstrău pentru sarcini specifice. De exemplu, pentru a crea bitcoin.

Tendința a treia: demografică

Conform multor sondaje, locuitorii orașelor mari, indiferent de vârstă, au anumite idei despre criptomonede. Bitcoin este cel mai popular. În aceleași SUA, potrivit ING, aproape 90% dintre cetățenii SUA au auzit de BTC. Sondajul a fost realizat la mijlocul anului 2019. Cu toate acestea, persoanele de peste 35 de ani nu sunt entuziasmate de bitcoin. Prima criptomonedă este cu adevărat populară în rândul tinerilor. Este vorba de oameni cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani.

De asemenea, tinerii investesc foarte mult în bitcoin. Raport procentual: 20% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. În același timp, în afara acestei vârste, doar 10% din persoanele de 34-45 de ani sunt investitori în criptomonede. Dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 55 de ani, doar la fiecare 20 cumpără criptomonede (5%), iar peste 65 de ani, numărul investitorilor în BTC nu depășește 2%.

Și ce se află în afara SUA?

Interesant este că turcii sunt cei mai interesați de criptomonede în Europa. Există până la 18% dintre iubitorii de Bitcoin în Turcia! Bitcoin este popular în Polonia și România (aproximativ 11-12% fiecare). În Spania, popularitatea cripto este puțin mai mică – 10%. În alte țări, monedele digitale sunt și mai puțin interesate. De exemplu, în Franța există doar 6% dintre pasionații de BTC.

Ce active digitale vor fi create în viitor

Era dificil să ne imaginăm că grupuri de entuziaști își pot crea proprii „bani”. Acum știm că acest lucru este posibil. Bitcoin nu este o inițiativă guvernamentală. A fost creat de un grup condus de miticul Satoshi Nakamoto..

Acum puteți crea cele mai ciudate active cu un minim de fonduri inițiale. Este suficient să aveți mai mulți parteneri și o idee. După aceea, puteți efectua un ICO, puteți obține investiții și puteți începe să lucrați.

În același timp, băncile folosesc în continuare cele mai arhaice active. Nici măcar nu tolerează cu adevărat costul. Rețelele lor sunt absolut centralizate, iar fiabilitatea lor este garantată de stat, și nu de însăși arhitectura sistemului de plăți. Deci, este probabil ca mai devreme sau mai târziu băncile să treacă la tehnologii mai avansate, inclusiv blockchain..

Cum diferă criptomoneda de activele tokenizate

Este important să înțelegem diferența dintre moneda digitală și activul real transformat în jetoane.

Pentru a obține un activ tokenizat, trebuie să aveți ceva real: petrol, rublă, dolar, gaz, mei, lemn, imobiliar etc. Puteți adăuga un blockchain la un activ real. Pentru a simplifica gestionarea drepturilor.

Pe de altă parte, bitcoinul nu este o tokenizare a unui lucru real. Acesta este un real activ digital. Din aceasta, evident, toate avantajele și dezavantajele acestui flux de criptomonede. De exemplu, volatilitatea BTC provine din natura sa digitală. Aurul tokenizat se va comporta mai calm. Dar bitcoin este o monedă independentă și are mai mult potențial..

În viitor, fiatul obișnuit va fi înlocuit cu criptomonede. Va fi creată o rețea internațională bazată pe încredere. Activele digitale de diferite tipuri se vor putea transforma în mod liber unul în celălalt fără participarea intermediarilor pe baza tehnologiei blockchain.

Tendința patru: tranzacționare

Procesul de globalizare este deosebit de vizibil în cartea de schimb. Există companii de criptomonede în SUA, UE, Rusia, Africa, Asia și alte regiuni ale planetei. Potrivit Coinmap, în lume au fost create peste 13 mii de companii care cumpără și vând monede digitale..

Bancomatele de unde puteți cumpăra bitcoin sunt, de asemenea, situate în întreaga lume. În prezent, conform ATM Radar, există 4.000-5.000 de astfel de ATM-uri. Acestea sunt situate în peste 75 de țări. Majoritatea bancomatelor din Canada, Statele Unite și Marea Britanie.

Toate acestea înseamnă că monedele digitale au devenit un fenomen global. Aproape toate țările din lume au propriile comunități de criptomonede dezvoltate. În același timp, există țări în care industria criptomonedelor este cea mai dezvoltată. Acestea sunt Statele Unite, Japonia, Coreea, China și India..

Rezumând

Deci, majoritatea proprietarilor de bitcoin trăiesc în Statele Unite și China. În același timp, criptomoneda este populară în țările sărace, deoarece vă permite să păstrați activele în timpul hiperinflației. Deci, în țări precum Turcia și Venezuela, monedele digitale joacă un rol semnificativ..

Monedele digitale sunt tratate cel mai bine în paradisurile financiare, în țări precum Malta și Belize. În Rusia, legislația deplină în domeniul criptomonedelor nu este încă plăcută. Deși unele facturi sunt deja luate în considerare.

În general, țările de frunte ale lumii nu intenționează să interzică Bitcoin, deși vor prelua controlul asupra acestuia. Putem spune că lumea acceptă treptat criptomonede, deși nu fără dificultăți.

Urmăriți videoclipul „Lumea în 10 ani. Bitcoin ca fundament al unei noi ordine mondiale “:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me