Kryptovaluuttakaupan periaatteet

”Uutisia on kaksi – hyviä ja huonoja. Huono – markkinoita ei voida ennustaa. Hyvä – sinun ei tarvitse ansaita rahaa! “

Bruce Babcock

Kryptovaluuttakaupasta on tulossa yhä suositumpi, kun digitaalinen omaisuusluokka jatkaa kasvuaan nopeasti. Digitaalisen omaisuuden ostaminen on monille pelottava tehtävä. Alan monimutkaisten ammattikielten ja polarisoivan tiedotusvälineiden runsaus voi aiheuttaa huolta. Jotkut valmistelut mahdollistavat uusien kauppiaiden pääsyn luottavaisin mielin kryptovaluuttakaupan maailmaan..

Salauskaupan perusteet

Tässä katsauksessa tarkastelemme perusasioita, joita jokaisen kryptovaluuttamarkkinoiden osanottajan tulisi noudattaa.. 

Tutkimus

Kuten minkä tahansa omaisuuden kohdalla, perusteellinen taustan tarkistus vaaditaan ennen sukellusta salausteollisuuteen. Ehkä tärkein sääntö on, että sinun ei pitäisi koskaan ostaa enemmän kryptovaluutta kuin voit menettää kivuttomasti. Mutta mitä tarkalleen ottaen on due diligence tässä digitaalisen omaisuuden luokassa? Katsotaanpa muutama erityinen näkökohta:

  • Sinun on arvioitava useita tekijöitä ostaessasi tiettyä kolikkoa tai rahaketta. Projektin ilmoitetut tavoitteet ja tavoitteet, sen markkina-arvo, kaupankäyntimäärät ja kolikoiden hyödyllisyys ovat tärkeimpiä näkökohtia. Jos merkinnällä on erittäin alhainen kaupankäyntivolyymi ja harvat vahvat käyttötapaukset, tulevaisuuden kasvu on kyseenalaista.
  • Tunnuksen takana oleva joukkue on yhtä tärkeä kuin itse digitaalinen omaisuus. Projektiryhmien ja heidän ainutlaatuisten taitojensa on oltava erinomaisia.
  • Kun ostat digitaalista omaisuutta, sinun on myös otettava huomioon oma riskisi suvaitsevaisuutesi. Jopa suosittuihin suuriin omaisuuseriin kohdistuu rajuja hintamuutoksia. Kun markkina-arvo on pienempi, nämä vaihtelut voivat olla vieläkin voimakkaampia..

Tutkimus on ehdottoman välttämätöntä ennen digitaalisen omaisuuden ostamista. Tee aina oma tutkimus (“DYOR -” Tee oma tutkimus “).

Ymmärrä, oletko kauppias vai sijoittaja

Kryptovaluutat ovat houkuttelevia sekä kauppiaille että sijoittajille.

Päivävälittäjät ovat kiinnostuneita kryptovaluuttojen suuresta volatiliteetista, kun taas sijoittajat uskovat pitkällä aikavälillä, että Bitcoinin tai muiden kryptovaluuttojen arvo nousee ajan myötä. Tämä johtuu epävakaudesta ja satunnaisista terävistä korjauksista, kun ne yleistyvät..

Ole rehellinen itsellesi, koska jos ostat pitkän aikavälin näkökulmasta ja juuri ostamasi kryptovaluutan hinta laskee 20%, saatat alkaa paniikkia ja taipua myymään tappiolla..

Pahinta mitä voit tehdä, on ymmärtää omat motiivisi. Jos et pysty selvittämään mitä haluat, niin miten voit kehittää tehokkaan strategian?

Koe

Jotta todella ymmärtäisit, missä olet hyvä, sinun on kokeiltava jotain uutta ja älä pelkää kokeilla (pienillä määrillä, joihin sinulla on varaa menettää).

Voit myös harkita ilmaisen demotilin avaamista suositulla kaupankäyntialustalla, joka tarjoaa kryptovaluuttakauppaa.

Ilmaiset demotilit eivät kuitenkaan usein toista samaa kokemusta kuin live-kaupankäynti, koska elinkeinonharjoittaja ei kokea samaa emotionaalista stressiä ja ahdistusta kuin käydessä kauppaa oikealla rahalla..

Vaikka ilmainen demotili tai tili paperilla sopii hyvin täysin vihreille aloittelijoille ensimmäisissä vaiheissa, jotta voidaan tutkia kivuttomasti vaihdon käyttöliittymää ja ymmärtää, miten se toimii käytännössä.

Mikä on vipuvaikutus tai marginaalikauppa

Mikä on vipuvaikutus tai marginaalikauppa

Varojen, myös kryptovaluuttojen, kaupankäynti online-kaupankäyntialustalla houkuttelee vipuvaikutusta.

Tämä tarkoittaa, että mahdolliset hyödyt, jotka saatat saada, kerrotaan 10, 100 tai jopa 1000 kertaa. Päinvastoin, voit myös helposti kärsiä tappioita, ja vipuvaikutus kiihdyttää tätä prosessia samalla 10, 100 tai 1000 kertaa..

Helpoin tapa selittää vipuvaikutuksen tai marginaalikaupan käyttö jollekin muulle käsitteelle tuntemattomalle on verrata sitä asuntolainan saamiseen..

Tietenkin pankin ja online-välitysalustan välillä on merkittävä ero. Esimerkiksi, jos talon hinta laskee alle talletuksen arvon, pankki ei soita sinulle marginaalia, pyytää sinua korvaamaan vaje tai pahempaa, myydä omaisuutesi automaattisesti ja vaatia sinua palauttamaan kaikki kerran, mukaan lukien mahdolliset alijäämät. Itse asiassa se on sama online-kaupankäyntialustojen kanssa, joiden avulla voit käydä kauppaa marginaalilla tai vipuvaikutuksella.

Sanotaan yksinkertaisuuden vuoksi: bitcoinien talletusmarginaali on 10%. Tämä tarkoittaa, että jos Bitcoin käy kauppaa 12 000 dollaria, online-kaupankäyntialusta pyytää sinulta vähintään 1200 dollarin talletusta. Tämä voi tuntua erittäin hyödylliseltä, koska voit käyttää koko bitcoinia tallettamalla vain murto-osan sen nykyisestä markkina-arvosta. Mutta sinun pitäisi ymmärtää, että potentiaaliset voitot ja tappiot kasvavat merkittävästi, mikä tarkoittaa myös, että voit menettää talletuksesi helposti, koska välittäjä on jo luvannut 1200 dollaria, jonka hän ottaa samanaikaisesti kuin tappio avaamasi positiosi lähestyvät kattavuutta, kun taas välittäjä selvittää itsensä täysin laillisella pohjalla, jotta vältetään suuret tappiot. Tätä menettelyä kutsutaan Margin Calliksi.

Siksi vivutettu kaupankäynti on erittäin riskialtista ja ei todellakaan sovellu salauksen uusille tulokkaille. Loppujen lopuksi krypta on jo erittäin epävakaa ja arvaamaton. Miksi pahentaa riskiäsi?

Kun ostat tai vaihdat kryptovaluuttaa pörssin tai lompakon kautta, se tapahtuu yleensä ilman vipuvaikutusta. Tämä ei tarkoita, ettei pääomasi ole vaarassa. Voit menettää kaiken rahasi käyttämättä vipuvaikutusta, paitsi että et yleensä saa enemmän kuin sijoituksesi..

Tällä hetkellä on olemassa tiettyjä salauksenvaihtoa, jotka kokeilevat johdannaisia ​​ja vipuvaikutuksia, vaikka nämä työkalut kohdistavat enemmän ammattilaisia..

Mutta samalla ole kärsivällinen ja älä pelkää kokeilla (määrillä, joista et pelkää erota). Ajan myötä parannat ymmärrystäsi markkinoista ja pystyt tunnistamaan vahvuutesi.

Tutustu markkinoihin ja pidä päiväkirjaa taitojesi kehittämiseksi

Tutustu markkinoihin ja pidä päiväkirjaa taitojesi kehittämiseksi

Älä tunne, että sinun on opittava kaikki kerralla. Jotkut asiat tulevat sinulle luonnollisesti, ja sitten ne keskittyvät vain voimiesi kehittämiseen ja tekevät niistä entistä tehokkaampia..

Pidä kauppapäiväkirjaa

Kirjaa havaintosi markkinoista ja eri omaisuusluokista kauppapäiväkirjaan tai muistikirjaan. Käytä päiväkirjaasi myös tärkeimpien sijoitus- tai kaupankäyntipäätösten kirjaamiseen ja ilmoita selvästi, miksi valitset tiettyjä positioita.

Elinkeinonharjoittajan päiväkirjan pitämisessä ei ole mitään vikaa, tee se säännöllisesti ja oikein:

  • Tarkista kannettavalla tietokoneella dokumentoidut päätökset ja riskit (päivittäin, jos haluat olla menestyvä kauppias).
  • Ole varovainen arvosteluissasi ja kirjoita mikä meni pieleen (opimme yleensä virheistämme).
  • Kokeile erilaisia ​​kaupankäyntityylejä ja -strategioita

Sinun ei tarvitse olla päivittäiskauppias. Ehkä käydään kauppaa paikallisesti, vain tietyissä markkinaolosuhteissa.

Voit esimerkiksi päättää ostaa kryptovaluutan, ennen kuin sen lohkopalkkio on puolittunut, ja sitten myydä sen jälkeen, kun se on kasvanut x%. Ja se voi olla ainoa strategia, jota noudatat ja johon keskityt..

Tee tutkimusta ja kokeile, mutta niin, että kaikki vaiheesi on jäsennelty ja mitattu.

Ymmärrä riskit ja opi hallitsemaan niitä

Ymmärrä riskit ja opi hallitsemaan niitä

Kuinka lähestyt riskiä, ​​on kriittinen. Hyvänä kauppiaana on kestävyyden ja pitkäikäisyyden rakentaminen, ja voit tehdä tämän vain, jos opit vastustamaan iskuja.

Aloita arvioimalla mahdollisia riskejä ja menetyksiä, joita voi syntyä, jos tietyt epäsuotuisat skenaariot ilmenevät. Yleensä tämä on ensimmäinen soittaa ennen kaupan tekemistä..

Tutki useita erilaisia ​​riskimittareita ymmärtääksesi kuinka epävakaat varat, joita aiot käsitellä, ovat. Näihin riskimittareihin kuuluu mm. Hintahajonnan, keskihajonnan ja niin edelleen ymmärtäminen.. 

Rakenna oma riskienhallintajärjestelmäsi, joka on sinulle mukava ja lievittää tarpeetonta psykologista stressiä kaupankäynnissä.

Käytä rajoituksia

Limit-toimeksiannot ovat erittäin hyödyllisiä kaupankäynnin ja sijoittamisen riskien vähentämisessä, varsinkin kun kohde-etuudet ovat erittäin epävakaita.

Esimerkiksi, jos teet markkinatilauksen bitcoinien ostamiseksi, et välttämättä saa haluamaasi hintaa hintavaihtelun vuoksi. Rajoitetut tilaukset auttavat sinua kuitenkin saavuttamaan haluamasi hinnan tai jopa parantamaan sitä ostaessasi ja myydessäsi. Opi käyttämään niitä.

Jos teet ostotilausmääräyksiä, voit ostaa ne haluamaasi hintaan tai jopa halvempaan (mikä on sinulle parhaiten sopiva). Myy rajoitustilausten avulla voit myydä haluamallasi tai korkeammalla hinnalla (eli myös sinulle paremmin).

Sulje häviävät asemat

Joskus hyvämaineiset analyytikot voivat uuvuttaa uutisia, joten oppitunti on oppia olemaan mahdollisimman objektiivinen..

Älä koskaan “rakastu” positioihisi ja ole valmis vähentämään tappiosi.

Ammattimaiset kauppiaat perinteisillä rahoitusmarkkinoilla poistuvat usein positioista, kun omaisuuden kohde-etuuden hinta on 15–20% punaisella, mutta tämä päätös riippuu suurelta osin olosuhteistasi ja valitsemastasi strategiatyypistä..

On hyvä kokeilla asettaa stop loss -sääntö itsellesi

Stop loss on hyödyllinen, koska voit asettaa sen sulkemaan position automaattisesti, kun tietty epäsuotuisa hintakynnys on saavutettu, mikä rajoittaa tappiosi.

Stop loss on ehdottoman välttämätöntä, kun käydään kauppaa vivulla tai marginaalilla.

Opi sijoittamaan stop loss oikein, koska jos sijoitat sen liian lähelle lähtötasoa, saatat pysähtyä liian aikaisin. Jos kuitenkin sijoitat stop loss -esiintymisesi liian kauas lähtötasostasi, saatat päätyä merkittäviin tappioihin, joita ei voida palauttaa verkkovälittäjälle. Opi hallitsemaan riskiäsi.

Arvioi likviditeettiriski huolellisesti

Jos kaupankäynnin kohteena olevalla kryptovaluuttaomaisuudella on alhainen likviditeetti, saatat joutua alttiiksi jyrkille ja äkillisille hintahyppyille (ylös tai alas).

Kuten edellä on selitetty, tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että opit käyttämään rajoitetilauksia salausta ostettaessa ja myyntiin sekä stop loss.

Likviditeetin puute johtaa teräviin hintapiikkeihin, joten jos asetat stop loss -menetelmän liian lähelle lähtötasoa, voit pysähtyä nopeasti tappiolla ja joutua liukastumisen uhriksi (kun asema sulkeutuu selvästi stop loss -tason alapuolelle).

Voit vähentää liukastumisriskiä käyttämällä taattua pysäytystappiota, vaikka kaikki välittäjät tai verkkokauppapaikat eivät tarjoa tätä..

Analyysi ja kryptovaluuttakauppa

Kokeneet kauppiaat ymmärtävät markkinatietojen valtavan arvon, kun käydään kauppaa kryptovaluutoilla. Sekä perustavanlaatuisen että teknisen analyysin avulla voit hallita niiden riskejä tunnistamalla uudet suuntaukset ja markkinakäyttäytymisen. Vaikka nämä mittarit voivat olla pelottavia aloittelijoille, pieni tutkimus menee pitkälle..

Perusanalyysi

Pitkän aikavälin kaupankäyntistrategioiden, kuten DCA: n (dollarin ja kustannusten keskiarvon laskenta), mukaisesti perustutkimuksessa tarkastellaan tärkeimpiä tekijöitä, jotka vaikuttavat digitaalisten hyödykkeiden hintoihin. Näitä tekijöitä voivat olla projektin visio ja tavoitteet, projektiryhmän laatu, projektin aktiivisuustaso Githubissa, projektin läsnäolo sosiaalisessa mediassa ja yhteisön koko sekä historia tavoitteiden saavuttamisesta. Tämän menetelmän käyttö lyhytaikaisessa analyysissä on erityisen haastavaa, kun otetaan huomioon kryptovaluuttamarkkinoiden korkea volatiliteetti..

Tekninen analyysi

Toisin kuin perusanalyysin pitkäaikainen soveltaminen, tekninen analyysi keskittyy lyhytaikaisiin hintamuutoksiin (tunteina tai päivinä, ei kuukausina tai vuosina). Tehdessään teknistä analyysiä hintakaaviot paljastavat usein trendejä ja malleja, jotka antavat kauppiaille välittömän käsityksen markkinoista. Yksinkertaistamalla näitä lyhyen aikavälin ennusteita tekninen analyysi on erittäin tärkeä päivittäiskauppiaille ja muille, jotka haluavat saada nopeasti voittoa. Salausvaluutan jatkuvan volatiliteetin seurauksena tekninen analyysi saa edelleen vauhtia.

Keskitetyt kryptovaluutanvaihdot

Suurin osa kryptovaluutanvaihdoista on keskitetty tänään. Tämä dynaaminen tarkoittaa, että ETF: t ovat itse pörssin eikä käyttäjien omistuksessa. Joillekin tämä järjestely on ongelmallinen, kun otetaan huomioon näiden sivustojen hakkerointi..

Suuret keskitetyt pörssit tarjoavat kuitenkin myös luotettavan määrän ja runsaasti likviditeettiä, mikä tarjoaa paljon joustavuutta kauppiaille. Hallitakseen hakkerointiriskin monet käyttäjät ovat alkaneet varastoida varojaan henkilökohtaisiin lompakkoihin pörssin keskitetyn lompakon sijaan..

Hajautetut kryptovaluutanvaihdot

Hajautetut vaihdot ovat yhä näkyvämpiä digitaalisen omaisuuden ekosysteemissä. Toisin kuin keskitetyt käyttöympäristöt, nämä alustat helpottavat vertaissiirtoja poistamalla vaihdon välittäjän tarpeen. Ja vaikka ne ovat periaatteessa samanlaisia ​​toistensa kanssa, nämä alustat eroavat toisistaan ​​suuresti toiminnallisuutensa suhteen..

Hajautettu vaihto tarjoaa yleensä seuraavat edut:

  • Kaupankäynti ilman talletusta
  • Atomic Swap (pikavaihto)
  • Nostoa tai lisäystä ei vaadita

Näiden ominaisuuksien lisäksi AtomicDEX on myös ensimmäinen matkapuhelimessa saatavana oleva atomikorvaava DEX. Se on myös ainoa DEX, joka yhdistää kuilun Bitcoin- ja Ethereum-pohjaisten ERC-20-merkkien välillä. Tämän toiminnon ansiosta AtomicDEX on erinomainen valinta kaikkien hajautettujen pörssien joukossa..

Johtopäätös

Digitaalisen omaisuuden luokan uusille kaupankäynnin tulisi aina alkaa laajalla due diligence -prosessilla. Vaikka ne ovat toiminnallisiltaan samanlaisia ​​kuin perinteiset markkinat, digitaaliset valuutat ovat edelleen erittäin epävakaita ja kauppiaiden on otettava huomioon luontaiset riskit. Vaikka vakaat tulot ovat mahdollisia, tappiot ovat myös todennäköisiä.

Sekä perustavanlaatuisen että teknisen analyysin käyttäminen voi auttaa kauppiaita tekemään objektiivisia, näyttöön perustuvia päätöksiä. Tämän lähestymistavan käyttäminen voi auttaa aloittelijoita tekemään käytännöllisiä eikä emotionaalisia päätöksiä.. 

Kehitä strategioita havainnoidesi ja kokeidesi perusteella. Sinun on oltava tietoinen muuttuvista markkinoista ja kaikista asiaankuuluvista uutisista, toteuttamaan strategiaasi säännöllisesti ja oltava varma, että teet parhaita ja tietoisimpia päätöksiä..

Vaikka kryptovaluuttakauppa voi olla haastavaa, käytännöllä ja halukkuudella jopa aloittelijat voivat menestyä..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map